ارزش صندوقهای طلای بورسی به ۹۰ همت رسید
خالص ارزش صندوقهای طلا در هفته گذشته ۷.۴ درصد رشد داشته، مجموع ارزش این صندوقها با جذب منابع تازه، در پایان هفته گذشته از مرز ۸۶.۸ هزار میلیارد تومان گذشت.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش تحلیلی تامین سرمایه لوتوس پارسیان در بررسی بازار جهانی طلا حاکی از این است: در هفته گذشته قیمت هر انس طلا در محدوده ۲,۷۱۸ – ۲,۶۳۲ دلار معامله شد و با افزایش ۲/۶ درصدی به قیمت ۲,۷۱۸ دلار رسید. از جمله عوامل موثر بر رشد انس طلا طی این هفته، افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه و شرق آسیا و همچنین انتظارات تحلیلگران نسبت به کاهش ۰/۲۵ نرخ بهره فدرال رزرو در جلسه ماه دسامبر میباشد. شاخص قیمت مصرفکننده سالانه (CPI) مطابق انتظارات با ۲/۷ درصد افزایش منتشر شد که نسبت به ماه گذشته (۲/۶ درصد) افزایش یافت.
پیشبینی اونس
این هفته، ۱۴ تحلیلگر وال استریت در نظرسنجی هفتگی کیتکو شرکت کردند. شش نفر از کارشناسان، معادل ۴۳ درصد از آنان، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته آینده بدون تغییر باقی بماند و چهار نفر معادل ۲۹ درصد، پیشبینی افزایش قیمت را دارند. چهار نفر دیگر از کارشناسان معادل ۲۹ درصد، انتظار کاهش قیمت طلا را دارند.
۱۴۴ نفر در نظرسنجی آنلاین شرکت کردند که ۸۷ نفر از سرمایهگذاران، معادل ۶۰ درصد از آنان، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته آینده صعودی بوده و ۲۴ نفر دیگر، معادل ۱۷ درصد، کاهش قیمت طلا و ۳۳ نفر باقیمانده، معادل ۲۳ درصد، معتقدند قیمتها بدون تغییر باقی میماند.
روند قیمت دلار بازار آزاد
در این هفته دلار آزاد در محدوده ۷۳,۵۵۰- ۷۱,۵۵۰ تومان معامله شد که با رشد ۲/۵ درصدی به قیمت ۷۳،۵۵۰ تومان رسید. از جمله دلایل افزایش قیمت دلار طی این هفته سقوط دولت بشار اسد در سوریه و افزایش ناامنی در منطقه بوده است.
روند قیمت سکه
طی این هفته قیمت سکه امامی در محدوده ۵۲,۸۲۴,۵۹۰- ۵۰,۹۱۴,۷۰۰ تومان معامله شد که به دلیل برآیند مثبت بازده دلار و نرخ هر انس طلا در بازار جهانی با افزایش ۲/۹ درصدی به قیمت ۵۲,۸۲۴,۵۹۰ تومان رسید.
در این هفته میانگین صرف معاملاتی (درصد اختلاف قیمت ذاتی و قیمت بازار) ۱۳/۳ درصد بود که نسبت به هفته گذشته (۱۵/۶ درصد) به دلیل مداخله بانک مرکزی و عرضه سکههای (ربع و تمام) ضرب سال ۱۴۰۳ کاهش یافت.
شمش طلا با عیار ۹۹۵
در این هفته قیمت هر گرم شمش طلا در محدوده ۶,۵۱۹,۹۵۱-۶,۱۴۸,۹۴۷ تومان معامله شد و به دلیل برآیند مثبت بازده دلار و انس جهانی با افزایش ۴/۵ درصدی به قیمت ۶,۵۱۹,۹۵۱ تومان رسید.
میانگین ارزش معاملات روزانه ۶۸۹ میلیارد تومان بوده است که نسبت به هفته گذشته ۵۲/۱ درصد افزایش داشته است.
معاملات شمش طلا- مرکز مبادله ارز و طلا
تاکنون ۷۵ حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع این حراجها ۱۳ تن و ۲۷ کیلوگرم به ارزش بیش از ۶۱/۷ هزار میلیارد تومان معامله شده است.
در این هفته دو حراج شمش طلا برگزار شد. در این ۲ حراج معادل ۲۱۷ کیلوگرم به ارزش ۱,۳۴۱ میلیارد تومان معامله شد.
معاملات انواع سکه – مرکز مبادله
تاکنون ۴۶ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع ۵۶۳ هزار و ۱۷۲ قطعه از انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است.
در این هفته تعداد تقاضا برای انواع سکه ۴۵،۹۱۶ قطعه بود، که در مجموع ۲۰،۰۳۸ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. سکه امامی بیشترین مازاد تقاضا در حراجهای این هفته داشت.
در حراج شماره ۴۴ سکههای ضرب سال ۱۳۸۶ و در حراجهای شماره ۴۵ و ۴۶ سکههای ضرب سال ۱۴۰۳ در مرکز مبادله معامله شد.
معاملات ربع سکه- مرکز مبادله
در این هفته سه حراج ربع سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد.
در این هفته ربع سکههای ضرب سال ۱۳۸۶ و ۱۴۰۳ در مرکز مبادله عرضه شد. تعداد تقاضا برای ربع سکه ۲۴،۲۸۶ قطعه بود ، در مجموع ۱۰،۴۴۱ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای ربع سکه در حراجهای این هفته ۵۷ درصد بوده است.
معاملات نیم سکه – مرکز مبادله
در این هفته یک حراج نیمسکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد. تعداد تقاضا برای نیم سکه ۱،۱۹۸ قطعه بود که در مجموع ۹۸۴ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای نیم سکه در حراجهای این هفته ۱۸ درصد بود.
معاملات سکه امامی – مرکز مبادله
در این هفته سه حراج تمام سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد. تعداد تقاضا برای سکه امامی ۲۰،۴۳۲ قطعه بود که در مجموع ۸،۶۱۳ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای سکه امامی در حراجهای این هفته ۵۸ درصد بود. در این هفته سکه امامی ضرب سال ۱۳۸۶ و ۱۴۰۳ در مرکز مبادله عرضه شد.
تامین ارز نیمایی
بانک مرکزی از ابتدای سال تا ۱۹ آذر ۱۴۰۳، در مجموع ۴۹ میلیارد و ۸۷۲ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. صنایعی که عمدتا این حجم ارز برای آنها تامین شده است، شامل صنایع حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق، معدنی، ماشین آلات و تجهیزات تولید و منسوجات و پوشاک است. سهم ارز نیمایی برای این بخش ۲۷ میلیارد و ۴۵۱ میلیون دلار بوده و ۱۰ میلیارد و ۹۷۱ میلیون دلار ارز واردات در برابر صادرات دریافت کردهاند.
واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۱۰ میلیارد و ۴۲۵ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۸ میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۲ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد. بانک مرکزی همچنین ۱,۰۲۵ میلیون دلار برای پاسخ به نیازهای خدماتی تامین کرده است.
خالص ارزش داراییهای صندوق
خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۱ حدود۸۶٫۸ همت بود که نسبت به هفته قبل از آن ۷٫۴ درصد افزایش یافته است.
خالص ورود (خروج) پول حقیقی به صندوقهای طلا
در این هفته مبلغ ۲,۴۱۵ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به صندوقهای طلا داشتیم که این رقم نسبت به هفته قبل از آن ۷۱/۱ درصد رشد کرده است.
نقدشوندگی صندوقهای طلا
در این هفته به طور میانگین ارزش معاملات روزانه صندوقهای طلا حدود ۲,۱۲۷ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته ۳۵/۵ درصد افزایش داشت.
خالص صدور (ابطال) صندوقهای طلا
در این هفته خالص صدور در صندوقهای طلا حدود ۳,۴۱۵ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته ۵۴/۳ درصد افزایش یافت.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0