بورس روی موج هیجان/ رکوردزنی صندوقهای طلا/ تب دلار ادامه دارد
اکوایران: بورس تهران امروز با شایعه دلار ۶۵ هزار تومانی سامانه تجاری هیجانی شد، با بهبود قیمتها در بازار طلا، ارزش معاملات صندوقهای طلا رکورد تازهای را ثبت کرد.
بازار ارز در اولین روز آخرین هفته پاییز برعکس معاملات پنجشنبه افزایشی شروع به کار کرد و قیمتها بالا رفتند. دلار در معاملات امروز عجله کرد؛ اولین قیمت دلار که منتشر شد توجهها را به خود جلب کرد. نرخ دلار در بازگشایی بالاتر از تتر بود؛ دلار تهران ۴۰۰ تومان بالاتر از تتر معامله شد اتفاقی که خارج از روند طبیعی و معمول قیمتها در مدت اخیر بوده است.
بررسی اکوایران نشان میدهد که در سالهای قبل در این بازه زمانی -آخر سال میلادی و سال چینیها- درهم رهبری نوسانات افزایشی را داشته و میانگین حباب درهم به دلیل افزایش تقاضای تجاری افزایش پیدا میکرده، در چنین شرایطی البته برخی معتقدند که ریسکهای منطقهای و سیاسی هم در فضای انتظاری وسطح تقاضا اثر داشته است.
شایعه دلار توافقی
پرونده نرخ ارز نیما از امروز شنبه ۲۴ آذرماه بسته شد؛ از اول بهمن ماه سامانه نیما هم به کار خود پایان میدهد.
امروز صبح شایعهای مبنی بر قرار گرفتن نرخ دلار توافقی در محدوده ۶۳ هزار و ۴۰۰ تا ۶۵ هزار و ۱۰۰ منتشر شد، این خبر کمی بعد به وسیله خبرگزاری تسنیم تکذیب شد. خبرگزاری تسنیم بر اساس نظر بازارگانان نرخ دلار توافقی را در محدوده ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان میدانست زیرا کششهای قیمتی بازار امکان خرید در نرخ های بالاتر را فراهم نمیکند.
در نهایت هم نرخ دلار تجاری در محدوده ۵۹ هزار و ۶۴۷ تومان از طریق بانک مرکزی اطلاعرسانی شد که پایینتر از سقف اعلامی تسنیم بود ولی بالاتر از آخرین نرخ دلار نیما بود و رشد ۹.۶ درصدی را نسبت به آخرین نرخ دلار نیما ثبت کرده است.
حباب تتر و درهم کاهش یافت
دلار در بازار امروز بالا رفت ولی حباب درهم و تتر کاهش محسوسی را نسبت به روزهای قبل ثبت کرده است. حباب درهم کاهش ۳۸ درصدی داشته است و حباب تتر هم امروز منفی شد و به همین خاطر با منفی شدن حباب تتر ، سقوط بیش از ۲۰۰ درصدی برای حباب تتر رقم خورد.
بررسی اکوایران نشان میدهد که کاهش حباب درهم و منفی شدن حباب تتر، غالبا در محدوده مقاومتی دلار رخ میدهد و باعث احتیاط خریداران میشود مگر آنکه عامل انتظاری قوی به بازار ارز فشار بیاورد.
بازار سهام با شایعه دلار توافقی هیجانی شد
بازار سرمایه امروز سراسر سبزپوش شد، سطح معاملات اختیار خرید رکورد زد و شاخص کل نیز سطوح قیمتی تازهای را لمس کرد. البته شایعه نرخ قرار گیری دلار توافقی در محدوده ۶۵ هزار تومان بیتأثیر در رشد شاخص کل و افزایش تقاضای سهام نبود، زیرا بسیاری تحلیل میکردند که اگر صادرکنندگان با این نرخ، دلار خود را عرضه کنند بازار سهام بسیار ارزنده خواهد شد و نسبت قیمت به سودآوری تعدیل میشود.
در نهایت بانک مرکزی نرخ دلار مبادلهای را ۵۹ هزار و ۶۴۷ تومان اعلام کرد که افزایش بیشتر از پنج هزار تومانی نسبت به آخرین قیمت دلار نیما در هفته قبل را نشان میدهد که برای بازار سهام مطلوب است. با این حال در این شرایط برخی از تحلیلگران خبره نسبت به هیجان ایجاد شده در بازار هشدار داده و پیشنهاد به خروج پلهای داشتند. هیجان بالا در معاملات، عامل احتیاطی برخی تحلیلگران بود زیرا معتقد بودند با تزریق مداوم اخبار و افزایش هیجانات تحت تاثیر آن، اگر جهت اخبار تغییر کند، همین هیجانات ایجاد شده دامن بازار را میگیرد.
انتظارات رکودی تضعیف شد
امروز خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت، رکورد تازهای را ثبت کرد. خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت شش روز متوالی منفی است. خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت امروز در محدوده منفی ۱۸۰۰ میلیارد تومان قرار گرفت.
در نقطه مقابل سهام و حق تقدم (بدون احتساب صندوقهای سهامی) ورود پول ۱۳۳۰ هزار میلیارد تومانی را ثبت کرد و صندوقهای طلا هم حدود ۴۴۵ تومان ورود پول حقیقی داشتهاند. که نشان میدهد انتظارات معامله گران در روز جاری نسبت به سایر بازارها رکودی نبوده است و انتظارات رکودی در بازار طلا و سهام تضعیف شده است.
در معاملات امروز ارزش معاملات صندوقهای طلا در محدوده ۳ هزار و ۷۴۹ واحدی قرار گرفت که رکورد تازهای در ارزش معاملات صندوقهای طلا است.
قیمت و حباب در بازار طلا و سکه همسو شدند
امروز با تقویت ارزش دلار، بازار طلا و سکه با اهرم دلار افزایشی شدند و قیمتها در بازار طلا بالا رفت.
همگام با رشد قیمتها در بازار طلا، حباب اقلام طلا و سکه نیز امروز بالا رفته است این در حالی است که در در دو هفته گذشته قیمت سکه و حباب آن در خلاف جهت یکدیگر حرکت میکردند. حباب سکه امامی در کانال ۱۵ درصدی قرار گرفت، حباب نیم سکه به ۲۱ درصد رسید. حباب ربع سکه ۴۸ درصد ماند و حباب سکه گرمی به بالای ۴۴ درصد رسید. حباب طلای آبشده هم امروز به ۳۰۷ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0