اخبار اقتصادی امروز: 3
  • تاریخ : دوشنبه, ۱ بهمن , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    سامانه نیما از فردا به تاریخ سپرده می‌شود/ بازار ارز تجاری؛ مقصد جدید صادرکنندگان و واردکنندگان

    بازار ارز تجاری از فردا (اول بهمن) جایگزین سامانه نیما می‌شود و تمامی نیازهای ارزی از طریق آن تأمین خواهد شد.

    به گزارش اکوایران، براساس اعلام بانک مرکزی، در مدت ۱۰ روز آینده پرونده سامانه نیما بسته خواهد شد و از ابتدای بهمن، شرکت‌های صادرکننده در حوزه‌های فولاد، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی موظف به عرضه ارز خود در بازار ارز تجاری خواهند بود و تعهدات صادراتی خود را تسویه خواهند کرد.

    از آغاز فعالیت بازار ارز تجاری تاکنون، حجم کل معاملات به یک میلیارد و ۷۳ میلیون دلار رسیده است. این میزان شامل یک میلیارد و ۹۷۹ میلیون درهم، ۳۶۸ میلیون دلار، ۹۷۸ میلیون یوآن و ۳۰ میلیون یورو می‌شود. در این مدت، چهار هزار و ۲۶۸ معامله از مجموع ۶ هزار و ۴۹۲ ثبت سفارش با استفاده از روش معاملاتی جورسازی (مچینگ) صورت گرفته است.

    همچنین، ۲ هزار و ۴۷۲ بازرگان طی این دوره از طریق کارگزاران یا بانک‌های عامل به انجام معاملات خود در این سامانه پرداخته‌اند.

    طبق پیش‌بینی مقامات بانک مرکزی و مرکز مبادله ارز و طلای ایران، انتظار می‌رود حجم و عمق معاملات در بازار ارز تجاری به بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در روز برسد.

    این افزایش در حجم و عمق روزانه معاملات بازار ارز تجاری نشان‌دهنده پذیرش و مقبولیت نرخ کشف‌شده در این بازار است که بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود و به طور حتم تأثیراتی بر بازار غیررسمی خواهد داشت و سیگنالی به آن خواهد فرستاد.

    تغییرات در بازار ارز تجاری

    طبق بخشنامه بانک مرکزی، از ابتدای بهمن ماه ، تمامی صادرکنندگان و واردکنندگانی که در سامانه نیما فعال بودند، ملزم به انتقال فعالیت‌های خود به بازار ارز تجاری خواهند شد.

    علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، با اعلام این خبر گفت: رفع تعهدات صادراتی تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که ارز در بازار ارز تجاری عرضه شود و تمامی ثبت سفارش‌ها نیز به طور کامل از طریق مرکز مبادله انجام پذیرد.

    بر اساس آخرین آمار منتشر شده، بانک مرکزی تا تاریخ ۲۹ دی‌ماه، مبلغ ۵۵ میلیارد و ۵۶۴ میلیون دلار ارز را برای تأمین واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و خدمات تخصیص داده است.

    ورود بخش‌های مختلف  به بازار ارز تجاری 

    طبق اطلاعیه بانک مرکزی در آذرماه و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، از تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۳، علاوه بر پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها، سایر صادرکنندگان مشمول بند (۱) ماده (۸) آیین‌نامه مربوطه، از جمله شرکت‌های صادرکننده فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده‌های نفتی، باید ارز حاصل از صادرات خود را از طریق بانک‌های عامل در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کرده و تعهدات ارزی خود را تسویه کنند.

    همچنین، بر اساس هماهنگی‌های انجام‌شده با وزارتخانه‌های مربوطه و وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردکنندگانی که تخصیص ارز معتبر از طریق مرکز مبادله ارز و طلا دارند، از اول بهمن ۱۴۰۳ موظف به خرید ارز از بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران از طریق بانک‌های عامل خواهند بود.

    طبق اطلاعیه شماره ۳ اخیر بانک مرکزی، هدف این برنامه‌ریزی‌ها، توسعه بازار ارز تجاری کشور و افزایش مستمر عرضه و تأمین ارز برای واردات است.

    علاوه بر این، در راستای تأمین نیازهای ارزی، مقرر شده که ارز مورد نیاز برای مصارف خدماتی، به‌ویژه برای گردشگری، از طریق سامانه ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران و با نرخ ارز بازار ارز تجاری تأمین شود.

    حرکت به سمت ایجاد بازار واحد ارز

    رئیس‌کل بانک مرکزی حرکت به سمت ایجاد یک بازار واحد برای ارز را یکی از اقدامات دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود که به‌زودی بازار فوروارد و سلف‌فروشی ارز راه‌اندازی خواهد شد.

    فرزین با اشاره به این‌که در بازار نیما، معاملات واقعی انجام نمی‌شد، گفت: هدف ما ایجاد یک بازار مقاوم و پایدار است.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    چشم انداز فلز زرد پس از تحلیف ترامپ؛ طلای جهانی ۲۸۰۰ دلار را می‌شکند؟
    30 - دی - 1403

    چشم انداز فلز زرد پس از تحلیف ترامپ؛ طلای جهانی ۲۸۰۰ دلار را می‌شکند؟

    اکوایران: از منظر برخی تحلیلگران، در صورتی که دونالد ترامپ پس از مراسم تحلیف وعده‌های انتخاباتی خود را عملی کند قیمت جهانی طلا می‌تواند از سطح مقاومتی ۲۸۰۰ دلار در هر اونس فراتر رود.

    پیش‌بینی کارشناسان از قیمت طلای جهانی در هفته جدید؛ خیز فلز زرد برای رکوردشکنی؟
    30 - دی - 1403

    پیش‌بینی کارشناسان از قیمت طلای جهانی در هفته جدید؛ خیز فلز زرد برای رکوردشکنی؟

    اکوایران: کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت‌های طلا می‌تواند بیش از پیش افزایش یابد و به‌طور بالقوه در سال ۲۰۲۵ به سطح ۳ هزار دلار در هر اونس برسد. عوامل کلیدی که بر این چشم‌انداز تأثیر می‌گذارند شامل ثبات ژئوپلیتیکی، خریداری طلا از سوی بانک‌های مرکزی و تغییرات بالقوه در تعرفه‌های آمریکا با سیاست‌های دولت جدید دونالد ترامپ است.

    زلزله در بازار کریپتو با ورود میم‌کوین «ترامپ» به بازار ارزهای دیجیتال
    30 - دی - 1403

    زلزله در بازار کریپتو با ورود میم‌کوین «ترامپ» به بازار ارزهای دیجیتال

    اکوایران: دونالد ترامپ این توکن را از طریق حساب‌های رسمی خود در شبکه‌های اجتماعی تروث سوشال و ایکس معرفی کرد و این اقدام باعث فعالیت گسترده‌ای در بازار شد و توجه معامله‌گران جهانی را به خود جلب کرد. تنها سه ساعت پس از عرضه، ارزش بازار $TRUMP به‌طور شگفت‌آوری به ۸ میلیارد دلار رسید و این توکن را در میان ۳۰ رمزارز برتر قرار داد.

    رسته‌های طلای آب‌شده برای بازار کشور چالش‌زا می‌شوند؟
    30 - دی - 1403

    رسته‌های طلای آب‌شده برای بازار کشور چالش‌زا می‌شوند؟

    کارشناسان هشدار می‌دهند که رسته طلای آب شده نه تنها ممکن است باعث کلاهبرداری از مردم شود بلکه چالشی برای آینده صنعت مصنوعات طلا خواهد بود.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا