قیمت‌گذاری در اختیار شرکت‌های هواپیمایی است

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرد که قیمت‌گذاری بلیت هواپیما در عرصه رقابت قرار دارد و شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند با توجه به رقابت موجود، قیمت‌گذاری را انجام دهند.

به گزارش بازار، علی فرهادی‌، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی امروز -پنجم اسفند ۱۴۰۳- در نشست خبری درباره نحوه تعیین قیمت بلیت هواپیما گفت: طبق ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم، اختیار قیمت‌گذاری یا آزاد بودن قیمت به جز برخی کالاهای یارانه‌ای در عرصه رقابت قرار گرفته است. همچنین به دولت اختیار داده شده که در مواردی که نیاز به مداخله وجود داشته باشد، بتواند در قیمت‌گذاری دخالت کند.

فرهادی افزود: علاوه بر ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم، پیش‌تر دیوان عدالت اقداماتی انجام داده بود که بر اساس آن دولت نمی‌تواند برای شرکت‌های هواپیمایی و پروازهای داخلی قیمت‌گذاری کند. با این حال، انجمن هواپیمایی توافق کرده بود که بر مبنای یک توافق متعادل نه خیلی رقابتی و نه خیلی محدود، قیمت‌گذاری انجام شود. اما واقعیت این است که شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند بر اساس رقابت، قیمت‌گذاری را انجام دهند.

افزایش ۳۵ درصدی پروازهای نوروزی

در این میان باید اشاره کرد که ۳۰ بهمن سال جاری حسین خانلری، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: برای پروازهای نوروزی ۳۵ درصد ظرفیت پروازی را افزایش خواهیم داد و امسال به هیچ عنوان برنامه‌ای برای افزایش قیمت بلیت هواپیما در سفرهای نوروزی نداریم.

به گزارش بازار، او ادامه داد: پیش فروش بلیت پروازهای نوروزی نداریم و به صورت برنامه‌ای انجام می‌شود و از ۲۳ اسفند ماه شروع پروازهای نوروزی خواهد بود. ۱۷ فروند هواپیمای فعال داریم و پروازهای آسیایی، پروازهای که به ما تکلیف شده را انجام می دهیم.

او در خصوص پروازهای لبنان گفت: پروازهای لبنان از سمت ایران‌ایر قطع نشده و امیدواریم امروز انجام شود و امروز سیگنال‌های خوبی رسیده و اگر انجام نشود اطلاع‌رسانی می‌شود.

علت گران‌بودن قیمت بلیت هواپیما

در سال‌های گذشته افزایش نرخ بلیت هواپیماها، در برخی مواقع با اعتراض مسافران و در بسیاری از موارد با تحت تاثیر قراردادن صنعت گردشگری ایران چالش‌های فراوانی را ایجاد کرده است؛ اما مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران معتقد است، سفر شرایط خاص خودش را دارد.

کاپیتان حسین‌خانلری در رابطه با افزایش نرخ بلیت هواپیما می‌گوید: مردم در بسیاری موارد استفاده از سیستم حمل و نقل کالا و همچنین سفرهای داخلی و خارجی خود را از طریق هواپیما انجام می‌دهند اما این‌که شرکت‌های هواپیمایی چگونه به ارائه سرویس و خدمات‌دهی می‌پردازند، لازم است به این نکته تاکید کنم که این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

او گفت: با توجه به تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ایران وجود دارد، شرکت‌های هواپیمایی مجبور هستند قطعات، لوازم و تجهیزات جانبی هواپیماها را از طریق بازار آزاد و واسطه‌های متعدد تامین کنند که این به مفهوم قیمت و هزینه بیشتر برای پروازهای ایمن است.

مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: مسافری که وارد هواپیما می‌شود، انتظار دارد هواپیما به موقع پرواز کند و خدمات بهتر ارائه دهد و در کوتاه‌ترین مسیر پروازی به مقصد برسد تا دسترسی او به مسیر بعدی یا مسیر بین المللی تسهیل شود. بنابراین معتقد هستم که ارایه خدمات بهتر پروازی در تعیین قیمت نرخ بلیت هم موثر است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]