راهاندازی دادگاه صلح در شهرستانهای کهگیلویهوبویراحمد
معاون قضایی دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: دادگاه صلح در تمامی شهرستانها و بخشهای این استان راه اندازی شده است.
سیدحسن مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده و تلاش رئیس کل دادگستری و شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد دادگاه صلح در تمامی شهرستانها و بخشهای این استان راه اندازی و به مردم ارائه خدمت میکنند و در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه شورای حل اختلاف در دو دهه اخیر خدمات بسیار ارزندهای به مردم ارائه داده است، عنوان کرد: به تعبیر قرآن مؤمنین با هم برادر هستند و دو برادر نباید با هم اختلاف داشته باشند و اختلاف طبیعی و امکان اتفاق در زندگی وجود دارد و قرآن امر کرده باید بین برادرانتان را اصلاح کنید.
وی با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف فلسفه وجودی ان برای حل اختلاف بین مردم است، ابراز کرد: با توجه به دعاوی زیاد و شلوغی دادگاه و تشریفات دادرسی اینها همه روند رسیدگی و دادرسی را کند میکند و سبب تأخیر در رسیدگی می شود و اگر کسی بخواهد زودتر به حق خود برسد، بهترین راه رفتن به شورای حل اختلاف و بردن دعوای خود به شورای حل اختلاف است، زیرا تابع تشریفات نیست و حتی میتواند با تماس تلفنی از طرفین دعوت کند.
رئیس شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: همان کاری که معتمدان و بزرگان انجام می دادند همان کار را شوراها انجام میدهند و در یک زمان بسیار کوتاه و شاید در همان جلسه اول پرونده به صلح و سازش میانجامد و نیاز به معطلی پشت دردهای دادگاه نیست.
مرتضوی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف قبلا محدودیت های داشت، ادامه داد: اخیراً قانون تغییر کرده دادگاه صلح به همت رئیس کل دادگستری استان و شوراهای حل اختلاف در استان شروع به کار کرده و در همه استان و شهرستانها و بخشها دادگاه صلح داریم و فعالیت دارند و تاکنون در مرکز استان ۹ شعبه راهاندازی کردهایم.
وی با تأکید بر اینکه در همه شهرستانها و حتی در بخشها دادگاه صلح داریم، افزود: در گذشته یکسری دعاوی در صلاحیت شورا بوده و شعب دوگانه بود شعب صلحی که کارشان صلح و سازش بود البته رسالت آنان از اول صلح و سازش بوده ولی بعد از مدتی آمدند صلاحیت شورا را شعب حکمی هم باشد یعنی شورا پرونده را رسیدگی و ما قاضی شورای حل اختلاف داشتیم و وقتی دلایل و مدارک را تهیه و مشورت میدادند، قاضی رأی صادر میکرد.
مرتضوی بیان کرد: برخی شعب حکمی بودند و در نهایت حکم صادر میکردند که با دادگاه صلح شعب حکمی تبدیل به شعب صلح شدند و فقط برای صلح و سازش و تلاش که پرونده منتهی به صلح شود و گزارش اصلاحی مینویسند و به دادگاه ارسال میکنند و دادگاههای صلح پروندههای که منجر به سازش نمیشوند به دادگاه ارسال میکنند و از آنجا دادگاه به پرونده رسیدگی میکند و در نهایت رأی را صادر میکند و اینها نیز قابل اعتراض هستند و در دادگاه تجدید نظر قابل رسیدگی است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بافت جامعه ما و استان ما چون بحث قبیله، عشیره و ایل است همیشه این فرهنگ صلح و سازش در بین مردم ما رایج بوده و نقش پررنگی داشته گرچه مدتی به دلیل کمی ارتباطات و زندگی شهری کمرنگ شده ولی الان نیاز بوده ما این فرهنگ را احیا کنیم و بیشتر به آن بپردازیم، زیرا نیاز ضروری جامعه است.
مرتضوی گفت: در گذشته وقتی کسی میخواست برای فرزند خود خواستگاری برود به بزرگان فامیل مراجعه و مشورت میگرفت و در مورد شخص مورد نظر صحبت میکرد و در واقع با مشورت بزرگان و فامیل همسر برای فرزند خود انتخاب میکرد که در نهایت ازدواج موفقی داشتند و طلاق به ندرت اتفاق میافتاد که این مهم ناشی از فرهنگ صلح و سازش و ارتباطات صمیمی بین افراد بوده است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0