توسعه پایدار، چشم‌اندازی روشن برای منطقه آزاد انزلی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تاکید کرد که با توسعه تعاملات اقتصادی منطقه آزاد انزلی با کشورهای حاشیه دریای کاسپین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، برای تبدیل شدن به مرکز تجاری و حرکت به سوی توسعه پایدار و عدالت محور حرکت می‌کند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مصطفی طاعتی مقدم رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان، در مراسم تودیع و معارفه مدیریت عالی جدید این سازمان اظهار کرد که با هم‌افزایی و همکاری، می‌توان منطقه آزاد انزلی را به الگوی موفقی برای راهبرد اقتصاد دریا محور تبدیل کرد. او افزود که مدیریت نخستین منطقه آزاد شمال کشور، افتخاری بزرگ و امانتی ارزشمند است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به انجام اقدامات مؤثر در جهت پیشرفت و توسعه این منطقه از طریق برنامه‌ریزی دقیق و همکاری گفت: بندرانزلی از گذشته‌های دور به عنوان یکی از دروازه‌های اصلی تجارت بین‌المللی ایران و راهی برای تبادلات فرهنگی با جهان شناخته شده و منطقه آزاد انزلی، که وارث این میراث است، می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد ملی و منطقه‌ای ایفا کرده و به الگویی برای توسعه کشور تبدیل شود.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اهمیت توسعه اقتصاد دریا محور به عنوان یکی از اصول کلیدی در سیاست‌های کلی نظام که توسط مقام معظم رهبری تأکید شده است، بیان کرد: موقعیت استراتژیک بندرانزلی و بندر کاسپین می‌تواند به عنوان یکی از مراکز تحقق سیاست دریا محور عمل کند.

طاعتی مقدم با اشاره به تأکید دولت چهاردهم بر گسترش اقتصاد دریا محور و اجرای شعار توسعه پایدار با همکاری مردم، تقویت اقتصاد مردمی، افزایش بهره‌وری و شفافیت، افزود: اولویت سازمانش تحقق این اهداف در منطقه آزاد انزلی است.

وی اعلام کرد که حرکت در مسیر تحقق عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه فرصت‌ها با تمرکز بر این رویکرد از مهمترین برنامه‌های کاری‌اش است و دامنه اجرای این برنامه‌ها از تصمیم‌گیری‌های کلان تا ایجاد اشتغال گسترده می‌شود.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، مناطق آزاد را به عنوان موتور محرک اقتصادی در زمینه‌هایی مانند صادرات، تولید، اشتغال‌زایی و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی می‌داند. همچنین با توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی، فرصتی برای برنامه‌ریزی جدید در جهت توسعه منطقه به وجود آمده است.

طاعتی مقدم بیان کرد که دستیابی به توسعه اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاران وابسته به ساده‌سازی و تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری است و با تاکید بر شفافیت افزود: جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با ارائه مشوق‌ها و تقویت زیرساخت‌ها با همکاری دبیر شورای عالی مناطق آزاد و مشوق‌های قانونی مجلس امکان‌پذیر خواهد بود.

وی اظهار کرد که حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و کارآفرینی با توجه به ظرفیت بالای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان گیلان قابل تحقق است و تصریح کرد: تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیک، توسعه بندر کاسپین، افزایش ظرفیت صادرات و واردات، بهینه‌سازی استفاده از فرودگاه رشت با ارتقاء گردشگری هوایی، توسعه و تکمیل زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای برای تسهیل حمل‌ونقل کالا و مسافر، توسعه منطقه محور و تقویت نقش جوامع محلی در منطقه آزاد از مهمترین برنامه‌های کاری منطقه آزاد انزلی خواهد بود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تأکید کرد: یکی از اصول اساسی در مدیریت منطقه آزاد، تمرکز بر توسعه منطقه‌محور است و منطقه آزاد نباید تنها به عنوان قطب اقتصادی و سرمایه‌گذاری دیده شود، بلکه باید بستری باشد که از دل آن، قانون و رفاه برای جوامع استانی به طور مستقیم حاصل شود.

طاعتی مقدم با بیان اینکه برنامه‌های خاصی برای بهبود زندگی مردم و ایجاد اشتغال پایدار برای جوامع محلی که بزرگترین ذینفعان این منطقه هستند، در نظر گرفته شده است، گفت: تمرکز بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، سرمایه‌گذاری‌های ویژه در حوزه‌های عمرانی، صنعتی و گردشگری در منطقه آزاد انزلی، ارائه آموزش‌های مهارتی، حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط، تأمین مالی و پشتیبانی از کارآفرینی از طریق ارائه تسهیلات و توسعه زیرساخت‌ها از جمله اهداف ماست.

وی با تاکید بر اینکه نباید دیگر با اصطلاح “منطقه آزار” مواجه شویم و مردم منطقه آزاد را بخشی از خود بدانند، افزود: برنامه‌های ما شامل حفظ و توسعه میراث فرهنگی گیلان و معرفی فرهنگ و هنر این استان از طریق رویدادهای فرهنگی و همچنین حفاظت از محیط زیست به عنوان یکی از پایه‌های توسعه پایدار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، برنامه‌های سازمان خود در حوزه اقتصاد بین‌المللی را بر گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای حاشیه دریای کاسپین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا متمرکز دانست و بیان کرد: منطقه آزاد انزلی باید با استفاده از مزیت‌های رقابتی و کریدور شمال جنوب به مرکزی تجاری در منطقه تبدیل شود و به سوی توسعه پایدار و عدالت محور حرکت کند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]