کارمندان سازمان بورس چهمیزان وام گرفتهاند؟
با توجه به اظهارات رئیس سازمان بورس در خصوص عدمانحصار تخصیص وام به هیئت مدیره این سازمان، این سؤال مطرح میشود؛ چهتعداد از کارمندان سازمان بورس، مجموعاً بهچهمیزان وام قرضالحسنه دریافت کردهاند؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیراً نامهای توسط یکی از رسانهها منتشر شد که حاکی از اخذ وامهای قرضالحسنه رئیس سازمان بورس و معاونان وی از منابع این سازمان بود. تصویر نامه سازمان بازرسی که به وزیر اقتصاد نوشته شده است، نشان میدهد پنج عضو شورایعالی بورس با مصوبهای، ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به خودشان وام دادهاند، بیشترین مبلغ این وام به مجید عشقی، رئیس هیئت مدیره سازمان بورس اختصاص یافته است و مبلغ آن ٢ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، با دوره بازگشت دهساله و سود ۴درصد است.
نامه مذکور آنقدر در فضای رسانهای و مجازی سروصدا بهپا کرد، که در نهایت وزیر اقتصاد در واکنشی توییتری موضوع را جهت بررسی سریع کارشناسی و اعلام نظر به بازرسی وزارتخانه ارجاع داد و اشاره کرد: در دولت چهاردهم برای حذف رانتها آمدهایم و اجازه ویژهخواری به هیچکس نخواهیم داد.
البته بلافاصله رئیس سازمان بورس نیز در مصاحبهای، اعطای تسهیلات را منوط به مصوبه شورایعالی بورس خواند و آن را امری قانونی عنوان کرد، عشقی در این رابطه گفت: این که گفته شده هیئت مدیره سازمان بورس برای خودش وام تصویب و پرداخت کرده یک دروغ بزرگ است، این مصوبه صرفاً مربوط به پرداخت به هیئت مدیره نبوده، بلکه تسهیلات به همه کارکنان سازمان طبق مصوبه شورایعالی بورس پرداخت شده است.
وی افزود: همچنین سازمان بورس بهدلیل شرایط خاص و منع کارکنان از معاملات سهام با شرایط ویژهای روبهرو است و شورایعالی بورس نیز با در نظر گرفتن همین شرایط به پرداخت تسهیلات رأی مثبت داده است.
چند ابهام در خصوص اعطای وام به عشقی و معاونان
۱ ـ رئیس سازمان بورس در واکنش به انتشار نامه دریافت وام، گفت که اعطای تسهیلات صرفاً مربوط به هیئت مدیره سازمان نبوده و تمام کارمندان سازمان طبق مصوبه شورایعالی بورس میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند، بنابراین اولین ابهام یا سؤالی که در اینجا مطرح است، این است؛ مشخصاً چهتعداد از کارمندان سازمان و مجموعاً بهچهمیزانی تا کنون از این تسهیلات استفاده کردهاند؟
۲ ـ نکته دیگری که در اینجا میتوان به آن اشاره کرد این است؛ در شرایطی که بازار سرمایه در رکودی عمیق بهسر میبرد و اساساً با عدم ورود پولهای درشت از نبود نقدینگی رنج میبرد، آیا بهتر نبود کارمزد معاملاتی که قرار است بهصورت وام به هیئت مدیره سازمان اعطا شود، کاهش یابد تا در مقاطعی بتواند جذابیت بازار را برای ورود نقدینگی افزایش دهد؟
انتهای پیام/+
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0