طلا صعودی ماند/ سکه برای کانال جدید خیز برداشت؟
بازار طلا و سکه در نخستین روز هفته با روندی افزایشی همراه شده است. سکه امامی روز پنجشنبه وارد کانال ۶۹ میلیون تومان شد و طلای جهانی نیز برای نخستین بار از مرز ۲۸۰۰ دلار عبور کرد.
به گزارش اکوایران، بازار طلا و سکه در حالی هفته جدید را آغاز میکند که روز پنجشنبه، تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز و رشد بهای جهانی طلا، شاهد افزایش قیمتها بود. سکه امامی وارد کانال ۶۹ میلیون تومان شد و طلای جهانی نیز برای نخستینبار از ۲۸۰۰ دلار عبور کرد و تا ۲۸۸۴ دلار بالا رفت.
این افزایش پس از آن رخ داد که ترامپ اعلام کرد تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک را اعمال خواهد کرد و چین را نیز تهدید کرد. با این حال، قیمت طلا در ادامه تا ۲۸۶۰ دلار کاهش یافت.
طلای آبشده معاملات روز پنجشنبه را با ۲۵ میلیون و ۶۰۹ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه به ۲۶ میلیون و ۴۶۹ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۶ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان قیمتگذاری شد.
سکه امامی ابتدا ۶۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد، سپس تا ۶۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بالا رفت و در نهایت ۶۹ میلیون تومان بسته شد. با این حال، در معاملات پشت خطی شامگاه جمعه، قیمت این سکه به ۶۸ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان کاهش یافت.
بررسی بازدهی هفتگی بازارهای مالی نشان میدهد که افزایش ۳.۰۳ درصدی طلای جهانی و رشد نرخ دلار، تقاضا برای سکه و طلا را افزایش داده است. سکه امامی با بیش از ۱۴ درصد رشد، رکورددار بازدهی هفتگی شد. کاهش حباب سکه به دلیل عرضه بانک مرکزی نیز به جذابیت آن برای معاملهگران افزوده است.
تحلیلگران معتقدند سیاستهای اقتصادی ترامپ و موضع دولت او درباره ایران بر روند بازار تأثیرگذار است و موجب احتیاط معاملهگران شده است. همچنین، انتشار اخبار مثبت از مذاکرات ایران و آمریکا میتواند موجب تعدیل قیمتها شود. در این میان، تعطیلی ادارات، بانکها و بازار سهام ممکن است از شدت هیجانات بازار بکاهد و موجب ثبات نسبی قیمتها شود.
تأثیر سیاستهای تجاری بر بازار فلزات گرانبها
قیمت طلا در معاملات روز جمعه پس از ثبت بالاترین سطح خود در ۲۸۸۶ دلار و ۶۲ سنت، با افزایش ۰.۲ درصدی به ۲۸۶۱ دلار و ۴۶ سنت رسید. این فلز گرانبها برای ششمین هفته متوالی رشد کرد و در مجموع بیش از دو درصد افزایش داشت. در بازار معاملات آتی آمریکا نیز قیمت هر اونس طلا با ۰.۴ درصد افزایش، در ۲۸۸۷ دلار و ۶۰ سنت بسته شد.
عوامل تأثیرگذار بر روند قیمت طلا
سیاستهای تجاری دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا همچنان بر بازار طلا سایه انداخته است. دیوید میگر، مدیر معاملات فلزات در شرکت «های ریج فیوچرز»، اعلام کرد که تهدیدهای تعرفهای ترامپ علیه چین و مهلت یکماهه او به مکزیک و کانادا، به نگرانیهای اقتصادی دامن زده است. طلا معمولاً در دورههای عدم اطمینان اقتصادی و سیاسی به عنوان یک سرمایه امن مورد توجه قرار میگیرد.
علاوه بر این، برنامههای چین برای تقویت ذخایر طلای بانک مرکزی و اجازه خرید طلا توسط صندوقهای سرمایهگذاری، از دیگر عواملی است که به رشد بازار این فلز ارزشمند کمک کرده است. پیتر گرانت، تحلیلگر ارشد فلزات در «زانر متالز»، معتقد است که این اقدامات، تقاضای طلا را افزایش داده و موجب رشد پایدار آن شده است.
اقتصاد آمریکا و تأثیر آن بر سیاستهای پولی
از سوی دیگر، گزارش وزارت کار آمریکا نشان داد که اقتصاد این کشور در ماه ژانویه ۱۴۳ هزار شغل جدید ایجاد کرده است؛ رقمی که کمتر از پیشبینی ۱۷۰ هزار واحدی اقتصاددانان بود. نرخ بیکاری نیز به چهار درصد افزایش یافت. بارت ملک، رئیس استراتژی کالا در «تی دی سیکیوریتیز»، گفت که رشد ضعیف اشتغال ممکن است بر تصمیمات آتی فدرال رزرو درباره نرخ بهره تأثیر بگذارد.
بنا به گزارش ایسنا، آستین گولزبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو، نیز اعلام کرد که با وجود رشد اشتغال و کاهش تورم، فدرال رزرو همچنان در مسیر کاهش نرخهای بهره حرکت خواهد کرد، اما نااطمینانیهای ناشی از سیاستهای تعرفهای، این روند را محتاطانهتر خواهد کرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۸ درصد کاهش به ۳۱.۹۴ دلار رسید. پلاتین نیز با ۰.۳ درصد افت، ۹۸۲ دلار و ۵۰ سنت معامله شد و پالادیوم با کاهش ۰.۷ درصدی، ۹۷۱ دلار و ۶۲ سنت قیمت خورد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 1