حباب درهم نصف شد/ پول حقیقی صندوقهای طلا را انتخاب کرد
اکوایران:در حال حاضر پارامترهای مختلفی است که بازار ارز و سرمایه را تحت تأثیر قرار میدهد، در روز جاری حباب درهم پس از دو روز تعطیلی نصف شد ولی پولهای حقیقی در بازار سرمایه صندوقهای طلا را انتخاب کردند.
به گزارش اکوایران، بازار بورس امروز را هم سبزپوش سپری کرد ولی زور آن نسبت به روز قبل کمتر شد. انتقاد وزیر اقتصاد از قیمتگذاری دستوری، افزایش نرخ دلار نیما و اظهارات اخیر رئیس جمهور و نمایندگان مجلس درباره قیمت بنزین سیگنالهای مثبتی بودند که به عوامل صعود شاخص کل بورس اضافه شدند.
افزایش قیمت خودروهای پرتیراژ، احتمال کاهش نرخ سود بانکی، کاهش ریسک های سیستماتیک، تقویت انتظارات برای تجدید ارزیابی داراییها در آستانه مجامع از جمله عواملی است که باعث شده بورس تهران در این مدت قد بکشد و خود را تا محدوده دو میلیون و ۴۸۹ هزار و ۳۶۴ واحد برساند. در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ محدوده دو میلیون و ۵۴۸ هزار واحد بلندترین سطحی بوده که شاخص کل بورس تهران دست خود را بدان رسانده است.
پول حقیقی صندوقهای طلا را انتخاب کرد
جریان ورود پول حقیقی به بازار سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوقهای سهامی) در حالی روز قبل دومین رکورد خود در سال جاری را ثبت کرد، که امروز کاهش ۹۳ درصدی را نسبت به روز قبل به ثبت رساند.
خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت امروز هم ادامه پیدا کرد و ۸۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد. در نقطه مقابل صندوقهای طلا امروز با جریان ۴۹۲میلیارد تومانی بیشترین ورود پول حقیقی را نسبت به سهام و صندوقهای درآمد ثابت ثبت کرد.
در روز جاری ارزش معاملات سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوقهای سهامی) نیز ۹ هزار و ۹۱۲ میلیارد تومان بوده است که نسبت به روز قبل افزایش ۵۵ درصدی را ثبت کرده است.
درهم از تعطیلات برگشت
از سوی دیگر، بازار ارز شاهد بازگشت درهم از تعطیلات رسمی دبی بود و در حالی که انتظار میرفت بازار در پی دو روز تعطیلی با انباشت تقاضا کار خود را آغاز کند، ولی درهم پایینتر از قیمت پایانی روز شنبه در محدوده ۱۹ هزار و ۴۵۰ تومان شروع به کار کرد و در پایان معاملات در محدوده ۱۹ هزار و ۵۴۰ تومان دفتر معاملات درهم بسته شد. حباب درهم نیز در پایان معاملات امروز تقریبا به نصف مقدار روز شنبه در محدوده ۵۱۰ تومان کاهش پیدا کرد.
به نظر میرسد معاملهگران درهم که غالبا تجار هستند با اخبار مربوط به سامانه تجاری ارز در مرکز مبادله امروز محتاط تر شده بودند تا توانایی بازارساز را ارزیابی کنند.
از سوی دیگر، حباب تتر هم در پایان معاملات امروز به ۷۵۶ تومان رسیده است و حباب تتر امروز در بیشتر ساعتهای معاملاتی بالاتر از هزار تومان بوده است.
امروز همچنین پس از ابهاماتی که درباره قیمتگذاری ارز در مرکز مبادله و میزان نقش بانک مرکزی در قیمتگذاری مطرح شده بود، محمد آرام، معاون ارزی بانک مرکزی اعلام کرده است که «بازارساز نقش نقدشوندگی را خواهد داشت و نه قیمت سازی.» او دامنه نوسان در مبادلات ارزی سامانه تجاری ارز را «مثبت و منفی پنج درصد» اعلام کرده است.
با این حال، قیمت دلار تهران امروز در ابتدای کانال ۷۱ هزار تومانی قرار گرفت و نصف شدن حباب درهم در معاملات امروز، نشاندهنده افزایش امیدواری نسبت به کارگیری سامانه تجاری ارز است. اگر حباب درهم رشد نکند و روند نزولی به خود بگیرد میتوان انتظار بهبود شرایط در بازار ارز را داشت.
فردا سکه ضرب ۱۴۰۳ عرضه خواهد شد
افزایش گمانهزنی ها از افزایش قیمت بنزین و تنشهای منطقهای قیمت شبانه تتر را افزایش داد و در نهایت در روز جاری افزایش قیمت دلار رشد طلا و سکه را رقم زد. فردا سکه و ربع سکه ضرب ۱۴۰۳ عرضه خواهد شد ولی امروز علیرغم رشد قیمت سکه، حباب سکه کاهش پیدا کرد و به کانال ۱۶ درصدی رسید. کمترین حباب سکه در یک ماهه گذشت ۱۴ درصد است. طلای آبشده هم پشت کانال ۲۰ میلیون متوقف شده است و حباب طلای آب شده هم ۳۷۰ هزار تومان است.
چشمانداز بازارها؛
در حال حاضر پارامترهای مختلفی بازار ارز و سرمایه را تحت تأثیر قرار داده است و با توجه به لیست شرکتهایی که منتشر شده و میتوانند ارز خود را در سامانه تجارت عرضه کنند، موفقیت این سامانه اگر بتواند مانع از سرریز تقاضای واردات به بازار آزاد ارز شود، به مهار بازار ارز کمک خواهد کرد. از سوی دیگر، درآمد برخی شرکتهای بورسی را هم افزایش میدهد که به رونق بیشتر بورس کمک خواهد کرد؛ پس سامانه تجاری ارز در صورت موفقیت شرایط را به نفع بهبود بورس و تضعیف جبهه افزایشی بازار ارز تغییر میدهد.
در نقطه مقابل ریسکهای سیستماتیک منطقهای فضای انتظاری بازار ارز را تحت تاثیر قرار میدهد و برای بازار سرمایه که ریسکگریز است مطلوب نیست. در حال حاضر محدوده ۷۰ هزار تومان حمایت دلار تهران است و شاخص کل بورس هم مقاومت دومیلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را پیش رو دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0