آغاز برداشت طلای سفید از مزارع قم/ کاهش چشمگیر کشت پنبه
برداشت طلای سفید از مزارع قم در حالی آغاز شده، که اراضی زیرِ کشت این محصول با ارزش نسبت به یکی دو دهه گذشته از ۷ هزار هکتار به ۷۰۰ هکتار کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، در دل این زمینهای پهناور دانهای کاشته میشود که از دل خاک، طلای سفید به ارمغان میآورد. پنبه این طلای سفید گاه لباسی میشود بر تن آدمی و گاه مرحمی میشود بر زخمی.
استان قم در کنار همه محصولات کشاورزیاش، دانههای پنبه را هم در دل خود جای داده است و سالانه بیش از ۲ هزار تن از این محصول با ارزش برداشت میشود.
کشت پنبه به صورت سنتی در ۷۰۰ هکتار از مزارع قم انجام میشود که بخش عمده آن مربوط به جعفرآباد است.
پنبه محصول با ارزشی است که علاوه بر کشور ما در کشورهایی مانند هند، چین، استرالیا و آمریکا نیز کشت میشود.
میزان کشت پنبه نسبت به دو دهه گذشته به یک دهم رسیده است
کشاورزان قمی از کشت این محصول راضی هستند و میگویند با توجه به وضعیت آب و شرایط جوی استان، پنبه محصولی مناسب برای کاشت و برداشت است.
احمد صالحی؛ کشاورز قمی به خبرنگار تسنیم گفت: خدا را شاکریم که با وجود خشکسالی و مشکلاتی که به همراه دارد، پنبه محصولی است که با توجه به این شرایط، کشت آن خوب جواب میدهد.
وی با بیان اینکه معمولا از هر هکتار زمین ۳ هزار و ۲۰۰ کیلو پنبه برداشت میشود، تصریح کرد: برای مبارزه با آفات محصولات را در طول ۶ ماه حداقل ۵ بار سمپاشی میکنیم.
این کشاورز افزود: پنبه در کارخانههای نخ ریسی به نخ و پارچه تبدیل میشود و در کنار آن ۶۰ محصول جانبی دارد و حتی در صنایع پزشکی، بهداشتی و صنعت نفت هم کاربرد دارد.
صالحی گفت: مقدار کشت پنبه نسبت به دو دهه گذشته به یک دهم رسیده که علت های مختلفی در این کاهش دخیل هستند.
کاشت ۷۰۰ هکتار پنبه در قم
سعادتی؛ مدیر زراعت پنبه سازمان جهاد کشاورزی قم نیز گفت: امسال حدود ۷۰۰ هکتار کشت پنبه داشتیم و پیشبینی برداشت ۲ هزار و ۲۰۰ تن از این محصول را داریم.
وی تصریح کرد: محصول پنبه قم از کیفیت مطلوبی برخوردار است و طول الیاف خوبی هم دارد.
یک محصول پنبه و صد آفت
نوروزی؛ کارشناس حفظ نباتات شهرستان جعفرآباد نیز در این باره گفت: از اردیبهشت که اوایل رشد پنبه است آفت تیریپس به سراغ گیاه پنبه می آید و پس از آن هم با آفاتی مانند سنک و هلیوتیس که کرم قوزه است و خسارت زیادی میزند، روبه رو هستیم. در نهایت هم آفت عسلک و بعضی از آفات ثانویه به سراغ محصولات میآیند که البته اهمیت چندانی ندارد.
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد از محصول پنبه قم در شهرستان جعفرآباد کشت میشود، تصریح کرد: در این شهرستان هم زمین ها کوچک است و هم در یک زمین دو محصول مختلف کشت میشود.
کاهش کشت پنبه از ۷ هزار هکتار به ۷۰۰ هکتار
رئوفی؛ کارشناس مسئول پنبه سازمان جهاد کشاورزی قم نیز با اشاره به کشت همزمان صیفی و پنبه در زمینهای جعفرآباد، گفت: ابتدا برداشت صیفی انجام میشود و پس از آن نسبت به برداشت پنبه اقدام میشود.
این کارشناس افزود: در حدود دو دهه قبل، نزدیک به ۷ هزار هکتار کشت پنبه داشتیم که با توجه به شرایط کشور و عوامل مختلفی که در آن دخیل است، اکنون کشت این محصول به یک دهم یعنی ۷۰۰ هکتار رسیده است.
به گزارش تسنیم از قم، ۲۵۰ کشاورز قمی پنبه کارند، آنها از اوایل اردیبهشت ماه دانههای خود را میکارند و آذرماه برداشت میکنند. امسال همه محصولی که کشت شده از بذرهای اصلاح شده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0