اخبار اقتصادی امروز: 207
  • تاریخ : چهارشنبه, ۱ اسفند , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    تعویق ETFهای آپشن اتریوم؛ مانع‌تراشی‌های SEC برای صنعت رمزارز ادامه دارد!

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) همچنان به رویه سخت‌گیرانه خود در قبال صنعت رمزارز ادامه می‌دهد. از تعویق تصمیم‌گیری درباره آپشن‌های ETF اتریوم بلک‌راک تا ادامه پرونده شکایت از کوین‌بیس و بی‌توجهی به درخواست‌های ETF دوج‌کوین.

    به گزارش اکوایران دو سال اخیر میلادی، یعنی سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، هر دو با اتفاقات خوبی برای بازار رمزارزها شروع شدند. سال گذشته برای صنعت رمزارز با پذیرش ETFهای بیت‌کوین در ژانویه و متعاقباً ETFهای اتریوم آغاز شد و امسال نیز پیروزی ترامپ به‌عنوان حامی سرسخت بلاک‌چین، ارزهای دیجیتال و دیفای در انتخابات، نویدبخش دوره‌ای جدید در مسیر نهادینه‌سازی ارزهای دیجیتال در بازارهای مالی سنتی بود. بااین‌حال، رویکرد محتاطانه و گاه سخت‌گیرانه SEC نشان می‌دهد که مسیر پیش‌رو همچنان با چالش‌های متعددی روبروست. شاید هنوز موج تغییرات به بدنهٔ سازمان‌های قانون‌گذاری چون SEC راه نیافته است!

    تعویق تصمیم‌گیری درباره آپشن‌های ETF اتریوم

    کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در اقدامی که برای بسیاری از فعالان بازار غیرمنتظره بود، تصمیم‌گیری درباره درخواست شرکت بلک‌راک برای راه‌اندازی معاملات آپشن روی ETF اتریوم را به تعویق انداخت. این نهاد با اعلام نیاز داشتن به زمان بیشتر برای بررسی‌های دقیق‌تر، مهلت تصمیم‌گیری را تا ۹ آوریل (۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴) تمدید کرد. هم‌زمان، CBOE (بورس معاملات آپشن شیکاگو) پیشنهاد تغییر قانون b-4 19  را برای امکان ایجاد و بازخرید  ETFهای بیت‌کوین و اتریوم فیدلیتی به SEC ارائه کرده است که این درخواست نیز در فهرست بلند بررسی‌های این کمیسیون قرار گرفته است.

    در همین گیر و دارهای قانونی، آمارها نشان می‌دهند که حجم معاملات آپشن‌های IBIT (ای‌تی‌اف بیت‌کوین شرکت آی‌شیرز) به بیش از ۱۳ میلیارد دلار رسیده و اکنون بیش از ۵۵ درصد از کل حجم معاملات آپشن‌های پلتفرم دریبیت را تشکیل می‌دهد. این موفقیت چشمگیر، IBIT را به یکی از فعال‌ترین بازارهای آپشن ETF تبدیل کرده است.

    اریک بالچوناس تحلیلگر ارشد صندوق‌های قابل‌معامله در بورسٍ بلومبرگ، معتقد است که احتمالا این تأخیرها با تأیید صلاحیت آقای پل اتکینز، رئیس جدید  SECمرتبط باشد.

    پرونده شکایت SEC از کوین‌بیس و نبردی که همچنان ادامه دارد

    موج کوچک چالش‌های قانونی برای صنعت رمزارز تنها به ETFها محدود نمی‌شود. از ژوئن ۲۰۲۳، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، پرونده شکایتی را علیه کوین‌بیس، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز آمریکا، به جریان انداخته است. طبق اظهارنظرهای رسمی، اتهام اصلی این شرکت فعالیت به‌عنوان پلتفرم معاملات اوراق بهادار بدون ثبت قانونی است.

    اخیراً قاضی پل انگلمایر استدلال کوین‌بیس مبنی بر عدم تطابق با تعریف «فروشنده قانونی» را رد کرد. او تأکید کرد که مشتریان در کوین‌بیس صرفاً با خود این پلتفرم معامله می‌کنند که این امر نشان‌دهنده نقش فروشندگی صرافی است.

    کوین‌بیس در واکنش به این حکم اعلام کرد: «ما هیچ اوراق بهاداری در صرافی خود عرضه نمی‌کنیم و معتقدیم که دامنه تحقیقات در این پرونده محدودتر شده است.»

     این صرافی همچنین از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) به دلیل تلاش برای محدودکردن دسترسی شرکت‌های رمزارزی به خدمات بانکی شکایت کرده است.

    درخواست‌های ETF دوج‌کوین؛ آزمونی برای جدی‌گرفتن میم‌کوین‌ها

    درحالی‌که توجه اغلب معامله‌گران به ETFهای بیت‌کوین و اتریوم معطوف شده، گری‌اسکیل در ۳۱ ژانویه طی اقدامی جسورانه، درخواست تبدیل «سپرده امانی دوج‌کوین» خود به «صندوق قابل‌معامله دوج‌کوین در بورس» را به SEC ارائه کرده است. این اقدام که با درخواست مشابهی از سوی بیت‌وایز همراه شد، نشان‌دهنده تلاش صنعت برای نهادینه‌سازی میم‌کوین‌هاست.

    گری‌اسکیل در درخواست خود تأکید کرده که دوج‌کوین دیگر صرفاً یک میم‌کوین نیست و به یک دارایی با کاربردهای واقعی در حوزه فراگیری مالی و تسویه‌حساب‌های مبتنی بر بلاک‌چین تبدیل شده است. قیمت دوج‌کوین در حال حاضر در محدوده ۰.۲۵۲ دلار در نوسان است و تحلیلگران معتقدند شکستن مقاومت ۰.۳۵ دلاری می‌تواند مسیر صعود تا ۰.۴۰ دلار را هموار کند. گفتنی است که این درخواست هم‌اکنون در صف طولانی بررسی‌های کمیسیون قرار دارد.

    چشم‌انداز آینده رگولاتوری رمزارزها

    هرچند وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ مبنی بر ایجاد فضای مساعدتر برای صنعت رمزارز و تغییرات مدیریتی در SEC  پس از اخراج گری گنسلر، به واقعیت بدل شد؛ اما به نظر می‌رسد هنوز تغییر محسوسی در رویکرد این نهاد نظارتی ایجاد نشده است. مانع‌تراشی‌های  SECبرای حضور نمادهای رمزارزی در بازار بورس آمریکا به روندی عادی تبدیل شده و این مسئله موجب نارضایتی، نگرانی‌های جدی سرمایه‌گذاران نهادی و در نتیجه هیجانات خرسی در بازار رمزارز شده است.

    تداوم این رویکرد محتاطانه می‌تواند پیامدهای منفی برای رهبری آمریکا در نوآوری‌های مالی داشته باشد، به‌ویژه در شرایطی که سایر کشورها با سرعت در حال پذیرش و تنظیم‌گری هوشمندانه فناوری‌های مالی نوین هستند. بااین‌حال، برخی تحلیلگران معتقدند این دوره گذار می‌تواند به ایجاد چارچوب‌های قانونی محکم‌تر و در نهایت، توسعه پایدارتر صنعت رمزارز منجر شود؛ درنتیجه نباید برای تسهیل در رگولاتوری عجول بود!

     

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    1 - اسفند - 1403

    رشد نرخ ارز مساوی رشد سهام نیست

    علیرضا توکلی کاشی، کارشناس ارشد بازار سرمایه، درباره تأثیر بی‌ثباتی بازار ارز بر قیمت سهام گفت: افزایش نرخ ارز هزینه‌های تولید شرکت‌ها را بالا می‌برد، زیرا آن‌ها باید مواد اولیه را با قیمت بیشتری خریداری کنند. اگر این افزایش هزینه مستقیماً به قیمت فروش منتقل شود، سودآوری شرکت نیز افزایش می‌یابد و در نتیجه، قیمت […]

    عرضه سکه ضرب ۱۳۸۶ از شنبه / آغاز هفتاد و هشتمین حراج سکه مرکز مبادله
    1 - اسفند - 1403

    عرضه سکه ضرب ۱۳۸۶ از شنبه / آغاز هفتاد و هشتمین حراج سکه مرکز مبادله

    اکوایران: بانک مرکزی در هفتاد و هشتمین حراج سکه، عرضه ربع، نیم و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ را از روز شنبه ۴ اسفند آغاز می‌کند.

    نگرانی‌ها از احتمال دستکاری بازار رمزارزها به وسیله قیمت بیت‌کوین
    1 - اسفند - 1403

    نگرانی‌ها از احتمال دستکاری بازار رمزارزها به وسیله قیمت بیت‌کوین

    اکوایران: طبق گفته سامسون مو، مدیرعامل Jan3 و بنیان‌گذار Pixelmatic، بر اساس مسیر حرکت قیمت در ماه‌های گذشته، ممکن است نوسان قیمت بیت‌کوین به‌طور مصنوعی کنترل شود.

    1 - اسفند - 1403

    عقب‌نشینی دلار با ورود امیر

    چرا بازار همچنان به نوسان خود ادامه داد؟ به عقیده تحلیلگران علاوه بر اثر نوسان انس طلا بر بازار داخل، فعالان بازار از بودجه ۱۴۰۴ و دعواهای سیاسی سیگنال منفی دریافت کرد و قسمتی از نوسان بازارها به این موضوع برمی‌گردد.  بازار چهارشنبه با این حال که تا میانه روز نوسانی دنبال شد و به […]

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا