اخبار اقتصادی امروز: 18
  • تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    حذف چهار صفر از پول ملی؛ طرح قدیمی در مسیر تازه؟

    لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که هدف آن حذف چهار صفر از پول ملی و تغییر واحد پولی ایران است، باردیگر به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.

    به گزارش اکوایران، لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که ابتدا در دولت دوازدهم به تصویب رسیده بود؛ اکنون توسط مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، به عنوان لایحه‌ای یک فوریتی به مجلس ارائه شده است.

    بنا به گزارش تسنیم، هدف اصلی این طرح، مقابله با مشکلات ناشی از تورم مزمن و کاهش قدرت خرید پول ملی عنوان شده است؛ مسائلی که در سال‌های اخیر موجب افزایش ارقام در مبادلات روزمره و افت حیثیت ظاهری پول ملی در مقایسه با دیگر ارزهای بین‌المللی شده است.

    این طرح با حذف ۴ صفر از پول ملی و بازنگری در سیستم اسکناس‌ها و سکه‌ها، در تلاش است تا علاوه بر تسهیل استفاده از پول ملی در نظام‌های پرداخت، مشکلات موجود را کاهش دهد.

    مطابق این لایحه، واحد پولی جدید ایران «تومان» خواهد بود که معادل ۱۰ هزار ریال فعلی و برابر با ۱۰۰ «پارسه» تعیین شده است. همچنین، برای تسهیل تغییرات، دوره‌ای دو ساله به نام «دوره گذار» در نظر گرفته شده که در آن تومان و ریال به صورت هم‌زمان مورد استفاده قرار خواهند گرفت. بانک مرکزی ایران نیز موظف شده است در این مدت، سازوکار لازم برای جمع‌آوری اسکناس‌ها و سکه‌های قدیمی و جایگزینی آن‌ها با واحد جدید را فراهم کند.

    دولت امیدوار است با تصویب این لایحه، ساختار پولی کشور اصلاح شده و کارآمدی پول ملی در مبادلات روزانه افزایش یابد. این طرح همچنین می‌تواند گامی در جهت کاهش فشارهای ناشی از تورم و بازسازی اعتماد عمومی به پول ملی باشد. این لایحه اکنون در انتظار بررسی نمایندگان مجلس است.

    تاریخچه اصلاح پول ملی

    مطرح شدن حذف صفر از پول ملی به ۳۱ سال قبل برمی‌گردد. در سال ۱۳۷۲ بانک مرکزی ایران حذف سه صفر از واحد پولی کشور را بررسی کرد. در زمان ریاست طهماسب مظاهری بر بانک مرکزی در سال‌های ۷۲ و ۷۳، این موضوع در دستور کار قرار گرفت ولی به دلایل مختلف روند بررسی متوقف شد.

    موضوع اواخر دهه ۸۰ و در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی نژاد دوباره مطرح شد. بانک مرکزی حتی از احتمال تغییر نام واحد پول ملی به «پارسی» و تغییر نام واحد فرعی آن به «دریک» خبر داده بود اما قضیه بلاتکلیف رها شد.

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    1 - دی - 1403

    تعقیب و گریز نرخ‌های رسمی و غیررسمی ارز

    به گزارش اکویران، سیاستگذار از ابتدای دهه ۹۰ همواره سعی کرد با «نرخ گذاری دستوری»، کنترل قیمت‌ها را به دست بگیرد و به نوعی اثرات بازار آزاد را خنثی کند. دولت در اواخر سال ۹۰ از «ارز مرجع» با نرخ ۱۲۲۶ تومانی رونمایی کرد و این نرخ در بازه‌های مختلف زمانی، دستخوش تغییرات شد. در […]

    جامانده بازار ارز و طلا / اونس، طلای آب شده را بالا کشید
    1 - دی - 1403

    جامانده بازار ارز و طلا / اونس، طلای آب شده را بالا کشید

    اکوایران: با پایان پاییز ، در این گزارش بازدهی بازار ارز و طلا را در بازه ۶ ماهه و ۹ ماهه در سال جاری بررسی کرده و پس از آننگاهی به بازار ارز و طلا در روز جاری کرده‌ایم.

    بازیابی ۷ هزار دلاری قیمت بیت‌کوین همزمان با شاخص غیرمعمول این رمزارز
    1 - دی - 1403

    بازیابی ۷ هزار دلاری قیمت بیت‌کوین همزمان با شاخص غیرمعمول این رمزارز

    اکوایران: بیت‌کوین توانسته است طی ساعات اخیر خود را از سطح ۹۲ هزار دلار بازیابی کند و به نزدیکی سطح ۱۰۰ هزار دلار برسد. همچنین یک حساب معامله رمزارز به‌نام Doctor Magic یک سیگنال مهم هشدار را در شاخص قدرت نسبی بیت‌کوین شناسایی کرده است.

    طلا گرفتار در میان سیاست پولی فدرال رزرو و نااطمینانی ژئوپلتیک
    1 - دی - 1403

    طلا گرفتار در میان سیاست پولی فدرال رزرو و نااطمینانی ژئوپلتیک

    اکوایران: تحلیل‌گران معتقدند درحالی که انتظار یک سقوط شدید در قیمت‌های جهانی وجود ندارد، ولی باتوجه به نااطمینانی‌ها حول سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا، باوجود خطرات ژئوپلیتیک احتمال کاهش قیمت طلا در کوتاه مدت وجود دارد.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا