پزشکیان: حقوق انسان‌ها را فارغ از جنس و نژاد، باور و مذهب باید حفظ کرد

رئیس جمهور گفت: حقوق انسان‌ها را فارغ از جنس و نژاد، باور و مذهب باید حفظ کرد و هر کسی در هر جایگاهی به حقوق انسان‌ها تعدی کند باید جلوی آن گرفته شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور در آئین تجلیل از مقام زن ضمن قرائت آیاتی از سوره مبارکه کوثر اظهار کرد: در دوران حیات رسول خدا تولد پسرها مزیت محسوب می‌شد و تولد دختران باعث سرشکستگی و بی‌پایگی بود، در چنین اوضاع و احوالی شدند حضرت فاطمه زهرا علیه السلام متولد شدند.

وی افزود: در باور و اعتقاد ما میلاد حضرت زهرا بسیار مبارک است. خداوند در قرآن در مورد مجازات بدکاران آیات بسیاری آورده است.

رئیس جمهور تکذیب حق را از ناآگاهی و جهل دانست و گفت: حقوق انسان‌ها را فارغ از جنس و نژاد، باور و مذهب باید حفظ کرد. پیامبران آمدند که حقوق انسان‌ها را به رسمیت بشناسند، حق را به رسمیت بشناسند. هر کسی در هر جایگاهی به حقوق انسان‌ها تعدی کند باید جلوی آن گرفته شود، با منطق و گفتگو و یا مطابق قانون و یا به این شکل دعواهایی که در دنیا در حال وقوع است باید جلوی تضییع حق را گرفت.

پزشکیان با اشاره به آیاتی از قرآن که خداوند در آن به مجازات مجرمان فارغ از دین و باورشان اشاره کرد و ادامه داد: صالح را فردی می‌دانیم که علم و اعتقادش را برای خدمت به مردم به کار می‌گیرد. خداوند در قرآن می‌فرمایند هر کس کار نیک انجام دهد زن باشد یا مرد بهشت می‌رود. پیامبران آمده‌اند تا بر اساس انصاف با هم برخورد کنند و فرقی نمی‌کند که زن باشند یا مرد و از چه قومی باشند.

وی افزود: اگر نسل جدید حرف حق می‌گوید، باید بپذیریم و من نوعی اگر حق نیستم، باید خودم را با حق تطبیق دهم.

پزشکیان با استناد به آیات قرآن یادآور شد که دروغ به خدا، دروغ به مردم است و گفت: خداوند در قرآن اشاره فرمودند که چه کسی ظالم‌تر از آن است که به خدا دروغ بگوید و اگر حرف درست را مطرح کنند آن را نپذیرد.

وی در همین رابطه ادامه داد: در پزشکی باید بر اساس شواهد طبابت انجام دهیم، من ۳۰ سال است در رشته خودم استاد تمام هستم، تجربه و مقالات بسیاری دارم، ممکن است من روشی را برای طبابت پیشنهاد دهم که شواهد و مقالات علمی کنم که روش‌های دیگری بهتر هستند، من حق ندارم بگویم که من سال‌ها سابقه دارم و این راه را می‌روم شواهد می‌گوید راه دیگری بهتر است و من باید بپذیرم.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ما باید یاد بگیریم که حرف حق را بپذیریم و این را نیاموخته‌ایم، اگر حرف درست را بپذیریم دعوا و اختلافی وجود نخواهد داشت، اختلاف از جهل و ناآگاهی شکل می‌گیرد. اختلاف جایی شکل می‌گیرد که من -نوعی- دلم نمی‌خواهد به حقوق طرف مقابلم احترام بگذارم. می‌خواهم نادیده بگیرم و یا اضافه‌تر از حق خودم طلب کنم، در نتیجه به زور اینجا ایستاده‌ام و آنهایی که می‌بینند من به ناحق این جایگاه را گرفته‌ام از دست من عصبانی هستند. اگر بتوانیم حق را به عنوان شاخص زندگی و گفتگو ملاک قرار دهیم، آن زمان حقوق جنسیت‌ها، انسان‌ها محترم خواهند بود حتی اگر حقوق دشمنمان باشد.

پزشکیان ادامه داد: خداوند در قرآن می‌فرماید عدالت به تقوا نزدیک‌تر است، تمام مشکلات ما این است که این مفاهیم را باور نداریم و یا آنها را درک نمی‌کنیم و یا مهارت اجرای آن را نداریم همچنین ممکن است منافع شخصی‌مان اجازه ندهد که بر اساس انصاف با دیگران برخورد کنیم. وگرنه دعوایی وجود نخواهد داشت.

وی در رابطه با سخنانی که در این جلسه پیرامون حزب مطرح شده بود، گفت: اعتقاد من این است که آن نوع حزب را نداریم، حزب این است که گروه بگوید وقتی به قدرت رسید چه سیاست‌هایی را در حوزه‌های مختلف قرار است اعمال کند من چنین چیزی را تاکنون در کشور ندیده‌ام و باید بستر آن را فراهم کنیم تا توسعه اجتماعی شکل بگیرد، باید به گروه‌ها و سمن‌ها احترام بگذاریم؛ گروه‌هایی که می‌خواهند کاری انجام دهند و جمع شدن یعنی توسعه.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کار مشترک نتیجه بهتری از کار فردی دارد گفت: اگر ۱۰ نفر به زبان مشترک برسیم و کاری انجام دهیم بهتر از آن است که من به صورت فردی انجام دهم.

پزشکیان خطاب به زنان حاضر در مراسم گفت: شما عزیزان در نگاه من به عنوان یک انسان نه تنها هیچ فرقی -با مردان- ندارید بلکه در بسیاری از مواقع ممکن است از من نوعی -مرد- بهتر باشید که هستید، زندگی پیوندی میان این روند است برای رفتن در مسیر حق و عدالت و همراهی در این مسیر، برتر بودن به تقواست نه به اینکه چه کسی مرد یا زن است.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: ما در دولت آماده‌ایم تمام زمینه را برای حضور خواهران، زنان و دختران کشورمان باز کنیم تا کمکمان کنند. یادم هست در دانشگاه گروه‌های مختلفی بودیم عقاید و باورهای مختلف اما همه کسانی که در دانشگاه بودند فکرشان به راهی بود که برای حل مشکلات جامعه بهتر باشد، گروهی می‌گفت ما می‌خواهیم مشکل کشور را حل کنیم و گروه دیگری می‌گفت ما می‌خواهیم مشکل را حل کنیم و دعوا سر این بود که چه کسی برای خدمت کردن بهتر است، نه برای بهتر خوردن قدرت را به زور تصاحب کردن. میدان میدان رقابت بود.

پزشکیان افزود: در جنگی که اتفاق افتاد، اصلاً چپ و راست وجود نداشت و همه می‌گفتند از خاکمان دفاع می‌کنیم، اصلاً نمی‌گفتم که این دعوا دعوای مذهب یا باور است و می‌گفتند می‌خواهیم از خاکمان دفاع کنیم. ما جبهه می‌رفتیم برخی می‌گفتن شما نباید بیایید و ما می‌گفتیم این سرزمین ما است، می‌خواهیم دفاع کنیم و شما چه کاره هستید که جلوی ما را می‌گیرید. رقابت بر سر این بود که چه کسی می‌تواند از آب و خاکش قوی‌تر دفاع کند.

وی گفت: درس می‌خواندیم برای آنکه بتوانیم فردا خدمتگزار مردم باشیم، همینطور بودند، پیشگامی‌ها و امتی‌ها نیز بودند، میثمی‌ها و انواع و اقسام گروه‌ها در دانشگاه بودند، دعوا بر سر این بود که چه کسی راه حل و فکرش برای حل مشکلات مردم بهتر است، سر این رقابت می‌کردند. دختران و پسران آن زمان مسئله با حجاب و بی‌حجاب نداشتند، تمام فکر و ذکرشان برای خدمت بود نه آنکه چگونه لباس بپوشند.

رئیس جمهور با اظهار تاسف که نگاه امروز ما از آن ارزش‌ها و خدمت به مردم برای حل مشکلاتشان فروکاسته است، گفت: نگاه قبلاً نجات ایران بود حالا به این رسیده است که تو چپ یا راست هستی و لباست چگونه است به نظرم دغدغه ما باید حل مشکلات مردم این کشور باشد. فارغ از اینکه در کدام استان هستند و چه مذهبی دارند. وظیفه محل مشکل مردم کشورمان است به زنان و مادران نقش اصلی را در این مهم ایفا می‌کنند.

پزشکیان گفت: این مادر است که فرزندش و نگاه آن را شکل می‌دهد، دوست داشتن و یا نداشتنش را شکل می‌دهد و اگر خواهران، زنان و مادران کشور ما بر این باور حرکت کنند، آینده کشور تضمین خواهد شد، هیچ مردی و هیچ قدرتی بدون همراهی یک زن توانمند، خلاق و از خود گذشته نتوانسته به جایی برسد.

وی ادامه داد: همراهی زن است که می‌تواند مرد را پشتیبانی کند و به جایی برساند، این را با تمام وجود می‌گویم و من معمولاً بلد نیستم چیزی را بگویم که به آن معتقد نیستم. این اعتقاد را با تمام وجود دارم و اگر ما توانستیم اینجا باشیم باز به خاطر همسرمان بوده نه به خاطر چیز دیگری، شما باید این را در وجود خودتان قدر بدانید.

رئیس جمهور خطاب به زنان گفت: باید این -توانمندی تربیت نسل را- در وجود خودتان قدر بدانید، شما بیشتر از ما می‌توانید نسل آینده را تربیت کنید؛ باور داشته باشید! توسعه نیز یعنی احترام به فرهنگ دیگران باید به باور و اعتقاد دیگران احترام بگذاریم و وقتی در جامعه زندگی می‌کنیم که فرهنگ ما ممکن است برخی از مسائل را برنتابد مراعات کردن آن ضرری ندارد.

پزشکیان ادامه داد: یک انسان توسعه یافته و آگاه -به کسی- که می‌خواهد مشکل جامعه را حل کند باید او را محترم بشماریم. باید اختلافات را حل کنیم و اگر دعوا کنیم چه کسی ضرر می‌کند؟ نباید کاری کنیم کشور ضرر کند.‌

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم با هم گفتگو کنیم و در این گفتگو دعوا نکنیم و کار را به خیابان نکشانیم، قادریم حتی مشکلاتی که به این پیچیدگی آنها گرفتار شده‌ایم را حل کنیم. در حال حل مشکلات در دولت هستیم، در کدام دولت موفق شده بودیم استاندار سنی انتخاب کنیم؟

رئیس جمهور به انتخاب استاندار بلوچ در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: در خوزستان نیز استاندار عرب منصوب کردیم و فرقی ندارد همه این‌ها برای این کشور هستند. خانم دکتر سنگین‌ترین وزارتخانه را پذیرفته است و حالا در این جلسه نشسته است، همه این‌ها با همراهی و مساعدت مقام معظم رهبری اتفاق افتاد، اگر این همراهی نبود نمی‌شد و با دعوا هم نمی‌توان کار کرد.

پزشکیان انتصاب زنان در بخش‌های مختلف دولت اشاره کرد و ادامه داد: تلاش می‌کنیم زنان درس بیایند و این به مرور اتفاق می‌افتد، معتقدیم حضور زنان برای آینده کشور موثرتر است مرد است که اینجا ایستاده‌ام. من تصور می‌کنم اگر همسر من زنده بود بچه‌هایم بهتر از آنچه که من تربیت کردم تربیت می‌شدند، قسمت بود که او برود و ما بمانیم و بار مسئولیت را به دوش بکشیم، مادران بهتر می‌توانند با بچه‌ها کنار بیایند و این در ذات درون زنان هست. محبت و عشقی که مادر دارد پدر نمی‌تواند داشته باشد. باید بپذیریم مادر موجود با ارزشی است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]