باید بازار زیرزمینی اشیای باستانی در استان مرکزی جمع شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با ابراز نگرانی از گسترش قاچاق آثار تاریخی گفت: یک بازار غیررسمی و زیرزمینی برای فروش اشیای فرهنگی و نفیس، شکل گرفته است که باید برنامه‌ای عملیاتی با همکاری پلیس برای مقابله با این پدیده تدوین شود.

– اخبار استانها –

محمود مرادی نراقی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به رشد نگران‌کننده قاچاق اشیای تاریخی در استان، اظهار داشت: در استان مرکزی با مواردی مواجه هستیم که کالاهای فرهنگی و تاریخی، از جمله آثار نفیس مربوط به دوره‌های باستانی، به‌صورت پنهانی خرید و فروش می‌شوند و یک بازار غیر رسمی در این زمینه شکل گرفته است.

وی افزود: این روند، نه تنها باعث از بین رفتن بخشی از هویت تاریخی ما می‌شود، بلکه در صورت خروج این آثار از کشور، بازگرداندن آن‌ها بسیار دشوار و زمان‌ بر خواهد بود که نیازمند پیگیری حقوقی طولانی در دادگاه‌های بین‌المللی است.

مرادی نراقی با تأکید بر خطرات بلندمدت قاچاق میراث فرهنگی ادامه داد: انتظار داریم که برای مقابله با این معضل، یک برنامه عملیاتی دقیق با همکاری نیروی انتظامی و سایر نهادهای مرتبط تدوین و اجرایی شود. چرا که موضوع حفاظت از میراث فرهنگی یک وظیفه ملی است که نیاز به عزم جدی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی تصریح کرد: آگاهی‌بخشی به مردم درخصوص ارزش میراث فرهنگی و مشارکت آن‌ها در حفاظت از این آثار، می‌تواند در پیشگیری از قاچاق نقش بسزایی ایفا کند و اکنون زمان آن رسیده است که با جمله “بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم”، اقدامات عملی را آغاز کنیم.

انتهای پیام/۷۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]