هزینه نگهداری از یک بیمار آلزایمری در خانه | چی بخوریم تا آلزایمر نگیریم؟
آلزایمر یک نوع بیماری مربوط به اختلال مغزی است که در چند دهه اخیر به شدت شیوع پیدا کرده است. یک بیمار آلزایمری تمام خانواده را تحت شعاع خود قرار می دهد و نگهداری از آن ها نیاز به مراقبت خاصی دارد. در این گزارش به بررسی هزینه مربوط به نگهداری از بیمار آلزایمری می پردازیم و همچنین به این موضوع اشاره می کنیم که برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر چه خوراکی هایی را باید مصرف کنید.
آلزایمر یا فراموشی را اغلب یک نوع اختلال مربوط به افراد سالمند می دانند اما اگر مراقب سلامت جسم و روح تان نباشید و تغذیه سالمی را هم در زندگی نداشته باشید، اختلال آلزایمر می تواند خیلی زودتر به سراغتان بیاید. بیماری آلزایمر منجر به مرگ سلول های عصبی و تخریب بافت ها در تمامی نواحی مغز می شود. با پیشرفت بیماری، حجم بافت مغز کاهش یافته و نواحی پر از مایع مغزی-نخاعی بزرگ تر می شوند. آسیب های ناشی از آلزایمر معمولا منجر به اثرات منفی بر حافظه، گفتار و درک فرد مبتلا می شود.
به مناسبت ۲۱ سپتامبر که روز جهانی آلزایمر نام گذاری شده است، خبرنگار گسترش نیوز در این گزارش به بررسی عوامل موثر بر ابتلا به آلزایمر و راه های پیشگیری پرداخته است که در ادامه گزارش می خوانیم.
چرا به آلزایمر مبتلا می شویم؟
با افزایش سن، افراد ممکن است به ضعف های ذهنی دچار شوند که نباید آن را با آلزایمر اشتباه گرفت. هر فرد سالمندی که با مشکلات حافظه و عملکردهای ذهنی مواجه است، نمی توان گفت به آلزایمر مبتلا است. اما معمولا استرس های شدید، تغذیه ناسالم، شرایط اقتصادی و اجتماعی نامساعد، تصادفات، مشکلات عروقی، فشار خون بالا به مدت طولانی، دیابت، استرسهای ناشی از مسائل شغلی و خانوادگی، و بی خوابی های مداوم از جمله عواملی هستند که میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را در فرد افزایش دهند. برخی از ابتلایان به آلزایمر نیز به صورت ژنتیکی و ارثی بیمار می شوند و در صورتی که افراد نزدیک به یک فرد مبتلا به آلزایمر باشند، احتمال ابتلای آن فرد نیز افزایش می یابد.
هزینه های مربوط به نگهداری یک بیمار مبتلا به آلزایمر
از آنجایی که گفتیم آلزایمر بیشتر در افراد سالمند دیده می شود طبیعتا این افراد نیازمند به نگهداری دارند و اگر همراهی در زندگی نداشته باشند، حضور یک پرستار برای مراقبت از این افراد الزامی می شود. تعرفه های مربوط به پرستاران متفاوت است و هر چقدر که خدمات درخواستی از پرستار افزایش یابد میزان هزینه نیز بالاتر می رود. در جدول زیر تعرفه خدمات یک پرستار در سال جاری را می توانیم ببینیم. به عنوان مثال هزینه نگهداری از یک سالمند به صورت شبانه روز ۱۳ میلیون تومان عنوان شده است. اگر این سالمند کمک به تحرک نیاز داشته باشد ۲ میلیون تومان به حقوق پرستار اضافه می شود. باقی خدمات مورد نیاز هم در جدول زیر با تعرفه های مورد نظر قابل مشاهده است.
خوراکی های مفید برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
محققان ژاپنی کشف کردند که مصرف رژیم غذایی غنی از فیبر میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف میوه ها و سبزیجات تازه با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و اختلالات شناختی مرتبط است. این مواد غذایی سرشار از ویتامین های مختلف هستند که به تقویت و بهبود عملکرد مغز کمک میکنند و نقش مهمی در پیشگیری از آلزایمر دارند. برای بهرهمندی از این تأثیرات، ضروری است که میوهها و سبزیجات بهطور مداوم و روزانه مصرف شوند و تنوع زیادی از آنها در رژیم غذایی فرد گنجانده شود.
تحقیقات متعددی درباره تأثیر مواد غذایی مفید مانند انواع آجیل ها بر بهبود عملکرد مغز انجام شده است. نتایج این مطالعات نشان می دهد که افرادی که به طور منظم از آجیل استفاده می کنند، به دلیل وجود کلسترول خوب در این مواد، غذایی سالم و مفید برای مغز خود فراهم می آورند. مصرف مداوم و منظم آجیلها می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف، از جمله بیماریهای مغزی و آلزایمر، کمک کند.
ویتامینهای گروه B، به ویژه ویتامین B۱۲، از عملکرد صحیح سیستم عصبی بدن پشتیبانی می کنند. کمبود این ویتامینها میتواند منجر به اختلالاتی نظیر کاهش و نقص در حافظه شود، در حالی که مصرف آن ها تأثیر مثبتی بر حافظه دارد.
خوراکی های ممنوع برای مبتلایان به آلزایمر
اگرچه در رژیم غذایی ضد آلزایمر مصرف گوشت قرمز بهطور کامل ممنوع نیست، اما نتایج تحقیقات حاکی از آن است که کاهش مصرف گوشتهای قرمز میتواند در پیشگیری از بیماری آلزایمر مؤثر باشد. همچنین حذف کرههای صنعتی و مارگارین از رژیم غذایی خانواده و جایگزینی آنها با کرههای طبیعی و انواع چربیهای سالم، از جمله اقداماتی است که باید در راستای بهبود فعالیتهای مغزی و پیشگیری از آلزایمر مورد توجه قرار گیرد.
شاید شما هم بارها هشدارهای مربوط به سلامت و پزشکی را درباره مصرف شیرینیها شنیدهاید. این هشدارها تنها به تناسب اندام و سلامت قلب و عروق محدود نمیشود، بلکه در مورد سلامت مغز نیز توصیههایی ارائه شده است. در نهایت امروزه فست فودها و غذاهای سرخ کرده به شدت منع می شوند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف این نوع غذاها می تواند به سلامت مغز آسیب برساند و تأثیرات منفی بر حافظه و عملکردهای شناختی داشته باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0