اخبار اقتصادی امروز: 224
  • تاریخ : یکشنبه, ۲۵ خرداد , ۱۴۰۴
  • ساعت :

    مخالفت با انتخابات مستقیم شهرداران از سوی مردم

    مهدی سروری نایب رییس شورای شهر تهران درباره صحبتهای اخیر وزارت کشور درباره انتخاب شهرداران به صورت مستقیم توسط مردم و انتقاد از روند کنونی گفت: این انتقاد انتقاد مناسبی است اما راه حل نامناسبی است. ما در جامعه شورایی باید برای این موضوع فکر کنیم که بی ثباتی در شهری بزرگترین ضربه را نسبت به خدمت رسانی به مردم وارد می‌کند.

    وی ادامه داد: اما من معتقدم که انتخاب مستقیم شهردار وضع را بدتر می‌کنه یعنی بالاخره ما از اون طرف هم ببینیم اگر شهرداری ناکارآمد بود رای مردم را گرفته حالا کسی می خواهد او را عزل کند و ناکارآمدی را جبران کند. مثلاً یک مجموعه دیگر دوباره باید به آرای عمومی مراجعه کند یا نکند. اگر این اتفاق نیفتد که دوباره نقض غرض می شود. یعنی من معتقدم که از طرف دیگر این موضوع باعث می شود که تقریبا شوراهای کشور که مهم‌ترین نهاد مردم سالاری کشور هستند از انتفاع ساقط بشوند.

    نایب رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: شوراها که رای شهردار نمی‌توانند  نصب کنند یا  نمی‌توانند عزل کنند طبیعتاً هیچ برنامه‌ شورا هم به این ترتیب از طرف شهرداران مورد اجرا قرار نگرفت نخواهد گرفت شهردار کاری را انجام خواهد داد که به نظرش درست می رسد پس شوراها بی خاصیت می شوند.

    وی تصریح کرد: این در حالی است که  در قانون اساسی یک فصل اختصاص پیدا کرده به شوراها یعنی نظام جمهوری اسلامی معتقد است که مردم در عرصه تصمیم گیری حضور جدی داشته باشند بزرگترین مولفه تامین هدف قانون اساسی نظام شورایی کشوری که ۱۲۷ هزار نفر در کشور الان با آرای مردم دارند خدمت می‌کنند برای حل و فصل مشکلات مردم. من به نظرم باید برای فصل اول بشینیم فکر کنیم نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم نقد وزیر کشور نقد درستی است.

    وی ادامه داد: اگر شما الان بررسی کنید در کل کشور می بینید که پایداری مدیریت شهری شهرداران در مسئولیت شان خیلی پایین است.

    وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره هفت سال بودن شوراها گفت: من معتقدم که طبیعتاً قانون چهار سال را برای شوراها مشخص کرده اما ما با یک پدیده مواجه هستیم که یک شورا باید  سه ساله شود و یک شورا ۴ ساله.  یک انتخابات هم صرفاً با عنوان شوراها باید انجام شود شما میدونید که همین الان هم تا شهرداران بیایند مستقر شده و معاونین بر کار مسلط شوند یک سال یک سال و نیم می‌گذرد و بعد آیا دوباره این شهردار موفق باشد یا نباشد. سه سال عموما بازه زمانی خوبی برای انتخاب شهردار و جا افتادن کار نیست. بویژه اینکه شش هفت ماه قبل از انتخابات دوباره بحث انتخابات بعدی شروع می شود و سه سال واقعاً ضایع می کند. چون تصریح قانون اساسی بر این موضوع نداریم می توانیم تمدید کنیم، اگرچه اشکالاتی دارد اما به نظر من نقاط قوتش خیلی بیشتر از نقاط ضعف آن است الان باید یک انتخاباتی سال آینده برگزار کنیم. چهار یا پنج تا انتخابات ما در سال جاری داشتیم و از اسفند ماه تا الان داشتیم دوباره سال آینده می خواهیم یک انتخابات فراگیر انجام شود  تازه بعد از انتخابات تا بخواد کار دست شورای بعدی بیفتد در سه سال شهردار تعیین کند و بخواهد مشکلات را حل کند به نظر من خدمت رسانی به مردم آسیب خواهد دید

    ✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
    [کل: 0 میانگین: 0]

    📰 اخبار مشابه را مشاهده می کنید

    20 - خرداد - 1404

    خانه اندیشمندان علوم انسانی به کار خود ادامه می‌دهد؟

    خانه اندیشمندان علوم انسانی، جایی که در سال‌های اخیر پاتوق سیاستمداران، اقتصاددانان و اهالی جامعه‌شناسی بود، یک بحران نه چندان تازه دارد.

    18 - خرداد - 1404

    چمران: هشدار داده بودیم؛ قتل با پلاک شهرستان رخ داد

    رئیس شورای شهر در حاشیه سیصد و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه امروز مجوزی به شهرداری داده خواهد شد تا اموال منقول غیرقابل استفاده را تعیین تکلیف کند، اظهار کرد: یک لایحه‌ی بهای خدمات و تسریع در صدور پروانه‌ی ساختمانی نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین، به تعدادی از پرونده‌های مربوط به باغات نیز رسیدگی خواهد شد.

    سوهانک؛ مقصد داغ خرید خانه این روزها! از انتخاب بهترین منطقه تا معامله بی‌دردسر با کیلید
    17 - خرداد - 1404

    سوهانک؛ مقصد داغ خرید خانه این روزها! از انتخاب بهترین منطقه تا معامله بی‌دردسر با کیلید

    اگر به دنبال خرید خانه در تهران هستید و هنوز منطقه‌ای که هم آرامش و کیفیت زندگی بالا داشته باشد و هم امکانات رفاهی و دسترسی مناسب، پیدا نکرده‌اید، حتماً باید نگاهی به محله سوهانک بیندازید.

    17 - خرداد - 1404

    آیا ماده ۱۶ اعتیاد زنان را از بین می‌برد؟

    اعتیاد از مهمترین مسائل اجتماعی جامعه ایران است که ابعاد مختلف جامعه را تحت تأثیر خود قرار داده است. اعتیاد این آسیب اجتماعی، دارای تبعات بسیاری بر روی فرایندهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است.

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادگستر منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.

    برو بالا