حل ترافیک تهران با اخذ عوارض از رانندگان شهرستانی؟

غلامحسین کرباسچی به محدودیت تازه برای رانندگان شهرستانی واکنش نشان داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هم میهن، غلامحسین کرباسچی نوشت: تلاش برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا اقدام مثبتی است اما تعیین محدودیت و عوارض سنگین برای تردد خودروهای پلاک شهرستان بی‌نتیجه است. با این کار ارزش‌افزوده‌ای‌ روی خودروهای پلاک تهران ایجاد می‌شود و همه تلاش می‌کنند راه‌هایی برای دور زدن، کاغذبازی و تقلب پیدا کنند تا به هر شیوه‌ای خودرویی با پلاک تهران به دست بیاید؛ اقدامی که برای طرح ترافیک تهران هم رخ داد و قرار بود میزان تردد با وسیله شخصی در مرکز تهران کمتر رخ دهد، اما بازدارندگی هم ندارد.

این طرح اقدام معقولی نیست و ممکن است این تصمیم برای خودروهای پلاک تهران در شهرهای دیگر هم رخ دهد و درنهایت برای مردم دردسرساز خواهد شد. در کشور نباید حکومت جداگانه ایجاد کرد. حل ترافیک و مشکل آلودگی هوای تهران باید ریشه‌ای صورت گیرد؛ یعنی کاربری‌ها، شرکت‌ها، موسسات و سازمان‌های فعال موردنیاز مردم به نقاطی منتقل شوند که دسترسی آنها برای مردم شهرهای دیگر راحت‌تر باشد. کسی که در تهران زندگی می‌کند و خودروی پلاک شهرستان دارد هم ساکن آن محسوب می‌شود و درنهایت ارزش‌افزوده‌ی عواقب این طرح برای مردم بیشتر از فواید آن است.

علت اصلی ترافیک فعلی تهران و شهرهای بزرگ، تراکم جمعیت است و اگر از ظرفیت جمعیتی آنها عبور کنیم، ترافیک ایجاد می‌شود. نمونه آن را در روزهای عید می‌بینیم که با خروج بخشی از ساکنان آن، شهر آنچنان خلوت می‌شود که دیگر نیازی به طرح ترافیک نیست. از طرف‌دیگر چون وسایل حمل‌ونقل عمومی به میزان کافی در دسترس نیست و کیفیت ندارد، مردم از وسایل حمل‌ونقل شخصی استفاده می‌کنند. اول باید به فکر جمعیت تهران باشیم و کاربری‌های غیرضروری را از آن منتقل کنیم و بعد هم حمل‌ونقل عمومی باکیفیت را گسترش دهیم.

طرح ترافیک فعلی تهران هم بازدارندگی کافی ندارد و با پول و پوشاندن پلاک می‌توان از آن عبور کرد. علت ایجاد این ترافیک، مراجعه مردم و حل نشدن مشکل آنها با یک‌بار رفت‌وآمد به سازمان‌هاست. برای یک استعلام ساده باید ده‌ها بار به سازمان‌ها و اداره‌ها مراجعه کرد. نمی‌توان کشور را ملوک‌الطوایفی اداره کرد. اگر می‌خواهید میزان تردد به تهران را کاهش دهید، باید موضوع مراجعه به آن را از بین برد و کاری کرد که سازمان‌ها، مردم را برای کار اداری به تهران نکشانند. اگر اختیاراتی در استان‌ها نیست، به آنها تفویض شود. در کنار آن باتوجه به بحث‌هایی که درباره دولت دیجیتال مطرح است، نیازی به تردد ارباب رجوع به تهران نیست و می‌توان این ترددها را کاهش داد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]