پشت پرده ترور قضات دیوان عالی کشور / دستور ترور را چه کسی صادر کرد؟

دو تن از قضات دیوان عالی کشور در حادثه تروریستی امروز به شهادت رسیدند.

به گزارش اقتصادآنلاین، ساعت ۱۰:۴۵ امروز ۳ تن از قضات دیوان عالی کل کشور مقابل پارک شهر مورد سوء قصد قرار گرفتند. ۲ قاضی دیوان با نام‌های حجت‌الاسلام محمد مقیسه و حجت‌الاسلام علی رازینی به شهادت رسیدند، قاضی میری و یک محافظ نیز زخمی شده است. 

خبرهای تایید نشده حاکی از آن است که ضارب آبدارچی دیوان‌عالی کشور بوده که با سلاح کلت به سمت قضات شلیک کرده است و پس از ترور اقدام به خودکشی می‌کند.

ترور قضات دیوان عالی کشور به دستور چه کسی انجام شد؟

هنوز مشخص نشده است که ترور قضات دیوان عالی کشور به دستور چه کسی انجام شده است. بیوگرافی یکی از قضاتی که به شهادت رسیده است نشان می‌دهد که تروریست‌ها در سال ۱۳۷۷ نیز قصد به شهادت رسیدن ایشان را داشتند که موفق نشدند. درصورت اعلام جزییات بیشتر از حادثه ترویستی امروز این گزارش به‌روز می‌شود. قوه قضایه در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: صبح امروز فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم کرد. حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رازینی، رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه، رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند. در پی این اقدام تروریستی، ۲ قاضی خدوم، انقلابی و قاطع در برابر مخلان امنیت مردم به شهادت رسیدند. براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پرونده‌ای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است. بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام می‌شود که وی به سرعت اقدام به خودکشی می‌کند. در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است.

شهدای حادثه ترور در دیوان عالی کشور / علی رازینی که بود؟

حجت‌الاسلام علی رازینی، چهره شناخته‌شده دستگاه قضایی بود که صبح امروز ۲۹ دی به ضرب گلوله در محل کار خود واقع در دیوان عالی کشور جان باخت. قاضی رازینی هنگام ترور، ریاست شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور را بر عهده داشت.

پشت پرده ترور قضات دیوان عالی کشور / دستور ترور را چه کسی صادر کرد؟

 رازینی در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۶ دادستان انقلاب تهران بود و سال ۱۳۶۵ به عنوان اولین رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح منصوب شد. او از سال ۱۳۶۶ تا اوایل دهه ۹۰ به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت فعالیت کرد و از ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۳ نیز به مدت ۱۰ سال رئیس کل دادگستری استان تهران بود. قاضی رازینی سابقه ریاست دیوان عدالت اداری (۱۳۸۳ – ۱۳۸۸) و معاونت حقوقی قوه قضائیه (۱۳۸۸ – ۱۳۹۳) را در کارنامه خود دارد. او در انتخاب سال ۱۳۸۵ توانست به دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کند، اما به دوره پنجم راه پیدا نکرد. او نماینده استان همدان در این مجلس بود. از او به عنوان یکی از چهره‌های قضایی دخیل در وقایع تابستان سال ۱۳۶۷ نام برده می‌شود. او از مرداد ۱۳۶۷ با حکم امام خمینی، دادگاه ویژه تخلفات جنگ را تشکیل داد. 

ورود به دستگاه قضا

رازینی از جمله طلاب مدرسه علمیه منتظریه یا حقانی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستگاه قضایی رفتند. او سال ۱۳۵۹ به دعوت شهید قدوسی به صورت رسمی کار خود را در دستگاه قضایی آغاز کرد و مسئول رسیدگی به پرونده متهمان مواد مخدر شد. او در همین سال به عنوان قاضی دادگاه انقلاب منصوب شد. مرحوم رازینی در سال‌های دهه ۶۰ نقش موثری در محاکمه و مجازات اعضای سازمان مجاهدین خلق در تهران و خراسان داشت.

سابقه ترور ناموفق

رازینی یک بار در سال ۱۳۷۷ مورد سوءقصد گروهی موسوم به مهدویت قرار گرفت. او در زمان انجام این ترور رئیس کل دادگستری استان تهران بود. در جریان این عملیات تروریستی، چهار نفر همراه رازینی زخمی و یک فرد عادی رهگذر نیز کشته شد. مقام معظم رهبری پس از این حادثه به عیادت رازینی رفتند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ انشالله در آخر یک عمر طولانی شهادت هم نصیبتان بشود. همه‌ی ما در آرزوی شهادتیم. ان‌شاءالله خداوند این را وسیله‌ای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد. رازینی نیز در این دیدار خطاب به رهبر انقلاب گفته بود: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم….»  رازینی یک بار دیگر نیز هدف سوءقصد قرار گرفته بود. زنی به عنوان خبرنگار درخواست مصاحبه کرده و در منزل او قصد استفاده از نارنجک داشت. رازینی با هوشیاری و اقدام به‌موقع، او را خلع سلاح کرد و از وقوع حادثه جلوگیری شد.

محمد مقیسه که بود؟

محمد مقیسه روحانی و قاضی ایرانی است. او رئیس شعبه ۵۳ و دادرس دیوان عالی کشور است. او قاضی پرونده فعالان سیاسی و چهره‌های رسانه‌ای، چون قدیانی، تاجزاده و… بوده است. او در سال ۹۹ از دادگاه انقلاب به دیوان عالی کشور رفت. محمد مقیسه متولد سال ۱۳۳۵ در روستای کوچک مقیسه در اطراف سبزوار است. او چند فرزند دارد.

قاضی مقیسه در کنار قاضی صلواتی، قاضی سراج و قاضی مسعودی مقام ۴ قاضی سرشناس قوه قضاییه در سال‌های اخیر هستند که دادگاه‌های مهمی به ریاست آنها برگزار شده است. اما در این بین، نام قاضی مقیسه شاید بیش از دیگران، مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی باشد. او بعد‌ها از ریاست دادگاه انقلاب تهران به دیوان عالی کشور رفت.

پشت پرده ترور قضات دیوان عالی کشور / دستور ترور را چه کسی صادر کرد؟

دادیار شعبه ۳ زندان اوین، ناظر زندان قزل حصار، دادیار ناظر و سرپرست زندان گوهردشت، دادیار زندان اوین، رئیس شعبه دادگاه حجاب و ماهواره در تهران از جمله سمت‌های قاضی مقیسه در ۲۰ سال اخیر محسوب می‌شود. محمد مقیسه از اوایل انقلاب یعنی سال شصت، در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال شصت و چهار به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد.  محمد مقیسه همچنین یکی از قاضیان پرونده اعضای سازمان منافقین بوده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]