افزایش سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در سهام
سقف سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت در گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی به حداکثر ۳۵ درصد از کل دارایی صندوق کاهش یافت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هیئتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برخی نصابهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت را تغییر داد.
بر اساس این مصوبه، سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در گواهی سپرده بانکی و سپرده بانکی از ۴۰ درصد کل داراییهای صندوق به ۳۵ درصد از کل داراییهای صندوق کاهش یافت.
همچنین سقف سرمایهگذاری صندوق در «سهام و حق تقدم سهام پذیرفتهشده در بورس تهران، فرابورس ایران و واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری» از حداکثر ۱۰ درصد از کل داراییهای صندوق به حداکثر ۱۵ درصد از داراییهای صندوق افزایش یافت.
افزایش قدرت رقابت پذیری صندوقهای درآمد ثابت
در این خصوص ابراهیمان کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوقهای با درآمد ثابت میتوانند با اخذ موقعیت در بازار اختیار معامله مشروط بر اینکه سازمان اجازه فعالیت به آنها در این بازار را دهد و همچنین با سرمایه گذاری در سهام دارای اوراق تبعی از این افزایش نصاب بهره مند شوند، این می تواند به ناشرانی که می خواهند از طریق انتشار اوراق تبعی هم تامین مالی کرده و هم سهام شرکتهای زیرمجموعه خود را حمایت کنند، کمک کند.
بازار سهام از نظر ارزندگی در نقطه خوبی قرار دارد، هم نسبت P/E ttm بازار و هم P/S ttm بازار و هم ارزش دلاری بازار سهام در کف های تاریخی خود قرار دارند چنانچه ریسکهای سیستماتیک مرتفع شوند، میتوان انتظار بازده معقولی از سهام داشت.
وی گفت: در خصوص کاهش درصد حدنصاب در سپرده های بانکی ، باتوجه به اینکه به سررسید سپردههای با نرخ ۳۰ درصد نزدیک میشویم و با توجه به اینکه فرصتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در اوراق خزانه و شرکتی با نرخ های جذاب وجود دارد، این مصوبه می تواند قدرت رقابت پذیری صندوقهای درآمد ثابت را نسبت به رقبای خود در بازار پول ، افزایش دهد و حافظ منافع آنها در میان مدت شود.
زمینه انتقال بیشتر منابع به بورس فراهم شد
همچنین رضاییپور دیگر کارشناس بازار سهام با اشاره به مصوبه اخیر هیئت مدیره سازمان بورس درخصوص افزایش سقف سرمایهگذاری صندوقهای با درآمد ثابت در سهام و حق تقدم سهام تاکید کرد: این موضوع جزو خواستههایی بود که فعالان بازار بارها در جلسات مختلف مطرح کرده بودند اما هیچگاه به مرحله اجرا نرسیده بود.
اغلب منابع صندوقهای با درآمدثابت در بانکها سپرده شده است، با توجه به رقابت منفی بانک ها در پرداخت سود، صندوقهای سرمایهگذاری در حال جذب منابع هستند، صندوقها در گذشته ۴۰ درصد این منابع را در بانک ها سپرده میکردند.
وی گفت: این تصمیم نشان داد میتوان از ابزارهای خاصی که برای کنترل نوسانات بازار در اختیار دارد به درستی استفاده کرد و از این مسیر زمینه انتقال منابع قابل توجهی را در قالب تنظیمگری، از بازار پول به بازار سرمایه، فراهم سازد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0