آمار شکآور از دانشآموزان غایب در مدرسه/ ترک تحصیل پسران بیشتر است یا دختران؟/ اعلام اسامی استانهای با بیشترین آمار بازماندگی
۹۹۲۳۲۱ دانشآموز به دلیل بازماندگی از تحصیل در مدارس حضور ندارند و بیشترین جمعیت بازماندگان از تحصیل مربوط به دوره متوسطه اول است همچنین پسران به نسبت دختران بیشتر ترک تحصیل میکنند.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در فصل تابستان امسال، نرخ بازماندگی از تحصیل در میان دانشآموزان ایرانی در مقاطع مختلف تحصیلی روندی نگرانکننده را نشان میدهد.
این آمار حاکی از آن است که ۱.۴۵ درصد از دانشآموزان دوره ابتدایی، ۶.۴۱ درصد در دوره متوسطه اول و ۲.۶۹ درصد در دوره متوسطه دوم ترک تحصیل کردهاند.
آمار بازماندگان از تحصیل در گروههای سنی مختلف
– در گروه سنی ۶ تا ۱۱ سال (دوره ابتدایی)، ۱۹۲ هزار و ۹۹۲ نفر از تحصیل بازماندهاند.
– در گروه سنی ۱۲ تا ۱۴ سال (دوره متوسطه اول)، این عدد به ۲۱۳ هزار و ۷۲۲ نفر میرسد.
– در گروه سنی ۱۵ تا ۱۷ سال (دوره متوسطه دوم)، ۵۸۵ هزار و ۶۰۷ دانشآموز از ادامه تحصیل محروم شدهاند.
در سه دوره تحصیلی ۹۹۲۳۲۱ دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم.
روند افزایش بازماندگی از تحصیل
بررسیها نشان میدهد که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳، میزان بازماندگی از تحصیل به ویژه در دوران همهگیری کرونا (سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) با رشد قابل توجهی مواجه شد.تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۵ برابر با ۷۷۷.۸۶۲ نفر است که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ با ۱۷ درصد رشد به ۹۱۱.۲۷۲ نفر افزایش یافت و در سال تحصیلی گذشته نیز مجدد افزایش پیدا کرده است.
نکته قابل توجه این است که ترکیب جنسیتی بازماندگان از تحصیل به سمت پسران تغییر کرده است، که احتمالاً نشاندهنده کاهش علاقه پسران به ادامه تحصیل در مقایسه با دختران است.
استانهای با بیشترین آمار بازماندگی
۵ استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی بیشترین تعداد دانشآموزان بازمانده از تحصیل را در خود جای دادهاند. این استانها به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و کمبود امکانات آموزشی با چالشهای جدی در زمینه پوشش تحصیلی مواجه هستند.
بازماندگان از تحصیل کودکانی هستند که در بازه سنی رسمی یک دوره تحصیلی قرار دارند اما در هیچ یک از دورههای تحصیلی ثبتنام نکردهاند. در حالی که ترکتحصیلکردهها افرادی هستند که پس از ثبتنام و مدتی تحصیل، مدرسه را ترک میکنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0