پرونده گرانی بنزین بسته شد | مجلس هم پشت دولت درآمد

احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: درباره افزایش قیمت در کمیسیون مطرح نه تنها الان بلکه در دوره قبل هم مطرح شد، اما رای نگرفت، نگاهی که مجلس و کمیسیون انرژی به مصرف انرژی دارد، نگاه بهینه سازی انرژی است نه در رابطه با افزایش قیمت و سیاست قیمتی، با این نگاه و با این دیدگاه مجلس نگاهش این است که دولت و دستگاه‌های اجرایی را به سمت و سویی سوق دهد که به سراغ سیاست‌های بهینه سازی بروند.

احمدی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: در رابطه با قیمت‌ها در بودجه بحث نمی‌شود، قیمت‌ها به خود دولت واگذار شده است، در مواد مختلف است و می‌تواند تصمیم بگیرد و سیاست گذاری کند.

وی ادامه داد: اتفاق خوبی که رخ داد، وارد کردن بنزین سوپر بود که توانست مقداری فشار را بر مردم و آنهایی که از نظر مالی اقتصاد ضعیفی دارند را حل کند که این موضوع باعث شد که دولت دیگر سراغ افزایش قیمت بنزین نرود.

احمدی گفت: دولت در حال حاضر بحثی بر افزایش قیمت بنزین ندارد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: درباره افزایش قیمت در کمیسیون مطرح نه تنها الان بلکه در دوره قبل هم مطرح شد، اما رای نگرفت، نگاهی که مجلس و کمیسیون انرژی به مصرف انرژی دارد، نگاه بهینه سازی انرژی است نه در رابطه با افزایش قیمت و سیاست قیمتی، با این نگاه و با این دیدگاه مجلس نگاهش این است که دولت و دستگاه‌های اجرایی را به سمت و سویی سوق دهد که به سراغ سیاست‌های بهینه سازی بروند.

احمدی گفت: اتفاق خوبی که کمیسیون انرژی مطرح کرد که می‌تواند اثرگذار باشد این است که به جای کارت سوخت از کارت حساب استفاده شود که در کمیسیون تلفیق هم مصوب شد که چنانچه مالک خودرو به پمپ بنزین مراجعه کرد نیازی به کارت سوخت نداشته باشد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا سهمیه بنزین به هر نفر و هر کارت ملی اختصاص داده می‌شود، گفت: خیر به هر مالک خودرو اختصاص داده می‌شود.

احمدی گفت: یکی از نگاه‌هایی که در کمیسیون انرژی وجود دارد، نگاه دیپلماسی انرژی است که ما به صورت فعال در این زمینه حضور داریم و پیگیری می‌کنیم، در زمان دولت شهید رئیسی وقتی این جریان برای مذاکره با روسیه شروع شد حضور پیدا کردیم، وزیر مربوطه در کمیسیون آمدند و توضیحات جامع و کاملی را ارائه دادند، اما هنوز به قراردادی منتهی نشده است.

پزشکیان-جدید-یک

پزشکیان تصمیم دولتش را علنی کرد

شب گذشته مسعود پزشکیان اعلام کرد: دولت نمی‌خواهد با گران‌ سازی بنزین فشار مضاعفی به مردم وارد کند و شخصاً معتقدم، تصمیم‌گیری در زمینه گرانی بنزین نیازمند توجه به زوایای مختلفی است که باید به آن فکر کنیم. در درجه اول باید به دنبال راه‌هایی باشیم که بتوانیم ظرفیت تولید بنزین در کشور را بیشتر کند. این کار می‌تواند شامل نوسازی پالایشگاه‌های موجود، افزایش ظرفیت آنها یا حتی احداث پالایشگاه‌های جدید باشد.

رئیس جمهور گفت: در درجه دوم، باید به دنبال کاهش مصرف بنزین از طریق بهینه‌سازی مصرف سوخت در خودروها و توسعه حمل و نقل عمومی باشیم. در گام سوم نیز باید به دنبال مطالعه طرح‌هایی برای اصلاح نظام یارانه‌ای بنزین باشیم. اصلاح نظام یارانه‌دهی لزوماً به معنای آزادسازی نیست.

وی افزوذ: می‌توان به دنبال طرح‌های آلترناتیو مثل سهمیه‌بندی هوشمند یا سیاست‌های دیگری رفت که کمک کند ما به این ناترازی که واقعاً در حال اتلاف منابع ملت ایران است، غلبه کنیم.


منبع:

دنیای اقتصاد



کدخبر:
۳۴۲۰۰۹

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]