تأکید بر ضرورت خروج دولت از تصدی‌گری حوزه اقتصاد انرژی

نایب‌رئیس اتاق ایران با تأکید بر ضرورت خروج دولت از تصدی‌گری حوزه اقتصاد انرژی، گفت: تعریف مدل‌های توجیه‌پذیر، به رسمیت شناختن حق مالکیت انرژی و امکان معامله آزاد انرژی از ضرورت‌های اصلی مشارکت بخش خصوصی در این حوزه است.

به گزارش اقتصادآنلاین، پیام باقری، در اولین همایش «تأسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی»، افزود: دولت باید فضای رقابتی ایجاد کند و بر فرآیند کار نظارت کامل داشته باشد؛ اما اینکه در بطن این کار حضور داشته باشد و خودش تنظیم‌گری کند، امری نامطلوب است.

او با تأکید بر ضرورت ایجاد یک نظام تنظیم‌گر با شرایط خاص در حوزه انرژی، افزود: برای رفع چالش‌هایی که هم اینک در حوزه انرژی با آن مواجه هستیم، باید تعریف مدل‌های توجیه‌پذیر تولید انرژی و تأسیس نیروگاه، به رسمیت شناخته شود.

باقری تصریح کرد: حق مالکیت انرژی تولید شده یا صرفه‌جویی شده، امکان معامله آزاد انرژی تولید شده و اینکه این انرژی از طریق دولت در اختیار صنعت قرار گیرد، از ضرورت‌های اصلی برای ایجاد انگیزه برای بخش خصوصی با هدف رفع ناترازی است.

به عقیده او، اگر با تکیه‌بر فناوری‌های نوین در حوزه انرژی و ایجاد نیروگاه سرمایه‌گذاری شود حتماً اتفاقات مثبتی خواهد افتاد.

باقری با تأکید بر اینکه تجدیدپذیرها باید امکان توسعه داشته باشند، گفت: در چین روزانه هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر ایجاد شده است و در ایران نیز توسعه انرژی تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی می‌تواند کارگشا باشد و مشکل واحدهای صنعتی را حل کند.

او با اشاره به هدف‌گذاری رشد هشت درصدی اقتصاد در برنامه هفتم، گفت: ایران جزو ۱۰ کشور برتر ذخایر معدنی دنیا و جز سه کشور برتر در حوزه نفت بوده و جایگاه بالا در گردشگری، ظرفیت فراوان در حوزه اقتصاد دریامحور با ۵ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی، منابع انسانی متخصص و بخش خصوصی فعال و توانمند دارد که تحقق این رشد را ممکن خواهد کرد؛ اما تحقق این رشد پیش نیازهایی دارد.

نایب‌رئیس اتاق ایران، تأکید کرد: نمی‌توانیم انرژی گاز و برق صنایع را قطع کنیم و انتظار داشته باشیم این بخش به وظایف خود در برنامه عمل کند.

باقری افزود: بیش از ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق در تابستان گذشته در کاهش تولید ناخالص داخلی اثر داشته و عدم نفع جدی برای کشور ایجاد کرده است.

او با بیان اینکه ناترازی پیشی گرفتن مصرف از تولید است، ادامه داد: در سمت تولید، به میزان رشد نرخ تقاضا که به‌طور متوسط ۶ درصد است، منابع لازم برای احداث نیروگاه‌های جدید نداشته‌ایم. در برنامه ششم توسعه، سالی پنج هزار مگاوات نیروگاه باید وارد مدار می‌شد؛ اما نصف آن محقق شد. همچنین باید سالی هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید ایجاد می‌شد که تنها ۱۲۰۰ مگاوات محقق شد. در برنامه هفتم هم باید به ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برسیم یعنی ۱۰ برابر میزان امروز.

باقری با تأکید بر اینکه هم از سمت مدیریت مصرف و هم بهینه‌سازی آن باید اقداماتی انجام شود، گفت: مدیریت مصرف یعنی کاهش شدت مصرف؛ شدت مصرف در کشور ما ۲.۳ برابر متوسط جهانی است. یعنی برای خلق یک واحد تولید ناخالص داخلی در کشور ۲.۳ برابر جهانی انرژی مصرف می‌کنیم.

او ادامه داد: در بهینه‌سازی، هم باید به کاهش تلفات و هم افزایش بهره‌وری توجه کنیم و تحقق این امر منجر به کاهش شدت مصرف می‌شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]