امضای تفاهم‌نامه همکاری ایران و ترکیه در زمینه خوراک دام، طیور و آبزیان

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرد که در پایان هشتمین نشست کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه در آنکارا و در حضور وزرای کشاورزی دو کشور، یک یادداشت تفاهم همکاری در حوزه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان بین بخش خصوصی ایران و ترکیه با هدف توسعه مراودات تجاری به امضا رسید.

به گزارش اقتصادآنلاین، مجید موافق قدیری توضیح داد که این تفاهم‌نامه همکاری با حضور علیرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی ایران، و ابراهیم یوماکلی، وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه، به امضای نمایندگان بخش خصوصی دو کشور رسیده است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران اعلام کرد که براساس این تفاهم‌نامه دو کشور آمادگی خود را برای حمایت از سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت خوراک دام، ایجاد فرصت‌های مناسب برای توسعه بازاریابی متقابل و هم‌چنین تبادل اطلاعات در خصوص ایمنی خوراک دام، تغذیه دام و توسعه پایدار اعلام کردند.

مجید موافق قدیری با تقدیر از تلاش‌های وزارت جهادکشاورزی در برگزاری این رویداد، گفت که بخش عمده نیازهای ترکیه در این صنعت مربوط به خوارک آبزیان و مواد اولیه آن است که فرصت مناسبی برای فعالان این حوزه در ایران ایجاد می‌کند.

او ادامه داد: تاکید مدیران ارشد اقتصادی دو کشور ایران و ترکیه روی برنامه‌ریزی لازم برای افزایش حجم تجارت دوجانبه به ۳۰ میلیارد دلار و به طور خاص در بخش کشاورزی به ۵ میلیارد دلار در یک افق پنج ساله است. خوشبختانه فضای همکاری‌های دو کشور در حوزه کشاورزی در عالی‌ترین سطح قرار دارد.

قدیری افزود: اولین همایش تجاری در حوزه کشاورزی بین دو کشور در سال ۲۰۱۶ برگزار شد و سفر هفته قبل هیات بخش کشاورزی ایران به ریاست وزیر جهاد کشاورزی به آنکارا نشان از عزم جدی طرفین برای گسترش همکاری‌ها دارد. حجم تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۳ در حدود ۵٫۵ میلیارد دلار بود که تقریباً ۱۶٫۶ درصد آن به تجارت محصولات کشاورزی اختصاص دارد. ضمن اینکه حجم تجارت محصولات کشاورزی در ۱۰ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ با ۳۰ درصد رشد به رقم ۸۵۴ میلیون دلار رسید.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با بیان اینکه حجم تجارت محصولات کشاورزی از زمان برگزاری اولین کمیته مشترک کشاورزی دو کشور در سال ۲۰۱۶ تا به امروز تقریباً ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، تاکید کرد: لازم است از تجربیات خوب ترکیه در عرصه تجارت محصولات کشاورزی بهره برد. زیرا این کشور بیش از ۷۰۰ محصول کشاورزی را به ۲۰۰ کشور دنیا صادر می کند.

قدیری با بیان اینکه ترکیه و ایران به دلیل سابقه بالا در تولید خوراک دام، طیور و آبزیان امکان همکاری‌های مشترک بیشتری را دارند افزود: در پایان نشست کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه تفاهم‌نامه همکاری بین انجمن صنایع خوراک دام، طیور و ابزیان ایران و اتحادیه خوراک دام ترکیه با حضور وزرای کشاورزی دو کشور به امضا رسید. هدف از این تفاهم‌نامه تبادل تجربیات و انتقال دانش، سرمایه‌گذاری‌های مشترک، بازاریابی در بازارهای هدف صادراتی و حمایت از یکدیگر در محافل مختلف است.

هشتمین نشست کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه از ۲۰ تا ۲۱ دی ماه به میزبانی ترکیه برگزار شد و غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی کشورمان، ریاست هیئت ۱۸۰ نفره ایرانی در آنکارا را برعهده داشت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]