سودده شدن ۴۸ شرکت دولتی بعد از اجرای قانون شفافیت
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بعد از اجرای قانون شفافیت، ۴۸ شرکت زیانده دولتی تبدیل به سودده شدند.
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست صمیمی با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار که امروز برگزار شد، بیان کرد: حتما بسیاری از کسانی که فکر میکنند شخصیتهای موثری هستند، به اندازه یک تیم خبری منسجم موثر نیستند.
وی درباره شرایط اقتصاد ایران گفت: کشور تا اسفند سال ۹۰ یک ریلی داشت. اتفاقات خوبی افتاده بود و مشکلاتی هم داشت.
خاندوزی ادامه داد: از ابتدای ۹۱ به بعد ورق در اقتصاد برگشت و منابعی که داشت کار میکرد، دچار اختلال جدی شد.
وی اضافه کرد: بسیاری از نقطه ضعفهایی که کشور در دهههای گذشته داشت و چندان به رخ کشیده نمیشد، به این دلیل که تحریم، ارزهای نفتی را از کشور سلب کرد، عیب و ایرادات نمود یافت.
وزیر اقتصاد ادامه داد: کسب و کار مردم به خاطر رکود اقتصادی دچار مشکل شد. سال ۹۱ از نظر رکود تورمی بد بود. از ۹۳ به دلیل اینکه احتمال رفع مشکل تحریم وجود داشت، تا سال ۹۶ شرایط آرام بود.
وی گفت: اردیبهشت ۹۷ که ترامپ خروج از برجام را امضا کرد، عوارض قبلی به شدت تکرار شد. آبان ۹۷ قرار بود محدوریتهای تحریمی شروع شود اما جامعه از اردیبهشت به استقبال تحریمها رفت.
خاندوزی توضیح داد: از سال ۹۷ تا ۹۹، با فراز و فرودهایی شرایط پیش رفت اما شرایط رکود تورمی ناشی از تحریمها ادامه یافت. تا سال گذشته تبعات رکود و تورم را داشتیم چون شرایط کرونا هم اضافه شده بود.
وی افزود: کلید واژه اصلی سیاستهای اقتصادی رکود تورمی بود که با یک تحرکی در داخل و خارج میتوانستیم آن را عیان کنیم.
خاندوزی بیان کرد: تغییر دادن ریلها از یک اقتصاد نفتی، دولت گرا و متمرکز به سمت خروج از رکود و به تحرک درآوردن اقتصاد، دشوار بود. ما تلاش کردیم بر مقاومتهایی که نمیخواست اقتصاد ایران راه بیفتند، غلبه کنیم.
وی توضیح داد: آن افراد که مقاومت میکردند، بد طینت نبودند اما نفع سازمانی آنها اینگونه بود که کارهایی را بکنند و در مقابل تغییرات مقاومت کنند.
وزیر اقتصاد بیان کرد: اصلاح این روند خیلی پرهزینه بود. ما داراییهای خود را بهینه استفاده نمیکنیم و بلد نیستیم از منابعمان درآمد کسب کنیم. تغییر این فرهنگ و حرکت به سمت تولید، نیاز به این داشت که به افراد بگوییم کارنامه عملکردتان را به همه نشان میدهیم.
وی افزود: امروز عملکرد دو هزار شرکت دولتی و غیره در کدال منتشر میشود. یکسال بعد از سیاست شفافیت، ۴۸ شرکت زیانده سودده شدند. یک عدهای جلوی این محور میایستادند، هنر ما این بود که مقابله کنیم و شفافیت ایجاد کنیم.
خاندوزی گفت: ما نهایت مقاومت را به خرج دادیم که شفافیت اجرا شود. شناسایی داراییهای دولت انجام شد. تا چهار سال قبل دو سوم اموال دولت در سامانه اموال و املاک دولت ثبت نشده بود.
وی افزود: ۴۰۰ هزار فقره اطلاعات دارایی از همه مجموعههای دولتی در بانک اطلاعات اکسل وجود داشت. اشکال این بانک آن بود که ممکن بود اموال همپوشانی داشته باشند یا اینکه معارض داشته باشند.
وزیر اقتصاد توضیح داد: این کار خیلی سخت بود. وارد چالش شدن با دستگاههای دولتی و الزام آنها به حرکت از مسیر سامانهها و ثبت اموال راحت نیست. در تهران اطلاعات زیادی از مسیر سوتزنی به دست ما رسید و خود سازمانها اموالشان را اعلام نکرده بودند. در نهایت ۴۰۰ هزار فقره مورد ثبت شده را به یک میلیون و ۲۰۰ فقره رساندیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0