نقش ایران در صدور حکم بازداشت “نتانیاهو” چه بود؟
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه تأثیر تجمع حمایتی این مرکز در دفاع از مردم غزه و تهیه گزارش از سوی ۱۰هزار وکیل خطاب به دادستان دیوان کیفری بینالمللی (ICC) را در صدور حکم بازداشت نتانیاهو مورد تأکید قرار داد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، همایش بینالمللی همبستگی حقوقدانان با مردم مظلوم غزه، بهمناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، بهویژه بسیجیان شهید، امروز دوشنبه ۵ آذرماه برگزار شد. این همایش بههمت کمیسیون حقوق بینالملل مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و با حضور چهرههای جبهه مقاومت و حقوقدانانی از کشورمان و کشورهای اوگاندا، سنگال و ساحلعاج برگزار گردید.
حسن عبدلیانپور؛ رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه، در این همایش اظهار کرد: در این مقطع حساس تاریخی، در حالی که هزاران انسان بیگناه در گوشهای از جهان به شهادت میرسند، ما حقوقدانان باید بدانیم که چه وظیفهای داریم و چگونه میتوانیم در برابر جنایات سکوت کنیم.
وی ادامه داد: تمامی قوانین حقوقبشری و کنوانسیونهای چهارگانه ژنو و دیگر مقررات حقوق بشردوستانه این جنایات را محکوم میکنند و بر اساس این اصول، ما باید بدانیم که وظیفهمان بهعنوان کنشگران عرصه حقوق بشر چیست.
عبدلیانپور افزود: نقش مهم حقوقدانان امروز بهوضوح نمایان شد؛ چراکه حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت صادر شد. قضاتی که این رأی را صادر کردند و دادستان ICC کار بزرگی انجام دادند. آنان در شرایط دشوار این حکم را صادر کردند و در عرصه حقوق بینالملل، اقدام شجاعانهای انجام دادند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه تأکید کرد: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تجمعی برگزار کرد که در آن، حدود ۱۰ هزار وکیل گزارشی تنظیم کردند و شکایتی را به دادستانی ICC ارسال کردند. من نیز چند ایمیل به دادستان دیوان بینالمللی کیفری فرستادم تا به این شکایتها رسیدگی شود و وظیفه تاریخی ICC در این زمینه را یادآوری کردیم.
وی افزود: همچنین از ژیل دوور، وکیل فرانسوی، چندین هزار سند جمعآوری کردیم که در دادگاههای بینالمللی از آنها استفاده خواهیم کرد. در اجلاس بریکس نیز مذاکراتی با حقوقدانان آفریقای جنوبی داشتیم که در بحث شکایت و دستگیری جانیان جنگی رژیم صهیونیستی اقدامات مؤثری انجام دادند. اینها گامهای بزرگی بودند که مرکز وکلا همراه با حقوقدانان آزاد در این زمینه برداشت و در نهایت منجر به صدور حکم تاریخی بازداشت شد.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه در پایان سخنان خود اضافه کرد: علاوه بر این اقدامات، مرکز وکلا در موضوع اسکان آوارگان لبنانی نیز اقداماتی انجام داده است، همچنین در زمینه استفاده از صلاحیت دادگاههای کشورهای دیگر برای طرح دعوی علیه نتانیاهو و سران رژیم صهیونیستی، اقدامات قابلتوجهی صورت گرفته است. بسیاری از جنایتکاران رژیم صهیونیستی دارای تابعیت دوگانه هستند و از تابعیت دوم آنها برای ثبت شکایات بهاتهام جنایت علیه بشریت و نسلکشی بهرهبرداری شده است.
حقوقدانان باید در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی وارد عمل شوند
سید مجتبی ابطحی؛ دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین و سخنران دیگر این همایش، در سخنانی با تأکید بر جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان، خطاب به حقوقدانان گفت: شما در قبال جنایات رژیم صهیونیستی باید وارد عمل تهاجمی شوید. وقت آن رسیده که تهاجمی عمل کنید.
وی افزود: حقوقدانان فلسطین نمیتوانند به فلسطین بروند، اما میتوانند به لبنان سفر کرده و وکالت یک خانواده لبنانی که قربانی جنایات رژیم صهیونیستی شده است را بر عهده بگیرند. شما میتوانید این جنایات را از منظر محیط زیست، حقوق بشر و در جایگاه یک حقوقدان و وکیل پیگیری کنید.
ابطحی ادامه داد: هزاران پرونده در سراسر جهان در حال تولید است که جنایات رژیم صهیونیستی نباید بدون مجازات باقی بماند. رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز فرمودند که حکم دستگیری کافی نیست و باید حکم اعدام صادر شود. این مسائل باید مورد توجه قرار گیرد. شما میتوانید گروهی تشکیل دهید، به لبنان سفر کنید، جنایات را مستندسازی کنید و بر اساس آن پروندههای حقوقی تشکیل دهید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0