حمله ایران به اسرائیل چگونه انجام می‌شود؟ / زمان وعده صادق ۳

تنش‌ها بین ایران و اسرائیل که طی ماه‌های گذشته روند صعودی طی کرده است با آخرین حمله اسرائیل به ایران در مسیری جدید قرار گرفته است و برخی تحلیلگران معتقدند احتمال این که مقامات کشور، تصمیم برای حمله‌ای نظامی و قریب الوقوع به اسرائیل را در دستور کار قرار دهند، بسیار بالا است، گرچه برخی دیگر، معتقدند مشخص نیست ایران چه زمانی و چگونه به اسرائیل واکنش نشان خواهد داد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، مقام معظم رهبری، اخیرا تأکید کردند: «مقابله اسلامی، ملی، عقلانی، خردمندانه و انسانی ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بین‌المللی است، با نقشه‌راه صحیح و بدون غفلت یا تعلل ادامه خواهد یافت و در این مسیر پیروزمندانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال هر اقدام ضدّ ملت ایران، قطعاً پاسخ دندان‌شکنی خواهند گرفت.»

یک روز پیش از این سخنان رهبری نیز، کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی؛ در گفتگو با المیادین با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه و لبنان محاسبات اشتباهی داشته است، گفت: «آن‌ها فکر می‌کردند با حمله به غزه و لبنان می‌توانند حماس و حزب‌الله را نابود کنند. فکر می‌کردند که با شهادت رهبران حماس و حزب‌الله این جنبش‌های مردمی فروکش می‌کنند. اینها محاسبات اشتباه آنان بود. در خود اسرائیل هم خیلی‌ها به این محاسبات اشتباه اقرار می‌کنند، زیرا تفکر مقاومت و آزادی خواهی را نمی‌توان با عملیات نظامی از بین برد.»

این اظهارات در کنار اظهارات مقام‌های دیگری از جمله اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم که گفته است «حمله ایران به اسرائیل خیلی سنگین‌تر از وعده صادق ۲ خواهد بود»، باعث شده پرسش‌هایی درباره چگونگی حمله احتمالی ایران و تبعات آن مطرح شود. عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک و تحلیلگر ارشد سیاسی در گفتگوبه این پرسش‌ها پاسخ داده است:

ممکن است حمله ایران ترکیبی باشد

عبدالرضا فرجی راد به فرارو گفت: «صحبت‌های مقامات دررابطه با حمله به اسرائیل، ۲ نکته را پررنگ می‌کند. نخست این که با توجه به حمله پیشین اسرائیل و این که در ایالات متحده، شرایطی خاص حکمفرماست و چه در روز‌های قبل از انتخابات و چه پس از آن، فضای رخوتی در ساختار سیاسی آمریکا ایجاد می‌شود، این احتمال داده می‌شود که اسرائیل جسارت کرده و حمله‌ای جدید انجام دهد. نکته دوم این که ایران به اسرائیل و طرفین حامی اسرائیل اخطار می‌دهد که اگر آن حمله انجام شود، ایران نه تنها نظاره گر نخواهد بود، بلکه حملاتی شدیدتر از قبل، نسبت به اسرائیل انجام خواهد داد، چرا که هم اکنون، تبلیغات و ادعای غرب و اسرائیل به شکلی است که می‌گویند در حمله‌ای که اسرائیل یک هفته قبل انجام داد، سیستم دفاعی ایران ضعیف شده و به همین علت، ایران ملاحظاتی دارد. بر همین اساس هم ایران حالت تهاجمی نمی‌گیرد.»

وی افزود: «همه این موارد و ادعا‌ها باعث شده است که ایران، به اسرائیل و حامیانش پیام دهد که اگر اسرائیل قصد حمله داشته باشد، ما حتما تلافی می‌کنیم، ضمن این که حمله اسرائیل باعث شد که پاسخ ایران در جای خود محفوظ باقی بماند. اما این که پاسخ ایران چگونه خواهد بود مشخص نیست. ممکن است، این پاسخ کاملا شبیه دو پاسخ قبلی نباشد، ممکن است بخشی از پاسخ ایران شبیه به پاسخ‌های پیشین و بخشی هم از طریق گروه‌های مقاومت باشد، یعنی یک حمله ترکیبی در سطح منطقه باشد؛ بنابراین می بینیم که در جنوب لبنان حملات به اسرائیل افزایش یافته است، هر چند اسرائیل نیز حملات پیاپی انجام می‌دهد. مدتی است که می بینیم حوثی‌ها نیز نسبتا ساکت هستند، شاید حوثی‌ها در حال آماده سازی خود برای یک حمله بزرگ هستند. پس ما نمی‌توانیم صرفا روی ایران تمرکز کنیم و بگوییم احتمالا حمله‌ای از جانب ایران رخ خواهد داد. احتمالات و گزینه‌های متعددی وجود دارد. برای مثال حمله ترکیبی یا حمله خارج از خاک ایران با استفاده از گروه‌های مقاومت.»

تعجیلی در حمله ایران به اسرائیل وجود ندارد

این استاد ژئوپلیتیک گفت: «تعجیلی در حمله ایران وجود ندارد و نمی‌توانیم بگوییم که هم اکنون در شورای عالی امنیت ملی، حمله تصویب شده و قریب الوقوع است. حمله انجام می‌شود، اما به موقع و بر اساس مقتضیات زمانی و مکانی. ممکن است حتی با تاخیری قابل توجه انجام شود. به هر حال فعلا ایران هشداری صریح به اسرائیل و متحدانش داده که اگر دست از پا خطا کنند، نه تنها واکنشی شدید دریافت خواهد کرد، بلکه پاسخ پیشین هم پابرجاست و ممکن است که این ملاحظه که در منطقه تنشی شدید ایجاد شود، از بین برود. ایران این ملاحظه را تا زمانی لحاظ می‌کند امنیت ملی و امنیت سرزمینی ما به خطر نیفتد. اما اگر امنیت سرزمینی کشور به خطر بیفتد، ایران ملاحظه دیگری در ذهن خود نخواهد داشت و توجه خود را روی امنیت سرزمینی متمرکز خواهد کرد.»

وی افزود: «بعید است که ایران در این چند روز باقی مانده تا انتخابات، اقدامی علیه اسرائیل انجام دهد. ایران صبر می‌کند تا نتیجه انتخابات مشخص شده و واضح شود رئیس جمهور جدید ایالات متحده، چه عکس العملی به تنش زایی اسرائیل در منطقه دارد. اگر ایران احساس کند این فرد می‌خواهد سیاست همه جانبه بایدنی از اسرائیل را تکرار کند، طبیعتا، موضع ایران نیز سخت می‌شود، اما اگر فشار بر نتانیاهو وارد شود که هر چه زودتر آتش بس در غزه و لبنان اجرا شود، طبیعتا، ایران نیز می‌تواند مواضعی دیگر بگیرد. قطعا رئیس جمهور جدید آمریکا اظهارنظر‌هایی درباره خاورمیانه خواهد داشت، بنابراین، تصور نمی‌کنم ایران تعجیلی داشته باشد که حمله انجام دهد.»

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]