خشم اتحادیه اروپا از سفر پوتین به مغولستان
سفر رئیسجمهور روسیه به مغولستان خشم اتحادیه اروپا را برانگیخته، بهطوری که این اتحادیه در بیانیهای خشم و «تأسف» خود بابت عدم دستگیری پوتین توسط مغولستان را ابراز کرده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، اتحادیه اروپا در واکنش به سفر اخیر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به مغولستان، شامگاه سهشنبه بیانیهای منتشر و اعلام کرد: «اتحادیه اروپا از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مغولستان در ۳ سپتامبر، علیرغم صدور حکم بازداشت دادگاه کیفری بین المللی (ICC) علیه وی، آگاه است.»
در ادامه بیانیه این گروه آمده است: «اتحادیه اروپا متأسف است که مغولستان، یکی از کشورهای عضو اساسنامه رم دیوان کیفری بینالمللی کیفری، به تعهدات خود بر اساس اساسنامه برای اجرای حکم بازداشت عمل نکرده است.»
اساسنامه رم یک معاهده بینالمللی است که دیوان را تشکیل میدهد و مغولستان در سال ۲۰۰۲ آن را تصویب کرد.
این اتحادیه در ادامه بیانیه خود، اعلام کرد: «رئیس جمهور روسیه به دلیل جنایات بین المللی، به ویژه جرایم اخراج غیرقانونی و انتقال غیرقانونی کودکان از سرزمینهای موقتاً اشغال شده اوکراین در چارچوب جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی خود علیه اوکراین، تحت حکم بازداشت دیوان کیفری بین المللی قرار دارد. اتحادیه اروپا قویترین حمایت خود از تلاشها برای اطمینان از پاسخگوسازی کامل روسیه در مورد جنایات جنگی و سایر جنایات جدی در ارتباط با جنگ تجاوزکارانه این کشور علیه اوکراین را ابراز می کند. در این راستا، اتحادیه اروپا از تحقیقات دادستان دیوان کیفری بینالمللی در اوکراین حمایت میکند و خواستار همکاری کامل همه کشورهای عضو است.»
اتحادیه اروپا در آخر بیانیه خود آورد: «اتحادیه اروپا حمایت تزلزل ناپذیر خود از دیوان کیفری بینالمللی و استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین در مرزهای بینالمللی به رسمیت شناخته شدهاش را تکرار میکند.»
ولادیمیر پوتین در جریان سفر امروز خود به مغولستان با «اوخناگین خورلسوخ»، رئیسجمهور این کشور دیدار و بر توسعه روابط روسیه با این کشور آسیایی تاکید کرد.
پوتین در دیدار با همتای خود گفته است: «روابط بین روسیه و مغولستان در همه جهات در حال توسعه است و همچنین اقدامات موثری در حوزه بشردوستانه در حال انجام میباشد.»
رئیسجمهور مغولستان نیز به نوبه خود از پوتین برای این سفر تشکر کرد؛ سفری که در سالی برگزار میشود که ۲ کشور چندین سالگرد را به طور همزمان جشن میگیرند و از جمله آنها میتوان به هشتادمین سالگرد پیروزی مشترک در نبرد «رودخانه خلخین گل» و پنجاهمین سالگرد تاسیس شهر «اردنت» اشاره کرد.
استقبال گرم مغولستان از رئیس جمهور روسیه روسیه درحالی است که پیشتر، دیوان کیفری بینالمللی خواستار دستگیری پوتین توسط مغولستان به دلیل عضویت در این نهاد مستقل حقوقی شده بود.
«فادی العبدالله»، سخنگوی دیوان بینالمللی کیفری گفت همه کشورهایی که اساسنامه رم را امضا کردهاند «ملزم به همکاری مطابق با فصل نهم هستند این اساسنامه هستند.»
وی افزود: «در صورت همکاری نکردن این کشور، قضات دیوان بینالمللی کیفری به این نتیجه میرسند که مجمع کشورهای عضو را از آن مطلع کنند. در این صورت این مجمع است که هر اقدامی را که مقتضی بداند، اتخاذ میکند.»
بر اساس اعلام کییف، اوکراین نیز درخواست رسمی برای دستگیری پوتین به مغولستان ارائه کرده است.
دیوان کیفری بینالمللی در مارس ۲۰۲۳ قرار بازداشت برای پوتین صادر و وی را به اخراج کودکان و انتقال آنها از مناطق تحت کنترل اوکراین به فدراسیون روسیه متهم کرد.
مسکو اما این اتهامات را مضحک خوانده و گفت خارج کردن غیرنظامیان از مناطق درگیر، جنایت جنگی نیست.
روسیه و اوکراین عضو از اساسنامه رم نیستند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0