واقعیتهای اجارهنشینی ایرانیها در ۱۴۰۲/ آیا مستاجران فاقد مسکن هستند؟
اکوایران: در سال ۱۳۹۵، از میان ۲۴ میلیون خانوار ایرانی، حدود ۳۰ درصد مستاجر بودند. این آمار نشاندهنده یک واقعیت مهم در بازار مسکن کشور است. علی قائدی، پژوهشگر حوزه مسکن در مصاحبه با اکوایران به تازگی برآورد جدیدی از وضعیت مستاجران ارائه داده است.
![](https://eghtesadgostar.com/wp-content/themes/Jam_News/img/none.png)
به گزارش اکوایران، بر اساس این برآورد، در سال ۱۴۰۲، حدود ۷۰ درصد خانوارهای شهری مالک خانههای خود هستند و مابقی به روشهای دیگر سکونت میکنند. در خانوارهای روستایی، این رقم به حدود ۹۰ درصد میرسد.
قائدی تصریح کرد که اگر بخواهیم طبق این اعداد محاسباتی انجام دهیم، حدود ۷ میلیون نفر غیر مالک وجود دارد که حدود ۵ میلیون مستاجر و ۲ میلیون سایر روشهای سکونت غیر ملکی را دارند. اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که نمیتوان به سادگی گفت که ۷ میلیون مستاجر فاقد مسکن هستند.
بخش قابل توجهی از این افراد ممکن است خود دارای واحد مسکونی باشند و آن را اجاره دادهاند. بنابراین، وضعیت مسکن و اجارهنشینی در کشور نیازمند یک سرشماری دقیق تر و عمیقتری است.
نسخه کامل را در لینک زیر مشاهده کنید:
بزرگنمایی آماری با خطای زبانی
اظهارنظرهای متعددی در خصوص میزان کمبود مسکن در کشور از سوی برخی افراد اعلام میشود. در یکی از این اظهارنظرها، میزان کمبود مسکن کشور ۷ میلیون واحد اعلام شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0