اخبار اقتصادی امروز: 52
  • تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    امکان فروش ارز صادرکنندگان با نرخ توافقی پس از حذف سامانه نیما

    اکوایران: مدیر ارز بازرگانی و عملیات ارزی مرکز مبادله ایران، گفت: شرکت‌های صادرکننده که اجبار به فروش ارز در سامانه‌ نیما را دارند، فعلا تاثیری از این سامانه نمی‌پذیرند، اما در صورتی که سامانه نیما حذف و معاملات به سامانه ارز توافقی منتقل شود، امکان فروش ارز با نرخ توافقی را خواهند داشت.

    به گزارش اکوایران، علی شهیدی، مدیر ارز بازرگانی و عملیات ارزی مرکز مبادله ایران با بیان این که شرکت‌هایی که مجبور به فروش ارز در نیما نیستند، با ورود به سامانه ارز توافقی می‌توانند معاملات خود را در بستری امن، سریع با قیمت‌های مناسب‌تر و با کارمزدهای کمتر انجام دهند، گفت: سود عملیاتی شرکت‌های صادرکننده بورسی با ورود به سامانه جدید افزایش می‌یابد.

    در ادامه سخنان مدیر ارز بازرگانی و عملیات ارزی مرکز مبادله ایران در گفت‌وگو با سنا در رابه با جزییات و نحوه فعالیت بازار توافقی ارز آمده است:

    با توجه به راه اندازی بازار توافقی ارز، نحوه تخصیص ارز برای واردات چگونه است؟

    • سامانه ارز توافقی یک سامانه‌ معاملاتی است که صادرکنندگان و واردکنندگانی که مجوز خرید و فروش ارز را داشته باشند، اقدام به ثبت سفارش کرده و معامله انجام می‌شود. دریافت مجوز خرید ارز مانند قبل از طریق سامانه جامع تجارت انجام می‌شود.

    • پس از انجام معامله توسط بانک عامل به وکالت از واردکننده یا توسط خود واردکننده (در نسخه دوم سامانه)، بانک‌های عامل طرفین معامله در مدت زمان محدودی که توسط بانک مرکزی تعیین می‌شوند، فرصت دارند تا ارز معامله شده را منتقل کرده تا نهایتا به حساب ذی‌نفع واریز شود.

    • در پایان هر روز معاملاتی، با توجه به معاملات انجام شده، نرخ آن روز کشف می‌شود که معادل میانگین موزون معاملات آن روز است. در حال حاضر محدودیتی برای نرخ ارز در تالار توافقی سامانه مرکز مبادله وجود ندارد و این نرخ به صورت توافقی در بازار شکل می‌گیرد.

    آیا باقی نرخ‌های ارز با نرخ جدید هم‌گرا می‌شوند؟

    • این مسئله به نحوه سیاست‌گذاری دولت و بانک مرکزی بستگی دارد. آنچه که تا کنون در دولت و بانک مرکزی مطرح شده آن است که به مرور نرخ‌های جانبی حذف شده و نرخ کشف شده در مرکز مبادله ارز و طلای کشور مبنای رسمی نرخ ارز می‌شود. در حال حاضر در احکام بودجه‌ پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۴، نرخ مرکز مبادله جایگزین نرخ نیما شده‌است.

    • در حال حاضر واردکنندگان و صادرکنندگان بازیگران اصلی این سامانه هستند که از طریق بانک‌ها به عنوان کارگزار معاملات خود را انجام می‌دهند. در ادامه امکان حضور دیگر بازیگران حوزه‌ ارز همچون سرمایه‌گذاران خارجی و … نیز در سامانه فراهم می‌شود.

    خریداران برای دریافت ارز چگونه تایید صلاحیت می‌شوند؟

    • خریداران یا همان واردکنندگان تنها بعد از گرفتن مجوزهای مربوط از وزارت صمت و بانک مرکزی (تایید ثبت سفارش و تخصیص) امکان انجام معامله در سامانه ارز توافقی را خواهند داشت.

    • کارگزاران سامانه مذکور، بسته به سیاست‌گذاری بانک مرکزی، بانک‌ها و صرافی‌ها خواهند بود.

    • شرکت‌های صادرکننده که اجبار به فروش ارز در سامانه‌ نیما را دارند، فعلا تاثیری از این سامانه نمی‌پذیرند، اما در صورتی که سامانه نیما حذف و معاملات به سامانه ارز توافقی منتقل شود، امکان فروش ارز با نرخ توافقی را خواهند داشت.

    • شرکت‌هایی که مجبور به فروش ارز در نیما نیستند، با ورود به این سامانه می‌توانند معاملات خود را در بستری امن، سریع با قیمت‌های مناسب‌تر و با کارمزدهای کمتر انجام دهند که منجر به افزایش سود عملیاتی آن‌ها می‌شود.

    • زمانی که تمام معاملات توافقی در این سامانه انجام شود، واردکنندگان می‌توانند در زمان کوتاه‌تری و با نرخ کارمزد ارزی کمتری ارز خود را دریافت کرده و کالای خود را وارد کنند. همچنین، در سامانه مرکز مبادله با توجه به فرآیند کسب‌وکار جدید سامانه که صادرکننده موظف است ارز خود را نزد کارگزار سپرده کنده و واردکننده نیز ریال خود را به حساب واسط واریز می‌کند ریسک تسویه دو سمت معامله به سمت صفر میل می‌کند. این مسئله موجب می‌شود، واردکننده در خصوص وجود ارز و دریافت آن اطمینان به مراتب بالاتری داشته باشد.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    پیشروی طلا و سکه با دوگانه‌سوزی/ تتر سر به هوا شد
    2 - آذر - 1403

    پیشروی طلا و سکه با دوگانه‌سوزی/ تتر سر به هوا شد

    اکوایران: طلا و سکه داخلی دو گانه سوز است و طلای جهانی و دلار سوخت پیشروی اقلام طلا و سکه را در این هفته فراهم کرده‌اند.

    بیت‌کوین در آستانه یک رکوردشکنی تاریخی
    2 - آذر - 1403

    بیت‌کوین در آستانه یک رکوردشکنی تاریخی

    اکوایران: قیمت بیت‌کوین به رکورد بیش‌از ۹۸ هزار دلار دست یافته و بزرگ‌ترین ارز دیجیتال بیش از همیشه به عبور از قله ۱۰۰ هزار دلاری نزدیک شده است‌.

    رشد طلای جهانی برای چهارمین روز متوالی
    1 - آذر - 1403

    رشد طلای جهانی برای چهارمین روز متوالی

    اکوایران: قیمت طلای جهانی برای چهارمین روز متوالی با رشد همراه شده و در مسیر ثبت نخستین افزایش هفتگی خود در حدود یک ماه اخیر قرار گرفت.

    دلایل افزایش خوشبینی نسبت به بورس/ اونس طلا در فاز اصلاحی دوام نیاورد
    1 - آذر - 1403

    دلایل افزایش خوشبینی نسبت به بورس/ اونس طلا در فاز اصلاحی دوام نیاورد

    اکوایران:خبردرمانی که در دولت چهاردهم در جریان است در کنار برخی تصمیم‌گیری‌ها انتظارات از نسبت سودآوری برخی شرکت‌ها را ارتقاء بخشیده است و سرمایه‌ها را نسبت به اینده بورس امیدوارتر کرده است.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا