پرورش ماهیان زینتی در قم ظرفیت بالایی برای اشتغالزایی دارد

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: پرورش ماهیان زینتی در قم ظرفیت خوبی برای اشتغالزایی و تولید ثروت دارد.

– اخبار استانها –

سید محمدرضا طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم اظهار داشت: گونه‌های متنوع ماهیان زینتی در این استان با استفاده از روش‌های جدید علمی تولید شده و پرورش می‌یابد.

وی افزود: در همین رابطه تکثیر مصنوعی گونه گربه ماهی خورشیدی از گونه‌های وارداتی ماهیان زینتی در استان قم انجام شد که از جمله کارهای شاخص در این بخش به شمار می‌آید.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: گربه ماهی خورشیدی در دسته ماهیان کت فیش قرار می گیرد. زیستگاه این ماهی آب های جنوب غربی هند است. کت فیش خورشیدی با نام های گربه ماهی خال وسط و گربه ماهی دم قرمز طلائی نیز شناخته می‌شود. گربه ماهی خورشیدی بیشتر در زمان شب فعالیت دارد. به همین جهت تامین نور ملایم در هنگام شب و پرهیز از ایجاد تاریکی مطلق برای این ماهی لازم است. همچنین در طول روز لازم است که فضاهای بسیاری نظیر غارهای سنگی یا لوله پولیکا جهت پنهان شدن این ماهی درون آکواریوم فراهم باشد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ تعداد هشت میلیون قطعه ماهیان زینتی در ۵۸ واحد پرورشی تولید شد و این رقم تا پایان سال‌جاری افزایش چشمگیری خواهد داشت، همچنین قم دارای رتبه دهم کشور در تولید ماهیان زینتی است.

طاهری تاکید کرد: پرورش ماهیان زینتی در قم ظرفیت خوبی برای اشتغالزایی و تولید ثروت دارد و در همین رابطه با همراهی بخش خصوصی و انجام سرمایه‌گذاری‌های لازم، شرایط تولید سالانه حدود ۱۰ میلیون قطعه ماهی زینتی در این استان فراهم است.

به گزارش تسنیم، در استان قم تعداد ۳۴۴ نفر به‌صورت مستقیم در ۳۲۵ واحد به فعالیت آبزی پروری اشتغال دارند و سازمان جهاد کشاورزی قم به دنبال گسترش تولید محصولات این حوزه با افزایش سطح سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

فعالیت پرورش ماهی در استان قم به‌صورت تلفیقی و همسو با فعالیت کشاورزی است؛ در این راستا آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات کشاورزی، از استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آب، پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری و ماهیان زینتی انجام می‌شود.

محدودیت منابع آبی در قم موجب شده تا استفاده از روش‌های نوین آبزی‌پروری، گسترش مکانیزاسیون استخرها، بهره‌گیری از سامانه‌های تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی آب، مدیریت بهینه بهداشت، نصب اینورتر در چاه های کشاورزی و پرورش گونه‌های مناسب با شرایط اقلیمی استان، برای افزایش تولید آبزیان مورد توجه باشد.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]