اخبار اقتصادی امروز: 23
  • تاریخ : سه شنبه, ۱۶ بهمن , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    رصد تعرفه ترامپ در بازار ارز و سکه

    راه بازار ارز و سکه با همکاری انس طلا جدا شد؛ بازار ارز پایین رفت،‌ سکه با افزایش به کانال جدید رسید،‌ ریزش بیت‌کوین و بازار رمزارز دو اثر در بازار داخل گذاشت، معامله‌گران می‌گویند سه‌شنبه روز مهم بازار است، اثر تعرفه ترامپ بر بازارها چه بوده است؟

    بازار ارز و طلا دو مسیر متفاوت را طی کردند. بازار ارز اعم از قیمت دلار تهران، قیمت درهم و قیمت دلار هرات بر مدار کاهش قرار گرفتند و بازار ارز هرات کانال ۸۴ هزار تومان را از دست داد. اما در بازار طلا و سکه، قیمت‌ها با نوسان انس طلا همکاری کردند. قیمت طلا و سکه در ابتدا تحت تاثیر کاهش قیمت انس طلا قرار گرفتند و در ادامه با افزایش قیمت انس طلا و رسیدن آن به سقف قیمتی، شارژ شدند و سکه وارد کانال جدید شد. قیمت سکه در روز دوشنبه با نوسانی که داشت به سقف قیمتی جدیدی رسید.

    تعرفه‌های اتخاذی ترامپ کلمه کلیدی بازار دوشنبه بود. در این روزها تمام بازارهای جهانی چشم به سیاست‌های ترامپ دارند و کمتر داده‌های اقتصادی مورد توجه بازار قرار دارد. بعد از اتخاذ سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ، بازارها دچار نوسان جدیدی شدند؛ ‌قیمت بیت‌کوین و بازار رمزارز ریزش شدیدی داشتند و شاهد روز خونین در این بازار بودیم. با ریزش بازار رمزارز در روز دوشنبه یکی از بزرگترین لیکوییدی تاریخ رمزارزها اتفاق افتاد و این میزان بیش از دو میلیارد دلار برآورد می‌شود.

    دلار کانادا به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۳ رسید و قیمت انس طلا در ابتدا کاهش داشت و در ادامه با نوسان صعودی به بالای ۲۸۰۰ دلار رفت و در ادامه سقف جدیدی در بالای ۲۸۲۰ دلار به ثبت رساند.

    با ریزش بازار رمزارز در روز دوشنبه شاهد دو اتفاق در بازار داخل بودیم. اول اینکه با ریزش بیت‌کوین، فروش این دارایی زیاد شد و تقاضا برای تبدیل تتر افزایش یافت. به واسطه این رفتار در بازار رمزارز قیمت تتر در نیمه اول معاملات با نوسان افزایشی تا ۸۶ هزار تومان بالا رفت اما در ادامه تعدیل شد و به کانال ۸۴ هزار تومان افتاد.

    اتفاق دوم این بود که خرافاتی‌ها بعد از ریزش بیت‌کوین وارد بازار شدند. این دسته که تقریبا دو هفته پیش مدعی بودند با توجه صور فلکی، بازارهای مالی در حوالی پنج فوریه دچار نوسانات عجیب می‌شود در روز دوشنبه سوم فوریه با ریزش بیت‌کوین این دسته وارد شدند و به وضعیت دیدید گفتم افتادند.

    همچنان بحث FATF  در بازار داغ است و گمانه‌زنی‌های هر رسانه با توجه به پوزیشن معاملاتی معامله‌گران در بازار مخابره می‌شود. اینکه تصویب شود یا نه، مشخص نیست اما برای بازار مهم است.

    در بازار دوشنبه، قیمت دلار هرات در ۸۴ هزار و ۲۵۰ تومان شروع به کار کرد و در ابتدا به سمت مرزهای مقاومتی حرکت داشت. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش کانال ۸۴ هزار تومان را از دست داد و در ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شد.

    به عقیده تحلیلگران وضعیت بلوکه در بازار ارز هرات موجب کاهش بازار شده و کف مهم آن ۸۳ هزار تومان قرار دارد که در روز پنجشنبه هفته گذشته تست شد و از این مرز بازار حمایت شد.

    قیمت دلار تهران در ۸۴ هزار و ۴۰۰ تومان شروع کرد که گپ منفی داشت و در نیمه اول به سمت سقف روز یکشنبه یعنی ۸۴ هزار و ۷۰۰ تومان حرکت کرد. در نیمه دوم قیمت دلار تهران با کاهش در ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان به کارخودش پایان داد. قیمت تتر همانطوری که گفته شد تا کانال ۸۶ هزار تومان بالا رفت و در نیمه دوم شدت کاهشش بیشتر شد و به میانه کانال ۸۴ هزار تومان رسید و شکافش را با دلار تهران کم کرد.

    قیمت درهم با گپ منفی در ۲۲ هزار و ۹۶۰ تومان بازگشایی کرد و در ابتدا سعی در برگشت به کانال ۲۳ هزار تومان داشت. در نیمه دوم قیمت درهم با کاهش به ۲۲ هزار و ۹۲۰ تومان رسید. حباب دلاری درهم همچنان منفی است و در روز دوشنبه منفی ۱۲۶ تومان برآورد می‌شد.

    قیمت سکه با گپ مثبت در کانال ۶۲ میلیون شروع به کار کرد و درادامه با نوسان افزایشی انس طلا همراهی داشت. قیمت سکه با نوسان ۴۰۰ هزار تومانی به ۶۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. حباب سکه با افزایش بیش از یک درصدی، حوالی ۱۲ درصد برآورد می‌شود که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه شش میلیون و ۶۷۳ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

    قیمت طلای آب‌شده به واسطه کاهش ابتدایی انس طلا با گپ منفی در پله چهارم کانال ۲۴ میلیون بازگشایی کرد و در ادامه با برگشت انس طلا در پایین حمایت شد. قیمت طلای آبشده در نهایت در ۲۴ میلیون و ۵۶۶ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آب‌شده همچنان منفی برآورد می‌شود.

    به عقیده تحلیلگران فنی روز سه‌شنبه بسیار برای بازارها مهم است و اگر قیمت دلار دوباره در کف حمایت شود می‌توانیم شاهد کانال جدید در بازار ارز باشیم. مرز تصمیم‌گیری بازار طلا هم در حوالی ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    فروش گسترده دارایی‌های ریسکی در بازار جهانی؛ دلار اوج گرفت
    15 - بهمن - 1403

    فروش گسترده دارایی‌های ریسکی در بازار جهانی؛ دلار اوج گرفت

    اکوایران: دوری سرمایه گذاران از دارایی‎‌های ریسکی به دنبال نااطمینانی‌های ناشی از جنگ تجاری برابری یورو و دلار را نزدیک می‌کند.

    تتر حباب گرفت / ابهام و سؤال درباره روند بورس
    15 - بهمن - 1403

    تتر حباب گرفت / ابهام و سؤال درباره روند بورس

    اکوایران: انتظارات نسبت به بورس تهران متفاوت است ولی معامله‌گرها و تحلیل گران همچنان دلایل را برای برگشت شاخص کل بورس ارزیابی می‌کنند.

    رکوردشکنی طلای جهانی با ادامه نااطمینانی از ابعاد جنگ‌های تجاری آمریکا
    15 - بهمن - 1403

    رکوردشکنی طلای جهانی با ادامه نااطمینانی از ابعاد جنگ‌های تجاری آمریکا

    اکوایران: براساس داده‌های سایت اینوستینگ، طلای جهانی طی امروز به سطح بی‌سابقه ۲۸۳۰ دلار افزایش یافت که یک رکورد جدید محسوب می‌شود.

    سقوط بیت‌کوین به کانال ۹۱ هزار دلار با نگرانی‌ از جنگ تجاری جهانی
    15 - بهمن - 1403

    سقوط بیت‌کوین به کانال ۹۱ هزار دلار با نگرانی‌ از جنگ تجاری جهانی

    اکوایران: افت قیمت بیت‌کوین دو روز پس از آن رخ داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دستوری اجرایی برای اعمال تعرفه بر واردات کالاهای چین، کانادا و مکزیک امضا کرد.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا