بازارهای صادراتی ایران محدود شده است/ فرش ایرانی در افغانستان و پاکستان بافته میشود
وزیر صمت بیان کرد: صادرات کشور باید افزایش یابد، با شرایطی که وجود دارد بازارهای صادراتی ما محدود شده است. اگر جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری اوراسیا را به عنوان بازار هدف درنظربگیریم بسیاری از اجناس ایرانی در آنجا مورد نیاز است و ما میتوانیم راه را برای فعالین اقتصادی باز کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، محمد اتابک، وزیر صمت صبح امروز در نشست تخصصی با اعضای اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: مشکل ما این است که سیاست های ارزی و تجاری کشور همسو نیست و همین باعث می شود که فعالان اقتصادی دچار مشکل شوند. وضعیت ایجاد شده از طرف سازمان توسعه تجارت نیست، بلکه از سوی سیاست گذار ارزی و با رویکرد کنترل تورم است؛ این موضوع باید هماهنگ شود. ضمن این که در این مدت کوتاهی که ما بودیم فاصله نرخ نیما با ارز آزاد کمتر شده است و هماهنگی بین ما و بانک مرکزی وجود دارد.
وی افزود: به دلیل این که چند سازمان در امر صادرات دخالت دارند این حوزه فرابخشی است، درخواست احیا شورای عالی صادرات را ارائه داده ایم و این شورا در حال شکل گیری است، با احیای شورای عالی صادرات خود به خود فرماندهی واحدی در این حوزه ایجاد می شود و حتما از صادرکنندگان هم دعوت می کنیم در این شورا حضور داشته باشند.
اتابک توضیح داد: در بحث توسعه تجارت نگاه این است که کنترل هایی که دولت گذاشته و بعضا تعرفه هایی که جلوی کار شما را می گیرد را برداریم.
وی در ادامه به ناترازی انرژی که فعالیت تولیدی را مختل کرده است اشاره کرد و گفت: بحث قطع برق در تابستان و گاز در زمستان مطرح است. هیچ جلسه ای در هیات دولت نیست که ما پیگیر این موضوع نباشیم، رئیسجمهور تاکید ویژهای داشتهاند و وزیر نیرو و وزیر نفت هر دو به دنبال حل این مسئله هستند. بخش خصوصی هم باید در زمینه تامین انرژی وارد شود و در این رابطه باید تضمین های لازم داده شود که برق تولیدی را خودشان استفاده کنند و یا به اختیار خودشان بفروشند.
اتابک در مورد تعامل دولت با بخش خصوصی نیز گفت: بخشی از موارد مطرح شده مربوط به شکایت درون گروهی خود اعضای اتاق بوده، این که اعضای اتاق شکایت به مراجع قضایی ببرند شاید آن به ما برنگردد.
وزیر صمت درخصوص چالش فعالان اقتصادی درخصوص تامین مالی نیز گفت: در مورد تامین مالی بسته ای به عنوان نیاز مالی صنعت تنظیم کردیم. این بسته هم شامل نیازهای ارزی برای ماشین آلات است و هم نیاز تامین مالی سرمایه در گردش را شامل می شود. این موضوع را جلو می بریم برای ارز هم با بانک مرکزی ارزی صحبت کردیم، قرار است از ارزی که ما در شبکه های بین المللی داریم استفاده کنیم.
به گفته اتابک، حجم تجارت ایران و ارمنستان سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است. امسال اگر پیگیری و دنبال شود زمینه برای تجارت ترجیحی و تجارت آزاد باز می شود.
وزیر صمت با تاکید بر این که باید صادرات کشور افزایش یابد، گفت: با شرایطی که وجود دارد بازارهای صادراتی ما محدود شده است. اگر جمعیت ۲۰۰ میلیون نفری اوراسیا را به عنوان بازار هدف درنظربگیریم بسیاری از اجناس ایرانی در آنجا مورد نیاز است و ما میتوانیم راه را برای فعالین اقتصادی باز کنیم.
وزیر صمت اضافه کرد: با پاکستانی ها هم صحبت کردیم آنها طالب اجناس ما هستند. جمعیت ۲۵۰ میلیون نفری این کشور و مرز مشترک مزیت صادراتی برای ما محسوب می شود و در مقابل هم پاکستانی ها به لحاظ نساجی قوی هستند. باید یک تعرفه ای را با آنها توافق کنیم، پاکستان هم جزء کشورها با تعرفه ترجیحی خواهد آمد.
وی در واکنش به صحبت های یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران مبنی بر این که تعداد رایزنان بازرگانی ایران در دنیا ۷ نفر است، در حالی که ترکیه فقط در ایران ۲۰ رایزن و در دنیا ۲۵۰ رایزن دارد، گفت: ۲۰ رایزن در جاهای مختلف داریم. یک محدودیت قانونی در مورد انتصاب رایزن ها وجود دارد و آن این است که حکم را فقط به کارمندان رسمی دولت میدهند، اما من این وعده را می دهم که هر کدام از بازرگانانی فعالی که اتاق بازرگانی معرفی کند به عنوان رایزن مشغول فعالیت شود تا تسهیل تجارت از طریق آنها رخ دهد.
وزیر صمت همچنین در مورد بودجه ۱۴۰۴ نیز گفت: بودجه در شفافترین حالت ممکن است و تمام مواردی که در گذشته خارج از بودجه ردیف می شد و می آمد در داخل ردیف بودجه عمومی کشور قرار گرفته و مشخص است که مخارج و منابع دولت چقدر است. ۱۱ درصد بودجه عمرانی برای سال آتی لحاظ شده و رقم بودجه عمرانی صفر نیست.
اتابک در مورد وضعیت صادرات فرش دستباف نیز گفت: وضعیت ایجاد شده برای فرش صرفا به سیاست های دولت برنمی گردد. شاید بخشی از این مربوط به این باشد که به دنبال کارگر ارزان در افغانستان رفتیم و در افغانستان و پاکستان کارگاه دایر و از آنجا به اروپا صادر کرده ایم و مورد بعدی هم این است که فرش در لیست تحریم ها است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0