ظریف و ربیعی را هم وارد کابینه ترامپ کردند!

روزنامه جوان نوشت: مسئله ما با پیام‌هایی که دولتی‌ها برای غرب می‌فرستند آن نیست که فقط آن را ضد عزت و اقتدار ملی و نوعی ذلت و تسلیم‌جویی و پذیرش شروط بی‌انتهای امریکا و باج‌دادن بی‌پایان بدانیم. مسئله اصلی این است که معتقدیم این راه سرانجام ندارد و امریکا در سر ندارد که تحریم‌ها را برای ما بردارد حتی اگر شما بهترین مذاکره‌کنندگان با عزت و شرافت تاریخ باشید.

به گزارش اقتصاد آنلاین ، روزنامه جوان نوشت: محمد هاشمی، برادر مرحوم هاشمی رفسنجانی با خبردادن از پیش بینی‌ها گفته که «ممکن است تا شب عید نرخ ارز به ۱۱۰هزارتومان برسد و حتی پس از آن نیز افزایش یابد.» او گفته «این شرایط نشان‌دهنده ناپایداری در اقتصاد و نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.»

علی عبدالعلی‌زاده، نماینده رئیس‌جمهور در اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور هم گفته «دولت برای مذاکره مستقیم با امریکا آماده است.» او پیش‌شرط بچگانه‌ای گذاشته و گفته به این شرط که ترامپ دغل نکند!

جواد ظریف یک عضو دیگر دولت هم گفته «پزشکیان وارث اوضاع بدی شده است و ما نباید از مذاکره با ترامپ بترسیم یا بگریزیم زیرا مذاکره با صدام هم خوشایند نبود، ولی منافع کشور ایجاب کرد.»

علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور نیز گفته «مخازن نفت خالی است و شاید در آینده نه‌چندان‌دور مجبور به واردات نفت شویم.»

فقط این چهار نفر هم نیستند که چنین گفته‌اند، در دولت و اطراف آن دیگرانی هم هستند. همگی هم همین دیروز و یک روز مانده به ورود ترامپ به کاخ سفید!

اگر اسامی این آقایان را برداریم و اسم چهار عضو افراطی ضد ایرانی کابینه ترامپ را بگذاریم، چه چیز فرق می‌کند، جز آنکه جملات باورپذیرتر می‌شود! حقیقت این است که بعد از تذکر بسیار درباره ناامیدنکردن مردم و ندادن پیام‌های افراطی و دشمن‌پسند، گویا تازه آقایان فهمیده‌اند که باید چه کنند! 

بر هاشمی‌ها که صادرکننده پسته و اهل بساز و بفروش و ساخت‌وساز و ساخت‌وپاخت هستند و مثل هر صادرکننده‌ای با افزایش نرخ دلار سود کلان می‌برند، حرجی نیست. مسئولان دولتی، اما با کدام سیاست‌ورزی و منطقی گمان می‌کنند چنین پیام‌هایی می‌تواند به هموارکردن مسیر دولت آنها در سازندگی و رفاه مردم همراه با حفظ استقلال و امنیت ملی کشور کمک کند؟

مسئله ما با پیام‌هایی که دولتی‌ها برای غرب می‌فرستند آن نیست که فقط آن را ضد عزت و اقتدار ملی و نوعی ذلت و تسلیم‌جویی و پذیرش شروط بی‌انت‌های امریکا و باج‌دادن بی‌پایان بدانیم. مسئله اصلی این است که معتقدیم این راه سرانجام ندارد و امریکا در سر ندارد که تحریم‌ها را برای ما بردارد حتی اگر شما بهترین مذاکره‌کنندگان با عزت و شرافت تاریخ باشید.

فرض که مردم و رهبری بپذیرند که شما به قولی «همه‌چیز را بدهید برود» تا توافق کنید و تحریم‌ها «بالمره» لغو شود. تحریم‌ها لغو نخواهد شد. نه شما با دولت مذاکره‌کننده اسبق تفاوتی دارید و نه امریکا تفاوتی کرده است. فقط گمان مردم را به خود بد می‌کنید که نکند اینها مشتی تاجر وابسته هستند که با این پیام‌ها سود شخصی و منافع اطرافیان خود را درنظر می‌گیرند و آن را به منافع ملی ترجیح می‌دهند. 

ببینید نخستین پیام و واکنش عملی ترامپ در همین فردا که به کاخ‌سفید وارد می‌شود، چیست. معتقدیم چیزی جز تحریم بیشتر و تحقیر بالاتر و نوعی بی‌محلی به شما نخواهد بود. احتمالاً در آن صد دستور روز اول بخشی را تقدیم به شما می‌کند. هرچند چنین رفتاری نیز ممکن است نظر شما را تغییر ندهد بلکه تقویت کند که باید هرطور شده ترامپ و امریکا را راضی کرد. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]