فرد پشتپرده انفجار پیجرهای حزبالله/ پای یک زن در میان است
او به هفت زبان زنده دنیا مسلط است، دکترایش را در فیزیک ذرات از یکی از بهترین دانشگاههای دنیا گرفته، آپارتمانی در بوداپست مزین به نقاشیهای برهنه از خودش دارد و پیشتر برای کارهای بشر دوستانه به آفریقا سفر کرده است. این زن اکنون در مرکز اتهامات مربوط به معامله پیجرهای منفجر شده حزبالله ایستاده است.
به گزارش خبرآنلاین، کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو، مدیرعامل ایتالیایی-مجارستانی شرکت «مشاوران بیایسی» اکنون در مرکز اتهامات مربوط به انفجار پیجرها قرار دارد.
او در گفتگو با انبیسی هرگونه دست داشتن در تولید این پیجرها را رد کرد و گفت: «من فقط واسطهگری میکنم. فکر کنم اشتباه گرفتهاید.»
به نقل از یورونیوز، از آن زمان تاکنون او در انظار عمومی ظاهر نشده و مادرش میگوید که تحت مراقبت سرویس مخفی مجارستان قرار دارد. در آپارتمانش در ساختمان مجللی در بوداپست بسته است و همسایهها و دوستانش هیچ خبری از او ندارند.
بنابر تصویری که آشنایان و همکاران سابقش از او ارائه میکنند، کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو زنی بیاندازه باهوش اما ناآرام است که قطاری از شغلهای کوتاه مدت را در کارنامهاش دارد.
«کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو» در سیسیل ایتالیا به دنیا آمد، مقطع کارشناسی ارشدش را از دانشگاه کاتانیا گرفت و دکتری فیزیک ذرات را از کالج دانشگاهی لندن اخذ کرد.
یکی از آشنایانش کریستیانا را زنی که «به راحتی میشود از او استفاده کرد» میداند. او میگوید: «او انسان خوشنیتی است. تاجر مسلک نیست، اما دوست دارد همهچیز را باور کند. زودباور است و به راحتی درباره فعالیتهای مختلف مشتاق میشود.»
این آشنای کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو میگوید که او به دنبال درآمد بود و میخواست شغلش را تغییر دهد.
دولت مجارستان روز چهارشنبه اعلام کرد که پیجرهای ارسال شده به حزبالله هیچوقت در مجارستان نبودند و به نظر میرسد که شرکت «مشاوران بیایسی» تنها به عنوان واسطه عمل کرده است.
بنابر گزارشها، این شرکت که در مه ۲۰۲۲ ثبت شده، هیچ دفتر رسمی ندارد و تنها طبقه همکف ساختمانی را در بوداپست با دیگر شرکتها شریک است.
بنابر وبسایت این شرکت که از روز چهارشنبه از دسترس خارج شده است، بیایسی در عرصه «محیط زیست، توسعه و امور بینالمللی» و همچنین ۱۱۸ زمینه دیگر از جمله شکر، تولید روغن، خرده فروشی جواهرات و استخراج گاز طبیعی فعالیت دارد.
بنابر گزارش مالی بیایسی، این شرکت در سال ۲۰۲۲ حدود ۷۲۵ هزار دلار و در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۹۳ هزار دلار درآمد داشته است. این شرکت همچنین سال گذشته ۳۲۴ هزار دلار، یعنی ۵۵ درصد درآمدش را صرف خرید تجهیزات کرده است.
پای یک واسطه دیگر هم درمیان است
به گزارش وبسایت مجارستانی «تلکس»، پیجرهای منفجر شده احتمالا توسط شرکت بلغاری «نورتا گلوبال» از شرکت تایوانی «گولد آپولو» خریداری شده است.
به گزارش دیلی میل، رنیسون ژوزه، مدیرعامل نروژی «نورتا گلوبال» از روز ۱۷ سپتامبر یعنی روز انفجار پیجرها برای یک سفر کاری آپارتمانش در اسلو را ترک کرده و متواری شده است.
بنابر اعلام تلکس، احتمالا این شرکت بلغار مستقیما از صوفیه فرآیند خرید پیجرها را از شرکت تایوانی انجام داده و شرکت «مشاوران بیایسی» تنها نقش واسطه را داشته است.
با این حال بلغارستان هم اعلام کرد که این پیجرها هیچگاه به بلغارستان وارد و یا از آن خارج نشدهاند. این کشور همچنین اعلام کرد که تحقیقاتی را درباره شرکتی که احتمالا با تدارک این پیجرها برای حزبالله مرتبط است، آغاز کردهاند.
اسرائیل مسئولیت انفجار پیجرها و بیسیمهای حزبالله را بر عهده نگرفت. اما شرکت داشتن در این عملیات را رد هم نکرده است.
به گفته کارشناسان امنیتی، این فرضیه که انفجار باتریها منجر به خسارات وارده شده باشد، بسیار بعید به نظر میرسد و احتمالا مواد منفجره در این پیجرها جاسازی شده بود.
۵۸۵۸
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0