وضعیت آبی بوشهر نگران‌کننده شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر از کمبود ذخایر آبی در سدهای استان خبر داد و وضعیت نگران‌کننده‌ای برای کشاورزان ترسیم کرد. علی محمدی با اشاره به اینکه سدهای رییسعلی دلواری، خاییز و تنگ ارم هنوز ذخیره کافی برای تابستان آینده ندارند، هشدار داد که برای عبور از بحران آب، به بارش‌های موثر نیاز است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت: بارندگی‌های فصلی باعث ذخایر آبی در سد‌های این استان نشده که این وضعیت برای کشاورزان نگران کننده است.

علی محمدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت:سد‌های رییسعلی دلواری، خاییز و تنگ ارم که نقش شایانی در بهبود وضعیت منابع آبی این استان دارند، همچنان ذخیره‌ای کافی برای بلندمدت ندارند.

وی یادآور شد: در حال حاضر مخزن سد رییسعلی دلواری حدود ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارد و برای گذر از تابستان پیش رو نیازمند وقوع بارش‌های موثر در بالادست این سد هستیم.

محمدی تصریح کرد: سد خاییز نیز به عنوان مهم‌ترین تامین کننده آب نخلستان‌های اهرم شهرستان تنگستان در حال حاضر یک میلیون مترمکعب ذخیره دارد که نسبت به حجم مخزن ۱۶ میلیون مترمکعبی آن رقم ناچیزی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر ادامه داد: سد تنگ ارم که منبع تامین آب شرب بخش ارم است، چهار میلیون مترمکعب در مخزن خود ذخیره دارد.

وی گفت: سد باغان در شهرستان جم که به مرحله آبگیری رسیده است نیز در حال حاضر ۳.۵ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده دارد که امیدواریم با بارش‌های پیش بینی شده در فصل زمستان، این حجم افزایش یابد.

محمدی اضافه کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت، مصرف بهینه آب به عنوان یک ضرورت استراتژیک در ایران و به ویژه استان بوشهر مطرح است.

وی افزود: از این رو، شرکت آب منطقه‌ای بوشهر بر لزوم اجرای طرح‌هایی جهت افزایش بهره‌وری به ویژه در بخش کشاورزی معتقد است تا به کاهش فشار بر منابع موجود کمک کند.

محمدی گفت: یکی از راه‌های اثربخش برای مقابله با مشکلات کم آبی، افزایش آگاهی عمومی در خصوص اهمیت مدیریت مصرف آب در مزارع، تشویق کشاورزان به کشت‌های گلخانه‌ای و الزام به رعایت الگوی کشت در استان است.

وی یادآور شد: همچنین با تسریع در تزریق اعتبار به طرح‌های توسعه منابع آب، اصلاح روش‌های آبیاری، جلوگیری از توسعه سطح زیرکشت، تعهد همه دستگاه‌های متولی آب به اجرای برنامه‌های سازگاری با کم آبی استان و الزام صنایع به اجرای طرح‌های بازچرخانی آب می‌توان به سوی پایدارسازی منابع آبی استان بوشهر گام برداشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر تصریح کرد: همراهی و مشارکت فعال شهروندان بوشهری، کلید موفقیت در مدیریت پایدار منابع آبی است و می‌تواند تضمینی برای امنیت آبی و رفاه اقتصادی منطقه در درازمدت باشد.

منبع:ایرنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]