ایران مهد اندیشه و حمایت از ادیان الهی است
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع) گفت: کشور ایران مهد اندیشه، معرفت و حمایت از ادیان الهی بوده و نقشی تاریخی و حمایتی برای ادیان دارد و جشن امروز نیز بهمنزله تکریم و تعظیم در برابر ادیان الهی و فرهنگهای معرفتی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، حجت الاسلام سعید جازاری عصر امروز در جشن میلاد حضرت مسیح(ع) که در دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع) برگزار شد، اظهار کرد کشور ایران مهد اندیشه، معرفت و حمایت از ادیان الهی بوده و نقشی تاریخی و حمایتی برای ادیان دارد.
وی افزود: این روز نه تنها برای مسیحیت و پیروان مکتب حضرت عیسی(ع) عید است، بلکه برای ما مسلمانان و هر انسان آزاده در جستجوی آرامش، معنویت و ملکوت روز باارزش و مهمی به شمار میرود.
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت (ع) عنوان کرد: بیش از ۹۹ درصد دانشجویان از جریانهای متنوع، فرهنگهای گوناگون و قارههای مختلف در دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع) در نزدیک به ۳۰ رشته تحصیلی در دانشکدههای مختلف آن تحصیل میکنند.
وی با تأکید بر اینکه به دنبال دیپلماسی علمی ایران بزرگ اسلامی هستیم، بیان کرد: اسلامی بودن این به معنای طرد و رد دیگر فرهنگها، ادیان و مذاهب نبوده، آنگونه که مردم ایران در عمل تاریخی پرمهر و تعامل با ادیان و مذاهب قومی و منطقهای را رقم زدهاند.
حجت الاسلام جازاری آزادی اندیشه و تفکر آزاد و وجود شعرا، دانشمندان، اندیشمندان و شخصیتهای برجسته در این سرزمین بهعنوان مهد اندیشه و معرفت را مایه افتخار و مباهات ایران دانست و خاطرنشان کرد: جشن ما در این دانشگاه نیز بهمنزله جلوه تکریم و تعظیم در برابر ادیان الهی و فرهنگهای معرفتی و بسترسازی در راستای تقویت تعامل ادیانی در بین دانشجویان است.
وی در ادامه به بیان نقش تاریخی و حمایتی ایران از ادیان پرداخت و افزود: مراکز عبادی و زیارتگاههای یهودیان از جمله مقبرههای استر و مردخای در همدان، حیقوق نبی در تویسرکان، حرم دانیال نبی در شوش و زیارتگاه سارح بت آشر (سارا خاتون) در ایران وجود دارد.
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع) با اشاره به وجود مراکز عبادی مهمی از دین آسمانی زرتشت در کشورمان، تأکید کرد: وجود قدیمیترین کلیسای جهان در ایران بهخوبی گواه ارتباط مسیحیت و ایران زمین است.
حجت الاسلام جازاری با تأکید بر سابقه تاریخی گفتوگوی اسلام و مسیحیت در ایران، تصریح کرد: شهر اصفهان به واسطه تشکیل «انجمن صفاخانه» یکی از نخستین شهرهای ایران در فضای گفتوگوی ادیانی به شمار میرود، از سویی بسیاری از فقهای برجسته شیعه، اهل تعامل با مسیحیت بهعنوان پیروان یک مکتب الهی بوده و هستند.
وی حضور کلیساهای مسیحی از جریانهای مختلف انجیلی، پروتستان، کاتولیک و ارامنی را نشاندهنده نگاه تعاملی ایرانیان با مسیحیت خواند و گفت: از سویی موضع رهبر فرزانه انقلاب در فتوی و نگاه دوستانه نسبت به پیروان مسیحیت در ایران و حضور هر ساله ایشان در منزل مسیحیان مقیم تهران در چنین ایامی مصداق دیگری از جایگاه مسیحت در کشورمان است.
رئیس دانشگاه بینالمللی اهلبیت(ع) با اشاره به تعبیر «راه مسیح، راه عدالت و انسانیت و محبت است» بهعنوان پیام تبریک رهبر معظم انقلاب برای این روز فرخنده، بیان کرد: حضور رؤسای جمهور در شب میلاد حضرت عیسی(ع) در منزل شهروندان مسیحی و پیامهای تبریک بزرگان دینی و علمی کشور به مسیحیان ایرانی و غیرایرانی گواه دیگری بر جایگاه مسیحیت در ایران است.
حجت الاسلام جازاری در بخش دیگری از سخنان خود هدف از برگزاری این مراسم را انتقال پیام احترام به عقاید و اندیشه دانشجویان خارجی جریانهای مختلف دینی در ایران بهعنوان موطن دوم آنان دانست و ابراز امیدواری کرد: دانشجویان با کسب معارف اهلبیت (ع) نسبت به تقویت فرهنگ تعامل و دوستی با پیروان مکتبهای آسمانی و الهی عمل کنند.
حجت الاسلام جازاری در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان سفیران ایران نبوده، بلکه جلوه تمدن و فرهنگ ایران و عضو مهم خانواده این سرزمین تاریخی هستند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0