اخبار اقتصادی امروز: 59
  • تاریخ : یکشنبه, ۲۴ فروردین , ۱۴۰۴
  • ساعت : 11:04:55

    توافق بر سر نفت؛ رشد طلای سیاه دستی کشید

    اکوایران: در یکسال گذشته رشد بخش نفت به شدت کاهش پیدا کرده است. بر اساس داده‌های بانک مرکزی رشد اقتصادی بخش نفت از بالای ۱۸ درصد ۱۴۰۲ به حدود صفر درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. داده‌های مرکز آمار نیز این امر را تایید می‌کند.

    به گزارش اکوایران، آخرین آمارهای رسمی کشور نشان می‌دهد رشد بخش نفت در پاییز ۱۴۰۳ به شدت افت کرده است و روند افزایشی که تا سال ۱۴۰۲ داشته در سال ۱۴۰۳ متوقف شده است.

    نفت یکی از مهم‌ترین منابع انرژی در جهان است که نقش کلیدی در رشد اقتصادی، صنعت و تجارت ایفا می‌کند. این ماده حیاتی، منبع اصلی سوخت وسایل نقلیه، تولید برق و مواد اولیه صنایع پتروشیمی محسوب می‌شود. کشورهایی که دارای ذخایر غنی نفتی هستند، از مزیت اقتصادی ویژه‌ای برخوردارند و درآمدهای حاصل از صادرات نفت می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر توسعه اقتصادی آن‌ها داشته باشد. نوسانات قیمت نفت نیز به‌طور مستقیم بر تورم، هزینه‌های تولید و توازن تجاری کشورها اثر می‌گذارد و سیاست‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

    همچنین نفت یکی از مهمترین سرمایه‌های طبیعی ایران است. سرمایه‌ای که بدون وابستگی به آن، وضعیت معاش برای ایرانیان دشوار شده است. وابستگی دولت‌ها به این طلای سیاه در سال‌ها گذشته باعث ایجاد انتظارات هزینه‌ای برای دولت‌های جدید شده است. به طوریکه قطع دسترسی به بازارهای فروش نفت، اقتصاد ایران را به تنگنا رسانده است.

    040116

    تنگنای رشد اقتصادی نفت در سال ۱۴۰۳

    همانطور که عنوان شد آخرین آمارهای رسمی نشان می‌دهد وضعیت رشد بخش نفت در سال ۱۴۰۳ با کاهش مواجه شده است. طبق آمارهای مرکز آمار  و بانک مرکزی، رشد این بخش در سال ۱۴۰۲ به ترتیب معادل ۱۴.۳ درصد و ۱۸.۸ درصد بوده است.

    با شروع سال ۱۴۰۳ به مرور رشد این بخش با کاهش مواجه شده است. به طوریکه هر دو مرکز رسمی ارائه دهنده آمارهای رشد اقتصادی، رشد بخش نفت را کاهنده توصیف کرده‌اند. 

    رشد بخش نفت طبق گزارشهای مرکز آمار ایران در بهار ۱۴۰۳ معادل ۱۰.۳ درصد بوده که با کاهش به حدود ۲ درصد در پاییز سال گذشته رسیده است. در سمت دیگر آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد بخش نفت در بهار ۱۴۰۳ معادل ۹.۹ درصد بوده که با کاهش به حدود ۰.۱ درصد در پاییز رسیده است.

    به عبارتی می‌توان گفت طبق آمارهای بانک مرکزی، در پاییز سال گذشته میزان تولید نفت در کشور تفاوت چندانی با پاییز ۱۴۰۲ نداشته است. کاهش شتاب تولید نفت می‌تواند به دلیل کاهش فروش نفت در سال ۱۴۰۳ باشد. در نتیجه می‌توان گفت ایجاد تنگنا در دسترسی به بازارهای جهانی در سال گذشته باعث شده رشد بخش نفت با توجه به تمامی آمارهای رسمی روندی نزولی داشته باشد. 

    ادامه روند نزولی کاهش رشد بخش نفت می‌تواند به مرور رکود را در اقتصاد ایران تعمیق کرده و شرایط مالی را برای دولت‌ چهاردهم بیش از پیش سخت کند. 

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    وزیر نفت به عراق می‌رود؛ همکاری‌های نفت، گاز و برق در محور گفتگوها
    24 - فروردین - 1404

    وزیر نفت به عراق می‌رود؛ همکاری‌های نفت، گاز و برق در محور گفتگوها

    اکوایران: وزیر نفت ایران، از سفر قریب‌الوقوع خود به عراق به دعوت همتای عراقی خبر داد و اعلام کرد که با هدف نهایی‌سازی همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی، امیدوار است تفاهمنامه‌هایی در این سفر امضا شود.

    سرانه مصرف آب روزانه هر ایرانی به ۱۳۰ لیتر کاهش یافت
    23 - فروردین - 1404

    سرانه مصرف آب روزانه هر ایرانی به ۱۳۰ لیتر کاهش یافت

    با تداوم کاهش بارندگی‌ها و تشدید چالش‌های منابع آبی، وزارت نیرو الگوی مصرف آب را بازنگری کرد و برای سال ۱۴۰۴، سرانه مصرف روزانه هر نفر با ۲۰ لیتر کاهش به ۱۳۰ لیتر رسید.

    گامی بلند به‌سوی تولید روغن‌های فرایند سبز در کشور
    23 - فروردین - 1404

    گامی بلند به‌سوی تولید روغن‌های فرایند سبز در کشور

    اکستراکتور‌های پیشرفته واحد TDAE پس از ترخیص از گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس، به‌سوی پالایشگاه نفت سپاهان در اصفهان ارسال شده‌اند تا مراحل نصب و راه‌اندازی آنها در راستای توسعه توان تولید روغن‌های پایه با کیفیت بالا آغاز شود.

    مشکل ایران با همسایه‌اش ادامه دارد
    23 - فروردین - 1404

    مشکل ایران با همسایه‌اش ادامه دارد

    یک کارشناس حوزه آب گفت: مرزکشی بین افغانستان، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان و عراق و ایران از سوی انگلیسی‌ها عمدا بر مبنای عوراض طبیعی یعنی رودخانه‌ها تعیین شد و هدف اصلی آن ایجاد اغتشاش بین همسایگان بود.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا