ترامپ کار نیمه‌تمام بایدن را تمام می‌کند؟

وزیر بازرگانی منتخب دونالد ترامپ اعلام کرد که برنامه ۵۲ میلیارد دلاری احیای صنعت تولید تراشه در آمریکا ادامه می‌یابد.

به گزارش خبرآنلاین، با وجود مخالفت دونالد ترامپ و هوادارانش با قانون CHIPS and Science Act در دوران کمپین انتخاباتی، دولت آینده‌ی ایالات متحده قصد لغو آن را ندارد. براساس گزارشی از بلومبرگ، هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی منتخب، به جینا رایموندو، وزیر بازرگانی فعلی، اطمینان داده است که اجرای این قانون ادامه خواهد داشت.

ترامپ پیش از انتخابات، قانون CHIPS and Science Act را دارای ایرادات اساسی دانسته و به‌جای آن پیشنهاد اعمال تعرفه‌های وارداتی را مطرح کرده بود. بااین‌حال، لوتنیک که از سوی ترامپ برای وزارت بازرگانی انتخاب شده، تأکید کرده است که برنامه‌ی مدیریت این طرح را از رایموندو تحویل گرفته و آن را اجرا خواهد کرد.

به نقل از زومیت، جینا رایموندو، در جلسه‌ای با کارکنان وزارت بازرگانی که بلومبرگ جزئیات آن را منتشر کرده، اعلام کرده که لوتنیک در دیدار اخیر خود بر تعهد به ادامه‌ی اجرای قانون CHIPS و Science تأکید کرده است؛ درحالی‌که وزارت بازرگانی و تیم انتقالی ترامپ از اظهارنظر در این باره خودداری کرده‌اند.

قانون CHIPS and Science Act که با بودجه‌ای ۵۲ میلیارد دلاری در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن برای احیای تولید نیمه‌رساناها در ایالات متحده تصویب شد، اکنون به دولت ترامپ منتقل می‌شود. تاکنون ۳۹ میلیارد دلار از این بودجه به‌صورت کمک‌های مالی تخصیص یافته و بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی انجام شده است. شرکت‌هایی نظیر اینتل، TSMC، سامسونگ و GlobalFoundries تأسیسات بزرگی را در آمریکا احداث می‌کنند. اگرچه اینتل و سامسونگ با مشکلاتی مواجه شده‌اند، هر دو متعهد شده‌اند که به سرمایه‌گذاری در ایالات متحده ادامه می‌دهند.

برخی اعضای تیم ترامپ همچنان به طرح CHIPS and Science انتقاد دارند. ویوک راماسوامی که قرار است همراه ایلان ماسک کمیسیون مشورتی بهره‌وری دولتی (DOGE) را هدایت کند، رویکرد دولت بایدن در توزیع کمک‌های مالی میلیارددلاری به تولیدکنندگان نیمه‌رسانا را نامناسب می‌داند.

راماسوامی پیش‌تر در پستی در شبکه‌ی اجتماعی X، مدعی شد: «[دولت بایدن] پیش‌از ۲۰ ژانویه (روز سوگند ریاست جمهوری ترامپ)، به‌سرعت درحال اهدای کمک‌های مالی به‌موجب قوانین IRA و CHIPS Act است. کمیسیون DOGE تمام این اقدامات دقیقه‌ی نودی را به‌دقت بررسی کرده و به بازرس عمومی پیشنهاد خواهد کرد که آن‌ها را زیر ذره‌بین قرار دهد. انتصابات سیاسی مرتبط با این بودجه‌ها باید به‌طور شفاف بررسی شوند.»

در هفته‌های پس از انتخابات، بیش از ۱۶ میلیارد دلار قرارداد تأمین مالی با پنج شرکت نیمه‌رسانا شامل BAE Systems، GlobalFoundries، اینتل، Rocket Lab و TSMC منعقد شده است؛ درحالی‌که پیش از انتخابات، تنها یک قرارداد بزرگ به ارزش ۱۲۳ میلیون دلار با Polar Semiconductor در مینه‌سوتا امضا شده بود.

رایموندو از زمان‌بندی دقیقه‌ی نودی انعقاد قراردادهای مالی دفاع کرده و آن را بخشی از برنامه‌ی اصلی قانون CHIPS و Science دانسته؛ او همچنین ادعاها درباره‌ی تأثیر تغییرات سیاسی دولت آینده بر این زمان‌بندی را رد کرده است.

۵۸۵۸

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]