خداحافظی با قطعی برق | توانیر از راهکار جدید رونمایی کرد

بنابر گفته مسئولان، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور در حال حاضر بیش از ۱۴۵۰ مگاوات است.

انرژی تجدیدپذیر، از دل طبیعت می‌وزد و نویدبخش آینده‌ای پایدار و سبز برای کره زمین است. این نوع انرژی از منابعی نشأت می‌گیرد که به‌طور طبیعی در دسترس است خورشید، باد، زمین و… هر یک به‌عنوان نغمه‌ای از سمفونی طبیعت نقش خود را در تولید انرژی ایفا می‌کنند.

اهمیت تجدیدپذیر‌ها که بر هیچ کس پوشیده نیست و در همین رابطه محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا می‌گوید: جهان در آستانه تحولی عظیمی در برق سازی مصرف انرژی است و در این زمینه پیش بینی شده تا سال ۲۰۵۰ بیش از نیمی از مصرف کل انرژی به صورت مستقیم از طریق برق تامین شود.

رئیس سازمان ساتبا با بیان اینکه مهم‌ترین شیوه و منبع برای تولید برق، انرژی‌های تجدید پذیر و ارائه راهکار‌های بهره وری انرژی است. افزود: جهان در این حوزه به قدری شتاب گرفته در سال جاری میلادی حدود ۸۶ درصد از نیروگاه‌های جدید نصب شده در جهان از مولد‌های تجدید پذیر بوده است. مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی تجدیدپذیر در جهان با رشد ۶۰۰ گیگاواتی در سال ۲۰۱۴ به ۴۵۰۰ گیگاوات رسیده است و پیش بینی شده است تا سال ۲۰۳۰ به ۱۱ هزار گیگاوات برسد؛ جالب است به این نکته اشاره شود که با همین روند شدت مصرف انرژی در کشور‌های پیشرفته کاهش یافته است.

او با اشاره به ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در داخل کشور می‌گوید: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور در حال حاضر بیش از ۱۴۵۰ مگاوات است و ما بنا داریم این ظرفیت را تا پایان سال به ۱۸۰۰ مگاوات برسانیم.

توسعه تجدیدپذیر‌ها که حالا سخنگوی دولت از افزایش ۲۳ درصدی آن خبر می‌دهد و در فضای مجازی نوشته است: ظرفیت نصب شده تولید برق تجدیدپذیر در ایران که در ابتدای دولت چهاردهم ۱۲۳۱ مگاوات بود، در پایان آذرماه با افزایش ۲۸۹ مگاواتی به ۱۵۲۰ مگاوات رسیده است این یعنی افزایش ۲۳ درصد تولید در کمتر از۵ ماه ثبت شده است.

او با بیان اینکه حفظ محیط زیست نباید شعاری باشد، تصریح کرد: تفکری است که در تصمیم‌گیری مدیریت کلان باید جاری باشد.

انرژی‌های تجدید‌پذیر یک ضرورت است

در ادامه هم معصومه آقاپور مشاور رئیس جمهور در امور همکاری‌های با اشاره به اهمیت تجدیدپذیر‌ها اظهار کرده بود: انرژی‌های تجدید‌پذیر یک ضرورت است باید برای تحقق این هدف دست به دست هم دهیم. رئیس جمهور طی روز‌های اخیر شخصا مسائل مربوط به حوزه انرژی‌های تجدید پذیر را دنبال می‌کنند. ایران در حوزه ایجاد و توسعه تجدید‌پذیر‌ها مزیت‌های نسبی دارد که باید این ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم. استفاده از ظرفیت‌های کشور در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر جزء با همکاری بخش خصوصی ممکن نیست و در این زمینه بخش خصوصی باید پیشرو و پایه این حرکت بزرگ باشد.

بزودی اجرای ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی آغاز می‌شود

توسعه تجدیدپذیر‌ها که ابعاد مختلفی دارد و این توسعه تنها به بخش خورشیدی بسنده نمی‌کند در همین راستا محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: در دولت چهاردهم ۵ هزار مگاوات برای احداث نیروگاه بادی پیش بینی کردیم که در مناطقی از کشور مانند خواف و سیستان و‌بلوچستان که تونل بادی داریم، اجرا خواهد شد پیش بینی شده که در مناطق یاد شده بزودی اجرای ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی را آغاز کنیم.

اما در کل در مسیر توسعه تجدیدپذیر‌ها موانعی هم وجود دارد که امین زنگه دبیر انجمن تجدیدپذیر‌ها در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برخی از این موانع عنوان کرد: بحث تامین مالی، وثایق مربوطه، مشکلات مربوط به تخصیص زمین، مشکلات مربوط به واردات و اختصاص ارز و… از جمله موانع برای این حوزه محسوب می‌شود.

قیمت برق در آلمان زیر صفر شد

اما بنابر گفته و تاکید مسئولان تنها راه برون رفت از مشکل ناترازی انرژی توسعه تجدیدپذیر‌ها است بحثی جهان هم به استقبال آن رفته است؛ به طور مثال روز گذشته در آلمان پس از اینکه تولید نیروی بادی به ۴۰ گیگاوات رسید و از تقاضا فراتر رفت، قیمت اواسط روز در آلمان که بزرگ‌ترین بازار اروپاست، به مدت چهار ساعت منفی شد. طبق داده‌های بازار برق اروپا، آلمان در سال گذشته، ۴۶۸ ساعت قیمت منفی برق را تجربه کرد که ۶۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بود. در فرانسه، ساعت‌هایی که قیمت برق منفی شد، بیش از دوبرابر افزایش یافت و به ۳۵۶ ساعت رسید.

در کل توسعه و بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر اکنون نه‌تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت است که می‌طلبد باتوجه به شرایط ناترازی‌های کشور برای رفع موانع سر راه آن تلاش بیشتری صورت گیرد.


منبع:

باشگاه خبرنگاران جوان



کدخبر:
۳۴۴۳۶۹


خبرنگار گسترش

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]