اخبار اقتصادی امروز: 15
  • تاریخ : جمعه, ۵ بهمن , ۱۴۰۳
  • ساعت :

    دلیل عقب‌ماندگی صنعت خودروسازی ایران به روایت نماینده مجلس

    نماینده مجلس گفت: دلیل بسیاری از عقب‌ماندگی‌های این گروه صنعتی این تعارض منافع، حضور قطعه‌ساز در هیئت‌مدیره خودروساز است اتفاقی که ما از آن تحت عنوان باندها، لابی‌ها و جریان مافیا در خودروسازی از آن یاد می‌کنیم.

    به گزارش اکوایران‌، صنعت خودروسازی ایران سال‌هاست که در وضعیت زیان‌دهی به سر می‌برد و در این میان افزایش قیمت محصولات، عرضه خودرو در بورس کالا، تغییر مدیران عامل و … نتوانست این صنعت را سامان دهد.

    فعالان و کارشناسان صنعت خودرو معتقدند که با مدیریت دستوری نمی‌توان مشکلات خودروسازی کشور را حل کرد. فعالان این صنعت همواره بر این باورند که مدیریت این صنعت باید به دست اهالی صنعت خودروسازان باشد و نه دولت. به همین دلیل ابراهیم رئیسی،‌ رئیس‌جمهوری دولت سیزدهم فرمان خصوصی‌سازی ایران خودرو و سایپا را صادر کرد که البته پس از گذشت حدود سه سال هنوز به اجرا نرسیده است. 

    البته باید اشاره کرد که امروز واگذاری سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا در هیات واگذاری تصویب شد.

    خبر مرتبط

    واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو تصویب شد/ ورزشگاه‌های آزادی و شیرودی در فهرست واگذاری‌

    واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو تصویب شد/ ورزشگاه‌های آزادی و شیرودی در فهرست واگذاری‌

    واگذاری سهام دولت در شرکت‌های ایران خودرو و سایپا در هیات واگذاری تصویب و مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب از لیست واگذاری‌ها خارج شد.

    در این میان اما، خضریان عضو مجمع نمایندگان استان تهران در صحن علی مجلس امروز، یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۳، گفت: گروه صنعتی ایران‌خودرو به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز در کشور و منطقه با داشتن امکانات سخت‌افزاری تولید قریب به یک میلیون دستگاه خودرو در سال و اشتغال مستقیم قریب به ۵۰ هزار نفر در شرکت اصلی و شرکت‌های تابعه، یکی از بنگاه‌های اصلی کشور اقتصادی کشور است.

    او ادامه داد:صنعتی که خود سهمی قریب به ۷ درصد در تولید ناخالص داخلی کشور دارد و به‌شرط قرارگرفتن در ریل صحیح و بهره‌گیری از تمام ظرفیت زنجیره ارزش می‌تواند نقش پررنگی در رشد اقتصادی اجرا کند این در حالی است که امروز شاهد وجود تعارض منافع جدی در ساختار مدیریتی این شرکت هستیم.

    انگشت اتهام مجلس به سوی قطعه‌سازان 

    خضریان افزود: دلیل بسیاری از عقب‌ماندگی‌های این گروه صنعتی این تعارض منافع، حضور قطعه‌ساز در هیئت‌مدیره خودروساز است. اتفاقی که ما از آن تحت عنوان باندها، لابی‌ها و جریان مافیا در خودروسازی از آن یاد می‌کنیم.

    این نماینده مجلس اما در این اظهارات قطعه‌سازان را بانیان وضع موجود دانست و گفت: اگرچه خصوصی‌سازی درست است و می‌تواند راه نجات صنعت خودرو باشد؛ اما سپردن خودروساز به بانیان وضع موجود یعنی به شرکت کروزی که امروز این شرایط را رقم زده است، به مصلحت نیست.

    او در پایان تاکید کرد: از وزارت صمت می‌خواهم از این موضوع جلوگیری کند در غیر این صورت‌مجلس به وزیر صمت ورود می‌کند.

    در این میان باید یادآور شد، براساس آخرین آماری که در مهرماه سال ۱۴۰۳ منتشر شد، مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان به ۱۰۰ همت رسیده است. در نتیجه شرایط تحریمی و سیاست‌های نادرست در صنعت خودروسازی بر فعالیت قطعه‌سازان تاثیر گذاشته و ادامه فعالیت برخی از قطعه‌سازان را ابهام همراه کرده است. 

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    ترامپ به دنبال ورشکستگی خودروسازان؟
    4 - بهمن - 1403

    ترامپ به دنبال ورشکستگی خودروسازان؟

    اکوایران: صنعت خودروسازی قدرتمند آلمان هشدار داد در حالی که سهام خودرو به دلیل چشم‌انداز افزایش تعرفه واردات آمریکا کاهش می‌یابد، برنامه‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ، به معنای افزایش قیمت خودرو برای مصرف‌کنندگان آمریکایی و ضربه زدن به خودروسازان جهانی است.

    مالیات خودرو و موتورسیکلت ابلاغ شد+ سند
    3 - بهمن - 1403

    مالیات خودرو و موتورسیکلت ابلاغ شد+ سند

    اکوایران: اخذ محاسبه مالیات و عوارض شماره گذاری، عوارض سالانه و مالیات نقل و انتقال انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت های تولید داخل یا وارداتی ابلاغ شد.

    سورپرایز جدید سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان/ خودروساز ژاپنی خانواده خود را در ایران بزرگ می کند
    3 - بهمن - 1403

    سورپرایز جدید سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان/ خودروساز ژاپنی خانواده خود را در ایران بزرگ می کند

    اکو ایران : دو محصول جدید از خودروسازان بین المللی به زودی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی عرضه می شود.

    ثبت سفارش واردات خودروهای نو و کارکرده کلید خورد/ هر فرد مجاز به واردات چند خودرو شد؟+ سند
    3 - بهمن - 1403

    ثبت سفارش واردات خودروهای نو و کارکرده کلید خورد/ هر فرد مجاز به واردات چند خودرو شد؟+ سند

    ثبت سفارش واردات خودروهای نو و کارکرده توسط اشخاص حقیقی و حقوقی آغاز شد. بر اساس ضوابط ابلاغی، اشخاص حقیقی تنها مجاز به واردات یک دستگاه خودرو با کد ملی هستند و شرکت‌ها نیز بر اساس کارت بازرگانی می‌توانند ثبت سفارش کنند. این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهد بود.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا